Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 20, 21, 22 JULI

Gepubliceerd: 19 juli 2018 07:00

It’s friday en dat betekent dat het weekend zó dichtbij is dat we het bijna kunnen aanraken! Voor het zoveelste weekend op rij staat het zonnetje dit keer weer voor de deur, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Wat is er dit weekend allemaal te doen in Amsterdam-Zuid?

 

EERSTE EDITIE FRIDAK – VRIJDAG 20 JULI

Beeld: Bardak

De recent geopende streetfoodbar Bardak neemt de sympathieke chaos van Tel Aviv mee naar De Pijp: in deze bar weten ze wel wat gezelligheid is! Tijdens de eerste editie van Fridak wordt er tot in de late uurtjes gezorgd voor overheerlijke Arackcocktails en staat de nodige late night happen voor je op het menu. Pak lekker de fiets naar Ferdinand Bolstraat 12-H en maak je klaar voor een avondje in de mediterrane sferen van Tel Aviv!

 

WATERFRONT CHILL & GROOVE – VRIJDAG 20 EN ZATERDAG 21 JULI

Beeld: Het Bosch

Dit jaar organiseert het Bosch voor het vierde jaar op rij haar eigen culinaire event. Onder leiding van ‘Chill & Groove muziek’ geniet je van de DJ’s met artiesten én een theaterkeuken voor Meesterkoks. Speciaal voor deze gelegenheid is de Waterfront geheel ingericht als chill-out locatie. De perfecte combinatie: relaxen, genieten van een vijfgangen ‘swinging menu’ en feesten aan het water. Als muziek in de oren!

 

OPENING NOORD/ZUIDLIJN – ZATERDAG 21 JULI

Beeld: Frank Ladder

Na flink wat jaren aan besluiten en bouwen is het zondag 22 juli zover: de Noord/Zuidlijn gaat éindelijk rijden! Wat dat voor ons betekent? Eindeloos veel ritjes door ons prachtige Amsterdam én een hele goede reden voor een groot feest. Op zaterdag vinden er vanaf 14.00 tot 21.00 allerlei festiviteiten langs de Noord/Zuidlijn plaats. Lees hier meer over de feestelijke opening van de Noord/Zuidlijn en schrijf je in via deze link**!

 

ALBERT CUYPMARKT – ZONDAG 22 JULI

Huh, de Albert Cuypmarkt op een zondag? Jazeker, de opening van de Noord/Zuidlijn is namelijk ook voor de Albert Cuyp een feestje! Redenen genoeg om te vieren dus. Neem je vriendin, buurvouw, ouders, zusje, opa’s en oma’s mee en geniet van een ouderwets dagje op de markt. Psst… De Albert Cuypmarkt is vanaf zondag trouwens ook bereikbaar met de Noord/Zuidlijn!

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...