Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

VOLGENDE WEEK IN ZUID: HET GROOTSTE ROLLATORFEEST VAN NEDERLAND! 

Gepubliceerd op: 26 augustus 2019

Landelijke Rollatorloop 2018

Beeld: Rollatorloop

Op woensdag 4 september zal de tiende editie van de Landelijke Rollatorloop in het Olympisch Stadion plaatsvinden! De loop, op initiatief van Stichting Buurtzorg en het Olympisch Stadion werd alweer tien jaar geleden in het leven geroepen om ouderen te stimuleren in beweging te blijven. Wat begon als een kleinschalig evenement voor de buurt, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste sportieve evenement voor ouderen in ons land.

 

Na het vrolijke waterballet van vorig jaar hebben de ouderen al bewezen dat ze genoeg doorzettingsvermogen en enthousiasme bezitten om zelfs in de stromende regen van van elke editie een feestje te maken, dus niets staat deze jubileumeditie nog in de weg! Iedereen met een rollator die 400 meter, 1 kilometer of 2,5 kilometer kan lopen, wordt van harte uitgenodigd mee te doen. Het stadion gaat open om 12.00 uur, waar de middag zal beginnen met een openingsdefilé en Olympisch vuur onder begeleiding van de FunFare. Dit kleine maar feestelijke orkest met een zeer breed repertoire belooft een echte feel-good-act te worden. Daarnaast pakt de organisatie uit met een stuk taart voor iedereen. Bovendien kan er worden meegedaan aan Oud Hollandse spellen en als kers op de taart zal de populaire zangeres Imca Marina (bekend van Viva España) een optreden verzorgen.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

DE ROLLATOR OBSTACLE WALK

Naast de loop zal de Rollator Obstacle Walk een waar hoogtepunt worden. Tijdens het speciale parcours wordt het doorzettingsvermogen van de ouderen getest worden doormiddel van een flink aantal obstakels die ze moeten trotseren om de eindstreep te halen. Waar de fiets een belangrijk vervoersmiddel is voor de gemiddelde Nederlanders, is de rollator van groot belang bij onze ouderen. Daarom zijn er wederom in heel Nederland verschillende rollator-wandelclubs actief die in samenwerking met verzorgingstehuizen en buurtwerkers trainen voor het evenement. Door regelmatig met elkaar te wandelen bereiden de 500 ouderen zich voor op de grote finale in het Olympisch Stadion. Ook dit jaar luidt het devies: “Meedoen is belangrijker dan winnen!’’ Bewegen vormt immers een belangrijke basis voor het welbevinden van de ouderen en het stimuleren van meer beweging staat centraal.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Angst onder de ouderen voor ongelukken is niet nodig, want er staat een reparatieteam klaar die de rollators keurt én controleert. Het evenement is geheel gratis, de rollator dient als toegangsbewijs! Aanmelden voor de loop kan nog steeds via rollatorloop@olympischstadion.nl of op 020 305 44 00.

Tekst: Eva Klok

Gedeeld

verder lezen