Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

UITGELICHT: ZUIDPLEIN

Gepubliceerd op: 9 januari 2020

Zuidplein

Iedere week lichten we een nieuwe straat uit in Zuid. Deze week verdient het Zuidplein – het voorplein van station Zuid – onze aandacht. Het Zuidplein heeft namelijk zoveel leuke café’s en eettentjes dat wij wel begrijpen waarom het plein een vaste hangout is van de Zuidassers!

 

 

DE BLAUWE ENGEL – STRAWINKSYLAAN 143

Beeld: de Blauwe Engel

De Blauwe Engel is een waar begrip onder de Zuidassers. En niet voor niets, want het is misschien wel één van de populairste plekken voor de vrijmibo op de Zuidas. De Blauwe Engel bevindt zich in het World Trade Center gebouw, en ondanks de nieuwbouw hangt hier een relaxte bruinenkroegsfeer. Op vrijdag is er vanaf 19.00 uur een live DJ, vloeit het bier rijkelijk en wordt er tot in de late uurtjes flink door geborreld. Grote kans dat je hier dan ook wel eens gestart, gestrand of geëindigd bent.

 

 

WAGAMAMA – ZUIDPLEIN 12

Beeld: Wagamama

Heb je geen zin om te koken maar wil je wel gezond eten? Of werk je op de Zuidas en heb je behoefte aan een snelle lunch? Dan is het populaire Wagamama een echte aanrader. Het menu staat vol met exotische Aziatische gerechten voor zowel vleeseters als vegetariërs. Makkelijk en gezond, wat wil je nog meer?

 

 

OX & BUCKS – STRAWINKSYLAAN 11

Beeld: Ox & Bucks

In het World Trade Center gebouw vind je Ox & Bucks, een sfeervol restaurant geschikt voor diverse gelegenheden. Of je je nou wil voorbereiden op een belangrijke meeting met een kopje koffie, gezellig wil lunchen met collega’s, of bij wil komen van een lange kantoor dag met een alcoholische versnapering – bij Ox & Bucks ben je aan het juiste adres!

 

 

 

STARBUCKS – ZUIDPLEIN 12

Goede koffie is een must- en de Amerikaanse keten is nog altijd een voorloper op het gebied van koffie. Of je nou een drukke werkdag hebt en je favoriete cappuccino meeneemt onthego, of juist even tot jezelf wil komen met een rustig koffiemomentje, bij Starbucks weet je dat je sowieso goed zit.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

POKÉ PERFECT – STRAWINKSYLAAN 11

Beeld: Poké Perfect[/caption]

Niets fijners dan een kleurrijke poké bowl om de druilerige januari maand wat op te vrolijken. Er zijn heel veel variaties van dit Hawaïaanse gerecht, en bij Poké Perfect kan je jouw bowl met je favoriete ingrediënten helemaal zelf samenstellen. Ideaal voor take away na een lange werkdag!

 

 

SALSA SHOP – ZUIDPLEIN 22

Beeld: Salsa Shop

Alle quacamole lovers opgelet! Je favoriete Mexicaanse gerechten staan nu voor je klaar bij de Salsa Shop op het Zuidplein. Burrito’s, taco’s, tortilla’s en natuurlijk de huisgemaakte salsa’s. Kijk je uit voor de jalapeño pepers?

  

 

SIMON MEIJSENS – ZUIDPLEIN 16

Beeld: Simon Meijssen

Bakker Simon Meijsens is al ruim 100 jaar een fenomeen in Amsterdam, en natuurlijk mag een filiaal van de bekende broodbakker op het Zuidplein dan ook niet ontbreken. Voor een knapperige croissant, een vers belegd broodje of een lekker stuk appeltaart met slagroom moet je bij Simon Meijsens zijn. Loopt het water jou ook al in de mond?

 

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...