Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

AIX ROSÉ LANCEERT EEN VAN DE MOOISTE JAARGANGEN UIT ZIJN BESTAAN

Goed nieuws voor de liefhebbers van rosé; er kan inmiddels genoten worden van de AIX Rosé 2020! Waar het afgelopen jaar op vele vlakken te wensen over liet, was het echter een zeer mooi jaar voor de wijngaarden in Frankrijk. Eric Kurver, eigenaar en wijnmaker van Maison Saint Aix weet ons dan ook te vertellen dat ze met de AIX Rosé 2020 een van de mooiste jaargangen van de roséwijn hebben gelanceerd.

 

 

VROEGE OOGST

 

‘’Nog nooit startte onze oogst zo vroeg in het jaar’’, vertelt Eric Kurver. “Onze oogst start normaal gesproken eind september: dit jaar begonnen we al de derde! De klimaatverandering, samen met de weersomstandigheden vorig jaar, leidden tot een vroege rijping van onze druiven. Alle druiven werden prachtig rijp, wat resulteerde in een uitstekende balans tussen ‘fraîcheur’ en fruitigheid. Onze vroegste maar wellicht de beste oogst uit ons bestaan!’’

 

 

OPTIMALE WEERCONDITIES

 

“In het hartje van de Provence, werd in 2020, een milde en droge winter gevolgd door regen in maart en april. Dit zorgde ervoor dat ons grondwater voldoende werd bevoorraad om onze wijnranken door een droge en hete zomer te loodsen. De weerscondities tijdens de oogst in september waren optimaal. Koele nachten met zonovergoten dagen lieten ons toe om te wachten tot alle druivensoorten volledig rijp waren voor de pluk! De oogst werd gestart met Grenache, gevolgd door Syrah en uiteindelijk Cinsault. In totaal duurde de pluk drie weken, om alle druiven op ons domein van 75 hectare binnen te halen.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

VERTROUWDE KWALITEIT

 

Het mooie jaar heeft ervoor gezorgd dat het wijnhuis wederom een rosé van hoge kwaliteit kon produceren. “AIX Rosé 2020 heeft z’n gekende betoverende, zalmroze kleur met prachtige schittering. De neus is fris en aromatisch met knapperige tonen van rijp rood fruit en perzik. Een mondvol fruit, mooi in balans door elegante, frisse zuurtjes. De afdronk is lang, evenwichtig en loepzuiver”, aldus Kurver.

 

 

GENIETEN IN DIVERSE FORMATEN

 

AIX Rosé 2020 is vanaf heden verkrijgbaar in Nederland in verschillende formaten voor ieder moment. Van de reguliere 75cl fles voor een intiem moment samen, tot de magnum als mooi cadeau, tot de 15L Nebuchadnezzar om een groot moment samen te vieren in betere tijden die er binnenkort aankomen!

 

 

AIX ROSÉ IN AMSTERDAM-ZUID

 

NAN Wijnen
Valeriusstraat 88
NAN Wijnen is een wijnspeciaalzaak. De eerste wijnwinkel waar AIX Rosé werd verkocht.

 

George W.P.A.
Willemsparkweg 74
George W.P.A. is een Franse brasserie waar AIX op de wijnkaart staat.

 

 

Café Bedier
Sophialaan 36
Café Bedier is een gezellig café met terras waar AIX geschonken wordt.

 

Tekst & beeld: AIX Rosé

Gedeeld

verder lezen