Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

SWIM IN BALANCE

EEN SLIMMERE MANIER VAN ZWEMMEN

Gepubliceerd: 2 juli 2018 07:00

Wat is er fijner dan sporten en na afloop het gevoel hebben alsof je een massage hebt gehad? Deze combi klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren! Eigenaresse en Shaw Methode lerares Esther Visser vertelt ons alles over Swim in Balance: zwemcursussen voor volwassenen volgens de internationaal bekende Shaw Methode. Zuid.nl-redacteur La Toya neemt de proef op de som.   

ZWEMCURSUSSEN
Van beginnende tot geoefende zwemmer: bij Swim in Balance kun je in het particuliere zwembad, naast het De Mirandabad, terecht voor verschillende cursussen. Esther vertelt: “We bieden zwemcursussen die ieder zes weken duren. Schoolslag (met het hoofd steeds onder water), basiscursus borstcrawl, borstcrawl level twee, vlinderslag en voor beginners ook een ‘Learn-to-Swim’ cursus.”  

fotocredits: Davien Hulsman

SHAW METHODE
Alle cursussen worden gegeven volgens de Shaw Methode. Hierbij gebruik je je lichaam in het water op een efficiënte manier die extra gezond is voor je nek, rug en schouders. Esther: “Het uitgangspunt is dat je zo ontspannen mogelijk blijft. Omdat deze manier van zwemmen je energie geeft en zo min mogelijk uitput, gebruiken veel deelnemers dit als voorbereiding op een triatlon.” 

fotocredits: Davien Hulsman

ONZE ERVARING
Onze redacteur La Toya heeft de basiscursus borstcrawl: “Ik heb een tijdje gezwommen ter revalidatie van de ziekte van Lyme. Mijn nek, schouders en rug zitten vaak vast en met zwemmen kon ik mijn lijf trainen zonder overbelasting. Ik merkte tijdens de normale borstcrawl echter dat de combinatie van zwemmen en ademen best een uitdaging was. Ik was dus heel blij dat ik bij Swim in Balance op een betere manier leerde crawlen. Je gaat met de Shaw Methode als een schroef door het water en daardoor ben je op een hele fijne, ontspannen manier met je rug en schouders bezig, terwijl je hoofd steeds blijft liggen op het water. Ik voelde me helemaal pijnvrij en ontspannen als ik het bad uitkwam, en kon langer doorzwemmen zonder moe te worden.” 

Ervaar zelf wat zwemmen volgens de Shaw Methode voor jou kan doen! Kijk op www.swiminbalance.nl 

Tekst: La Toya Ramsahai 

Gedeeld

verder lezen

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN

TERUGBLIK: ZUIDAS RUN Gepubliceerd op: Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van de Zuidas Run plaats. Heb je om de een of andere reden dit moeten missen of wil je gewoon nog even nagenieten van dit sportieve spektakel, bij...