HARDLOOPROUTES DOOR ZUID

door | nov 18, 2020

Hardlopen is voor iedereen. Hoever je gaat en hoe hard je gaat: dat is volledig aan jou!  Het is niet alleen een fantastische manier om kilo’s te verliezen, maar je houdt de conditie ook nog eens op peil. En zeg nou eerlijk; wat is er lekkerder dan alle frustratie van een drukke week er even uit te rennen. Buiten al dit is het ook nog volledig gratis, dus reden genoeg om je snelle stappers aan te trekken en even een rondje te gaan rennen. Om je een beetje wegwijs te maken, lichten wij een aantal goede hardlooproutes door Amsterdam-Zuid voor je uit.

 

HET VONDELPARK MET EEN SNUFJE OUD-ZUID  4,6 KM

 

Dat het Vondelpark een populaire hardloopplek is, blijft een understatement. Dagelijks vult het park zich, bij goed of slecht weer, met een grote groep fanatieke lopers. Het is natuurlijk ook fantastisch dat je midden in de stad zo’n mooi stuk groen hebt. Het rondje is niet heel uitdagend, maar wel lekker als je niet zoveel tijd hebt. Voor het overgrote gedeelte loop je tussen het groen van het Vondelpark en tegen de rand van de stad aan. Om je workout wat diversiteit te geven, brengt het laatste stuk je door het chique Oud-Zuid. Dit gedeelte van de buurt is over het algemeen rustig, waardoor er altijd genoeg ruimte is. Als je dan over de Van Eeghenstraat rent, kun je onze redactie nog zien!

 

Beleef de schoonheid van de morgen in het Vondelpark!

 

Geniet van de exclusieve architectuur in Oud-Zuid. 

 

LANGS DE KADES MET OLYMPISCHE INSPIRATIE 5,4 KM

 

Voor bijna elke topsporter zijn de Olympische Spelen het uiteindelijk doel. Dat jij als recreatieve hardloper dit niveau waarschijnlijk niet gaat redden snappen wij ook wel, maar met het stadion in zicht kun je er nog wel van dromen. Het rondje zit vrij eenvoudig in elkaar: blijf de kades volgen, loop dan de Appollolaan af, en volg weer de kades. Je loopt heel ontspannen langs het water en er is weinig hinder van autoverkeer.  Zo verkeerd is dat sporten dan opeens niet meer!

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> Vervolg artikel <<

 

DOOR HET GROEN VAN HET AMSTERDAMSE BOS  7,1 KM

 

Veel mensen vinden rennen in de natuur net even wat fijner dan in stedelijk gebied. Gelukkig ligt er in Zuid een prachtig groot bos met ruim 130 kilometer aan voetpad. Als dat niet genoeg ruimte is voor een hardlooprondje weten wij het ook niet meer! Deze ronde is op veel verschillende manieren te lopen, maar wij bevelen iedereen aan om zeker over de heuvel te lopen. Niet alleen is deze kleine hoogtestijging goed voor je beenspieren, maar eenmaal boven word je beloond met een fantastisch uitzicht over het bos. Na de afdaling kom je langs de Grote Vijver en loop je richting De Bosbaan. Daar kun je precies zien hoelang het nog lopen is. Perfect voor een kleine intervaltraining. Om af te sluiten kun je het laatste stuk nog door Buitenveldert uitlopen. Een kleine cooling down is namelijk belangrijk voor het herstel van je spieren. Anders moet je een week wachten voordat je eindelijk weer kan rennen. En dat is natuurlijk zonde!

 

DE PIJP, RIVIERENBUURT, DE PIJP 7,2 KM

 

Er zijn weinig plekken in de stad waar je zo goed kan rennen als langs De Amstel. Met de wind in je haren en het water langs je zijde voel je je even helemaal vrij van alle zorgen. Omdat heen en weer lopen een beetje saai is, kun je een mooie ronde maken door de Rivierenbuurt en De Pijp. Steek de Govert Flinckstraat door richting de Amstel. Daar begint een lange tocht zuidelijk langs het water, totdat je bij het Martin Luther Kingpark bent. Daar steek je door richting de Maasstraat en ben je voor je het weet weer in De Pijp. Vervolgens kun je richting de Ruysdaelkade rennen en een klein stukje uitlopen. De route heeft een fijne  lengte, niet te lang en niet te kort. Tussen de prachtige bouw van de Amsterdamse volkswijken kijk je hier echt je ogen uit. Genieten toch? Vergeet niet tussendoor af een toe wat water te drinken.

 

Amstelkade

Prachtig uitzicht in de Rivierenbuurt. 

 

Loopze!

 

Tekst: Robbert den Doop

Beeld: Florentine Waller