Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

IN DE SCHUYT MET CORNELIS – APRIL 2019

Gepubliceerd op: 12 april 2019

Cornelis Schuyt

De Cornelis Schuytstraat zou niet dezelfde charme hebben zonder de winkeliers en het winkelend publiek. Onze Cornelis ging deze maand op pad en sprak vijf ondernemers uit ‘De Schuyt’ die zich stuk voor stuk inzetten voor deze bruisende straat.

 

PATRICK, VAN AVEZAATH-BEUNE – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 98

Patrick

“Op deze locatie zitten we alweer 10 jaar, maar Van Avezaath is al sinds 1905 verbonden met De Schuyt. Eén van mijn mooiste herinneringen aan de straat is toch wel het ontsteken van de kerstverlichting een aantal jaren geleden. Het was de allereerste keer dat de kerstballen hier opgehangen werden. Vrijwel de hele buurt en alle ondernemers kwamen toen samen. We stonden in een rij opgesteld en achtereenvolgens werden alle lampen aangezet. Prachtig! Die saamhorigheid was bijzonder mooi om te ervaren.”

 

JORINDE, VAN WIJK FIETS EN ONDERHOUD – WILLEMSPARKWEG 181

Van Wijk

“De zaak zit hier nu meer dan 40 jaar, maar Bert en ik hebben het vorig jaar overgenomen van mijn schoonvader die inmiddels met pensioen is. Voor mij persoonlijk de buurt dus nog vrij ‘nieuw’. Mijn eerste jaar is prima bevallen bij Van Wijk. Gezellig, dat is hoe ik De Schuyt in één woord zou omschrijven. Zowel met de klanten als met de overige ondernemers is het altijd fijn om contact te hebben. Ik begin de mensen nu een beetje bij naam te kennen. Ik hoop dat het zo gezellig blijft en dat het hier alleen nog maar mooier wordt!”

 

MICHELLE, BUISE – CORNELIS SCHUYTSTSRAAT 12

Michelle Buise

“Ik herinner mij nog goed dat ik als jonge ondernemer 18,5 jaar geleden aanschoof bij de bestuursvergaderingen van de straat. Ik was echt nog een broekie en inmiddels behoor ik zelf tot de oude garde met Buise. De Cornelis Schuyt vind ik een heel gezellige straat die er steeds gelikter uitziet: het is echt een A-locatie! Toch blijft het gewoon lekker Amsterdams en gezellig. Toen ik bevallen was van mijn dochtertje, hadden mijn collega’s allemaal slingers opgehangen in de winkel. Iedereen was op de hoogte en winkeliers en buurtbewoners kwamen mij feliciteren! Dat dorpsgevoel is echt kenmerkend voor de straat en de buurt!”

 

 

JÉRON & ARNAUD, DE PIZZABAKKERS OUD-ZUID – WILLEMSPARKWEG 178

De pizzabakkers

“Hoewel we pas vorig jaar geopend zijn, kennen we De Schuyt al heel lang. We zijn hier in de buurt opgegroeid. Als jonge jochies kwamen we al in de snackbar die vroeger in dit pand zat. De buurt heeft een behoorlijke upgrade doorgemaakt en is in de loop der jaren ietsje chiquer geworden. De Schuyt is echt dé hoofdstraat van ‘het dorpje oud-Zuid’ waarin iedereen samenkomt. Dat merken we ook aan onze grote groep vaste gasten. Zij komen veelal gewoon te voet naar ons toe om te ontspannen. Dat varieert van een pizza aan de bar met een glaasje prosecco tot gezellig met de familie genieten van een 3-gangen diner bij De Pizzabakkers.”

 

RONALD, FRED STOELTIE BRILLEN – JOHANNES VERHULSTSTRAAT 110

Ronald

“We zitten hier op het hoekje van de Cornelis Schuyt sinds september 2012 met Fred Stoeltie Brillen. Het is een gezellige, vrij rustige en vriendelijke buurt met fijne mensen. Veel van onze klanten komen ook uit de buurt. Er heerst een aangename ‘ons kent ons’ sfeer. In de Schuyt vind je een grote diversiteit aan kwaliteitswinkels. Dit alles zorgt voor een gezellige drukte!”

 

 

Tekst en Beeld: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

STRAAT IN BEELD: PARNASSUSWEG

STRAAT IN BEELD: PARNASSUSWEG

STRAAT IN BEELD: PARNASSUSWEG Gepubliceerd op: Eén van de leukste winkelstraten in de Stadionbuurt is de Parnassusweg. Deze straat loopt van het Olympiaplein tot aan de Boelelaan en verbindt daarmee Zuid met de Zuidas. In deze...

STRAAT IN BEELD: PARNASSUSWEG

STRAAT IN BEELD: PARNASSUSWEG

STRAAT IN BEELD: PARNASSUSWEG Gepubliceerd op: Eén van de leukste winkelstraten in de Stadionbuurt is de Parnassusweg. Deze straat loopt van het Olympiaplein tot aan de Boelelaan en verbindt daarmee Zuid met de Zuidas. In deze...