Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SWIM IN BALANCE

EEN SLIMMERE MANIER VAN ZWEMMEN

Gepubliceerd: 2 juli 2018 07:00

Wat is er fijner dan sporten en na afloop het gevoel hebben alsof je een massage hebt gehad? Deze combi klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren! Eigenaresse en Shaw Methode lerares Esther Visser vertelt ons alles over Swim in Balance: zwemcursussen voor volwassenen volgens de internationaal bekende Shaw Methode. Zuid.nl-redacteur La Toya neemt de proef op de som.   

ZWEMCURSUSSEN
Van beginnende tot geoefende zwemmer: bij Swim in Balance kun je in het particuliere zwembad, naast het De Mirandabad, terecht voor verschillende cursussen. Esther vertelt: “We bieden zwemcursussen die ieder zes weken duren. Schoolslag (met het hoofd steeds onder water), basiscursus borstcrawl, borstcrawl level twee, vlinderslag en voor beginners ook een ‘Learn-to-Swim’ cursus.”  

fotocredits: Davien Hulsman

SHAW METHODE
Alle cursussen worden gegeven volgens de Shaw Methode. Hierbij gebruik je je lichaam in het water op een efficiënte manier die extra gezond is voor je nek, rug en schouders. Esther: “Het uitgangspunt is dat je zo ontspannen mogelijk blijft. Omdat deze manier van zwemmen je energie geeft en zo min mogelijk uitput, gebruiken veel deelnemers dit als voorbereiding op een triatlon.” 

fotocredits: Davien Hulsman

ONZE ERVARING
Onze redacteur La Toya heeft de basiscursus borstcrawl: “Ik heb een tijdje gezwommen ter revalidatie van de ziekte van Lyme. Mijn nek, schouders en rug zitten vaak vast en met zwemmen kon ik mijn lijf trainen zonder overbelasting. Ik merkte tijdens de normale borstcrawl echter dat de combinatie van zwemmen en ademen best een uitdaging was. Ik was dus heel blij dat ik bij Swim in Balance op een betere manier leerde crawlen. Je gaat met de Shaw Methode als een schroef door het water en daardoor ben je op een hele fijne, ontspannen manier met je rug en schouders bezig, terwijl je hoofd steeds blijft liggen op het water. Ik voelde me helemaal pijnvrij en ontspannen als ik het bad uitkwam, en kon langer doorzwemmen zonder moe te worden.” 

Ervaar zelf wat zwemmen volgens de Shaw Methode voor jou kan doen! Kijk op www.swiminbalance.nl 

Tekst: La Toya Ramsahai 

Gedeeld

verder lezen

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

PLTS – BURN. SWEAT. SCULPT. LOVE. in Zuid

Als werkende moeder van twee dochters weet Renée Vervoorn, oprichtster en co-owner van PLTS, als geen ander hoe makkelijk een workout er tijdens de hectiek van het dagelijks leven erbij inschiet. Wanneer je dan eindelijk tijd hebt om te sporten, is het wel zo fijn als...

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

ZONDIG ZWETEN BIJ SIN CITY BOXING

You want to sweat out your sins? Kom dan naar Sin City Boxing! Deze high-end boutique studio aan de Rijnstraat richt zich op het aanbieden van de beste workout ervaring op het gebied van boksen en kickboksen. In de luxe boutique studio kun je indivudeel met een personal trainer of in groepsverband aan de slag. Ook vind je er een heuse merchandise cor- ner waar jij een complete Sin City-outfit scoort om je sportieve ervaring compleet te maken.

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

DE STRIJD AANGAAN TEGEN OVERGEWICHT

De Nederlandse Obesitas Kliniek is een gevestigde naam in de strijd tegen overgewicht. Dat de mogelijkheden en begeleiding vanuit de kliniek een ware kick-start kunnen vormen in de strijd tegen overtollige kilo’s, ondervond ook free- lance business analist Moniek. Bij haar werd recentelijk een maagballon geplaatst.