ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

Gepubliceerd op: 2 november 2018

Albert Cuypstraat

Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de week vol staat met heel veel kraampjes maar vooral een hele hoop gezelligheid. Maar naast de bruisende Albert Cuypmarkt, heeft de Albert Cuypstraat nog zóveel meer te bieden en om die reden vonden wij het flink tijd worden om de Albert Cuypstraat eens goed in het zonnetje te zetten!

 

ESCOBAR – EERSTE SWEELINCKSTRAAT 10

Escobar Amsterdam

Foto: Typhoon

De authentieke Spaanse gezelligheid met een hippe twist, dat is waar Escobar voor staat. Of je nou met een select gezelschap of een grote groep bent: jouw avond, gevuld met heerlijke drankjes en goddelijke tapas, gaat sowieso geslaagd zijn.

 

THRIFT SHOP – ALBERT CUYPSTRAAT 187

Na jarenlang ervaring in de mode-industrie besloten de oprichters van Thrift Shop het anders te doen: de mode-industrie is namelijk de tweede meest vervuilende industrie ter wereld. Thrift Shop is dan ook wel één grote walk-in closet waar je kleding die je niet meer draagt kwijt kunt en tweedehands pareltjes kunt scoren! Een bewust goede keuze voor zowel je kledingkast als het milieu.

 

CALLE OCHO – ALBERT CUYPSTRAAT 226-I

Calle Ocho

Beeld: Calle Ocho

Wij gaan nooit genoeg krijgen van goede cocktailbars, Calle Ocho is dan ook een absolute aanrader. Hier schenken ze je met liefde de allerlekkerste cocktails in, gemaakt met de beste ingrediënten. Tot na middernacht open voor een interessante avond!

 

WE ARE LABELS – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 58-III

Bij We Are Labels vind je kleine, exclusieve, internationale modemerken die je bijna nergens anders kunt vinden. Onder het motto ‘Only great minds can afford simple style’ zijn hier wekelijks nieuwe items te shoppen die meestal tussen de €40 en €80 kosten. Voor mannen en vrouwen, gifts en leuke accessoires.

 

DE JAPANNER – ALBERT CUYPSTRAAT 228

De Japanner

Beeld: De Japanner

De Japanner biedt de perfecte mix tussen Amsterdamse gezelligheid en goed Japans eten. Het concept is gebaseerd op de Japanse Izakaya: kleine kroegen waar Japanners na een lange dag ontspannen voordat ze naar huis gaan. Op het menu vind je allerlei heerlijke hapjes met seizoensgebonden producten, waaronder ook vegan opties. Ook hier kun je terecht voor verfrissende signature-cocktails!

 

H/EART.H – ALBERT CUYPSTRAAT 208-H

Een winkel, restaurantje en warm hart voor alle bezoekers in één: H/eart.h biedt het allemaal. Een creatieve plek waar het belangrijk wordt gevonden om jouw zintuigen te prikkelen door middel van muziek, kunst, kleren en vegetarisch/veganistisch eten. Veel meer gaan we niet verklappen, wel kunnen we je verklappen dat dit echt een must-visit is!

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

DE ZEILSTRAAT IN DE SPOTLIGHT!

De Zeilstraat verbindt het Hoofddorpplein (link) met de Amstelveenseweg (link). In deze bedrijvige straat is er voor ieder wat wils te doen! Ontdek je deze straat met ons mee?

STRAAT IN DE KIJKER: WILLEMSPARKWEG

Heel soms vergeten we door het spetterende Zuid-imago van de Cornelis Schuytstraat een klein beetje dat er nog veel meer moois in de buurt te vinden is. Of beter gezegd, daarnaast zelfs! De Willemsparkweg zit vol met prachtige zaakjes die stuk voor stuk een mooie bijdrage leveren aan ons favoriete stadsdeel. Tijd om Willemsparkweg even flink in het zonnetje te zetten! Deze zaakjes maken van jouw bezoekje aan deze straat een unieke beleving.