Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 1, 2, 3 FEBRUARI

Gepubliceerd op: 31 januari 2019

Zo, de kop is eraf! De eerste maand van het nieuwe jaar hebben we alweer achter de rug. Met de start van februari laten we – gelukkig – ook Dry January achter ons. Reden genoeg om dit weekend erop uit te gaan en het eerste weekend van februari de bloemetjes buiten te zetten met deze gezellige activiteiten!

 

 

HONDENGEBIT CHECK-UP – VONDELPARK – VRIJDAG 1 FEBRUARI

Hondengebit check-up Vondelpark

Vandaag wordt de ‘Maand van de Gebitsverzorging’ afgetrapt met een gratis ‘lip-op’ gebitscheck bij jouw hond. Vanaf 9.00 uur kun je in het Vondelpark – op het veldje bij het kunstwerk ‘de Vis’ van Picasso – terecht om het gebit van jouw trouwe viervoeter te laten controleren door een ervaren dierenarts! Tandproblemen bij dieren komen namelijk vaker voor dan je denkt: maar liefst 80% van de honden van slechts twee jaar oud hebben last van infecties aan het gebit. Reden genoeg dus voor een extra lange wandeling door het park! 

 

 

STEDELIJK STATEMENTS ‘QUEER IS NOT A MANIFESTO’ –MUSEUMPLEIN 10 1 FEBRUARI 18.30

Queer is not a manifesto

In de serie Stedelijk Statements opent het museum op vrijdagavond voor experimentele kunstenaars en denkers om hun visies te delen. In deze editie biedt het Stedelijk een podium waarop verschillende sprekers hun interpretatie van queer presenteren. QUEER IS NÓT A MANIFESTO omdat queer iets is dat het principe van categorisatie en classificatie juist fundamenteel verwerpt.

SHANGHAI BISTRO CLOSING PARTY – VAN WOUSTRAAT 110 1 FEBRUARI & 2 FEBRUARI

Shanghai Bistro Van Woustraat

Beeld: Shanghai Bistro

Dim sum topper Shanghai Bistro gaat verhuizen. En dat vinden zij genoeg reden voor een feestje! Op de Van Woustraat 110 zullen de deuren sluiten, maar dus niet zonder een knaller van een Closing Pary. Wil je erbij zijn? Check dan gauw de website om tickets te reserveren!

 

 

AMSTERDAM SHALLOW MAN SPEED DATING EVENT – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 80HS – VRIJDAG 1 FEBRUARI

Happy Tosti Amsterdam

Beeld: Happy Tosti Amsterdam

Geen zin om Valentijnsdag dit jaar weer alleen te moeten vieren? Overweeg dan dit speed dating event voor expats en locals in De Pijp. Je start bij Happy Tosti met een stevige welkomstcocktail die de scherpe randjes ervan af zal halen en tussen het ruime aanbod aan mannen en vrouwen scoor jij misschien dan wel jouw prins of prinses op het witte paard. Misschien breng jij de 14e dan gewoon lekker datend door in een heerlijk restaurant of kruip je gezellig tegen elkaar aan bij een open haard.

 

SUPERTRASH FINAL SALE – RUYSDAELSTRAAT 58 – ZATERDAG 2 FEBRUARI

Supertrash Sample Sale

Beeld: Supertrash Sample Sale

Vanwege die lange januari maand niet van de Supertrash sale kunnen genieten? Gelukkig is het salaris inmiddels weer gestort en heeft Supertrash besloten er nog een extra dag sale aan toe te voegen! Op zaterdag kan je van 11-18 uur al je gewenste jeans, jurkjes, tops en wat je ook maar hebben wil, shoppen met lekker veel korting tijdens de Sample Sale!

 

 

GELUIDSWANDELING DIAMANTBUURT – 2 & 3 FEBRUARI 16.30 UUR

Geluidswandeling CC Amstel

Beeld: CC Amstel

 Komend weekend kun je tijdens de muziektheaterdagen in CC Amstel de Geluidswandeling ‘Geluiden en verhalen uit de Diamantbuurt‘ lopen. Tijdens een geluidswandeling beluister je een speciaal ontworpen soundtrack, die een rechtstreekse relatie heeft met het gebied waar je doorheen loopt. Want ja, hoe klinkt de Diamantbuurt nu eigenlijk? Wat horen we in de straten en zelfs binnenshuis? Gewapend met een koptelefoon en een plattegrond ga je op verkenning tijdens deze zestig minuten durende wandeling!

 

 

SUPERBOWL BIJ CANNIBALE ROYALE – 3 FEBRUARI

Superbowl 53 Amsterdam Zuid

Bij de Cannibale Royale aan de Ruysdaelkade zijn ze er klaar voor; Super Bowl LIII! De 53e editie van hét sportevent van ‘Merica kan hier live bekeken worden vanaf 00:30 uur tot in de late uurtjes van zondagnacht.

 

SUPERBOWL BIJ THE ARCADE HOTEL – 3 FEBRUARI

Ook bij The Arcade Hotel kun je de LA Rams of de NE Patriots komen toejuichen. De muziekshows, de fantastische tv-commercials, de sporters die zich in het zweet werken zijn natuurlijk op zich al een lust voor het oog, daarom zorgen ze bij The Arcade Hotel ervoor dat het de smaakpapillen ook niets tekort komt! De preshow begint al om 18.30 uur. Toegangstickets zijn online te verkrijgen.

 

Geniet van je weekend! 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUS

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUSGepubliceerd op: Binnen zitten treuren om het regenachtige weer zit er dit weekend niet in. Het aankomende weekend staat namelijk weer boordevol met leuke activiteiten en festivals. Trek je...

WEEKENDTIPS 9, 10, 11 AUGUSTUS

Films, muziek en lekker eten: er staat weer veel leuks op de agenda voor dit weekend! Zoals je van ons gewend bent, lichten wij weer een paar highlight in Amsterdam-Zuid voor je uit!

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUS

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUSGepubliceerd op: Binnen zitten treuren om het regenachtige weer zit er dit weekend niet in. Het aankomende weekend staat namelijk weer boordevol met leuke activiteiten en festivals. Trek je...

WEEKENDTIPS 9, 10, 11 AUGUSTUS

Films, muziek en lekker eten: er staat weer veel leuks op de agenda voor dit weekend! Zoals je van ons gewend bent, lichten wij weer een paar highlight in Amsterdam-Zuid voor je uit!