Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

De zomer is in volle gang en dat betekent ook dat er heel wat fijne festivals op de agenda staan! Ook in Amsterdam-Zuid is er de komende maanden genoeg te beleven. Van het wagen van een dansje tot aan theater en een heerlijk food festival. Wij zetten onze tips graag voor je op een rij.

2 t/m 3 juli
The Best Of De Amsterdamse Zomer
Olympisch Stadion

Amsterdamse Zomer
Beeld: Amsterdamse Zomer
Tijdens ‘The Best Of De Amsterdamse Zomer’ treden de grootste artiesten van eigen bodem op in het Olympisch Stadion. Niet alleen wordt er gedanst. Ook worden er heerlijke hapjes geserveerd door niemand minder dan sterrenchef Joris Bijdendijk. Dit feestje wil je niet missen!

9 juli
Vunzige deuntjes
Amsterdamse Bos


Beeld: Vunzige Deuntjes
Vunzige deuntjes is een echt dansfestival. Ga los op de lekkerste hiphop, R&B, dancehall en Afro Tunes. Met dit uiteenlopende scala van verschillende muziekstijlen vindt iedereen van jouw vriendengroep wel een toffe artiest om helemaal los op te kunnen gaan. Dit gaat een heel vunzig feestje worden!

8 t/m 10 juli
TREK Amsterdam
Amstel Park

Foodfestival Trek
Beeld: TREK Amsterdam
Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is lekkere TREK, een goed gezelschap en een goed humeur. Met een ruim aanbod van streetfood, drankjes en verschillende performances van muzikaal talent en kleinkunstenaars belooft het een mooi weekend te worden. Zodra de avond valt, wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties!

t/m 31 augustus
Vriendenloterij Zomerconcerten
Concertgebouw

Zomerconcerten
Beeld: Concertgebouw
Geniet van prachtige klassieke concerten, swingende jazz, pop en legendarische filmmuziek. Van juli tot en met augustus staan er maar liefst 78 concerten op de planning! Deelnemers van de vriendenloterij krijgen zelfs 50% korting op de concertkaarten van de zomerconcerten.

 
30 juli t/m 7 augustus
Pride Amsterdam
Diverse locaties


Beeld: Pride Amsterdam
Dit is het grootste LHBTQI-evenement van Nederland! Het evenement wordt afgetrapt met een grote Pride Walk, gevolgd door Pride Park op 30 juli. Het Vondelpark staat de hele dag in het teken van liefde en je vindt er een regenboog aan LHBTQI-activiteiten.

 
12 t/m 28 augustus
De Parade
Martin Luther Kingpark

De Parade

Beeld: Sofie Simao

De parade is het enige rondreizende theaterfestival ter wereld! Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in verschillende theatertenten. Op het programma staan dit jaar onder andere Paul de Munnik & Steven Engel, Lucky Fonz III, De Dansers en Kiki Schippers.

20 t/m 27 augustus
World Cinema Amsterdam
Diverse locaties

Rialto Cinema
Beeld: Rialto
World Cinema is het jaarlijkse zomerfilmfestival van Filmtheater Rialto, een filmtheater dat 362 dagen per jaar Europese en niet-Westerse artistieke films vertoont. Ze nemen je op diverse locaties in Amsterdam mee naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ook in Rialto De Pijp kun je verschillende films bewonderen.

26 t/m 28 augustus
Uitmarkt
Museumplein

Uitmarkt
Beeld: Uitmarkt
De Uitmarkt is de nationale start van het culturele seizoen. Hier wordt het landelijke kunst- en cultuuraanbod van komend jaar gepresenteerd en de kwaliteit en diversiteit van kunst en cultuur gevierd. De Uitmarkt kent drie verschillende onderdelen: Uitmarkt: in Concert, Uitmarkt: de Cultuurtuin en Uitmarkt: op Locatie. Laat je verassen door al het moois wat hier te zien is!

T/m 11 september
Vondelpark openluchttheater

Vondelpark Openluchttheater
Beeld: Vondelpark openluchttheater
Het Vondelpark openluchttheater is geliefd bij menig Amsterdammer en daarbuiten. De hele zomer is er elk weekend een uiteenlopend programma met muziek, comedy, jeugdtheater, dans en klassieke muziek van bekende namen en beginnende talenten. Denk aan Julidans, cabaretier Sanne Wallis de Vries en voor de jeugd is er een houtje-touwtje festival georganiseerd. Voor ieder wat wils!