Denise Boekhoff – voormalig topmodel en mannequin – deelt maandelijks haar visie op het gebied mode en fashion. 

Terug van een paar heerlijke dagen Mallorca met mijn lief. Mijn koffer gevuld met kleurige luchtige jurkjes, badpakken en bikini’s, waaraan de Spaanse zon en de zilte lucht nu nog steeds lijken te kleven. Stilletjes meegereisd om na een grondige wasbeurt weemoedig te verdwijnen met het water. Geduldig wachtend tot de volgende reis, zeker omdat het Nederlandse weer toch vaak om iets warmere kleding vraagt. Wat me opvalt is de hoeveelheid badpakken en bikini’s in mijn relatief kleine koffer en ik besef me dat er toch best heel veel veranderd is op het gebied van badmode. Daar waar badpakken vroeger vooral door fanatieke zwemsters mét badmuts gedragen werd, is het nu steeds meer een mode item geworden. Een badpak is niet meer alleen functioneel en verkrijgbaar in de kleur donkerblauw, maar ze zijn nu kleurrijk, stijlvol en vrouwelijk met de bijkomstigheid dat ze mooi afkleden. En dat is altijd fijn. Zeker na drie fantastische kinderen te hebben gekregen en inmiddels mijn 50e verjaardag te hebben gevierd. Alles verandert en  zeker ook mijn lichaam. Dus naast een aantal bikini’s is mijn koffer tot de nok gevuld met badpakken. Mede dankzij goede vriend Erik, die agent is voor een aantal prachtige badmodemerken en mij liet kennismaken met het ‘nieuwe’ badpak. Als mode statement, maar vooral als item waarin ik mezelf zeker voel en gezien mag worden. De volgende reis naar Mallorca staat alweer gepland en ik weet zeker dat ik in stijl de haven van Can Pastilla verlaat. Samen met mijn lief zeilend de Spaanse zon en de zilte lucht tegemoet…

 

Denise Boekhoff - Badmode

 

Daar waar badpakken vroeger vooral door fanatieke zwemsters mét badmuts gedragen werd, is het nu steeds meer een mode item geworden.