DE SCHELDESTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

door | jul 2, 2021

Eén van de meest levendige straten in de Rivierenbuurt is de Scheldestraat. Dee straat vormt in de Rivierenbuurt over het Amstelkanaal het verlengde van de Ferdinand Bolstraat! Met heerlijke restaurants en een mooie variatie een winkels is het goed vertoeven in de straat die uitkijkt op de Amsterdam RAI en hotel Okura. Welke spot is jouw favoriet?

 

AT 7 – SCHELDESTRAAT 92

At 7

Beeld: At 7

At 7 is het de hele dag smullen geblazen! Heerlijke broodjes, versgebakken taart (ons maagje rommelt alweer als we eraan denken) en acai bowls waar je u tegen zegt. Je kunt hier ook high tea-en of een babyshower organiseren, erg leuk als je het ons vraagt!

 

VIS AAN DE SCHELDE – SCHELDEPLEIN 4

Vis aan de Schelde

Beeld: Vis aan de Schelde

Dit heerlijke restaurant is al ruim 20 jaar een begrip in Amsterdam! Op het terras van Vis aan de Schelde eet je de heerlijkste visgerechten. De seizoensgebonden kaart is onderverdeeld in oester, kreeft, klassiek en Vis & Seizoen. Liever vlees of vegetarisch? Ook hierin is de keukenbrigade flexibel.

 

KOTER & CO – SCHELDESTRAAT 55 – 57

Koter & Co

Beeld: Koter & Co

Bij Koter en Co vind je niet alleen de allerleukste kinderkleding, je kunt er ook terecht voor toffe kraam- en verjaardagscadeautjes. Daarnaast worden er allerlei producten verkocht waarmee je je kleintje  én jezelf in de watten kunt leggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een woller kruikje van Kipkep of een de Nurturing cream van Naïf?

 

DOCTOR FEELGOOD – SCHELDESTRAAT 16

Doctor Feelgood

Beeld: Doctor Feelgood

We zijn groot fan van Docter Feelgood! Heb je behoefte aan een echt goede massage? Dan is dit echt de place to be! Bij binnenkomst vul je hier een formulier in met je wensen en eventuele pijnpunten zodat de masseur precies weet wat voor massage het beste bij je past. Als herboren ga je weer naar buiten! In dit artikel lees je over onze ervaring!

 

COFFEE COMPANY – SCHELDESTRAAT 37

Coffee Company Scheldestraat

Coffee Company Scheldestraat

Wie kent de Coffee Company nou niet? Met de diverse vestigingen in Amsterdam is de CC inmiddels onmisbaar in het straatbeeld. Bij dit heerlijke koffietentje geniet je van diverse écht bijzondere koffie blends. Waar heb jij vandaag zin in? Een flat white, een cortado, espresso of een caramel latte?

ISABEL ‘DE BLOEMENWINKEL’ – SCHELDESTRAAT 104

Isabel de Bloemenwinkel

Beeld: Isabel de Bloemenwinkel

Verse bloemen zijn altijd een goed idee! Heerlijk om je huis mee op te fleuren, leuk om te krijgen en nog leuker om te geven. Bij Isabel Bloemenwinkel ben je aan het juiste adres!

 

VINNIES – SCHELDESTRAAT 45 GB

Vinnies

Beeld: Vinnies

De place to be voor all day breakfast en huisgemaakte limonade, maar ook voor een broodje, salade of wijntje. Bij Vinnies zit je altijd goed! Heb je onze artikelen met lekkere salades en brunches al gelezen? Ook hier hebben we Vinnies in uitgelicht!

 

DE WINKEL VAN NIJNTJE – SCHELDESTRAAT 61

De winkel van Nijntje

Beeld: De winkel van Nijntje

Is jouw kleintje fan van Nijntje? Ga dan als de wiedeweerga naar De Winkel Van Nijntje! Je vindt hier de meest uitgebreide ‘Nijntje collectie’. Boekjes, knuffels, rompertjes, speelgoed, servies, hier hebben ze echt al-les!

 

INSIEME RESTAURANT AMSTERDAM – SCHELDESTRAAT 23 – 25

Insieme Restaurant

Beeld: Insieme Restaurant

Voor de Italiaanse keuken moet je bij Insieme Restaurant zijn! Hier worden verse, gezonde gerechten geserveerd van hoge kwaliteit. De brigade van dit restaurant staat te popelen om je in de watten te leggen!

 

MOOI – SCHELDESTRAAT 58

Mooi Amsterdam

Beeld: Mooi Amsterdam

Voor mooie tweedehands merkkleding ben je bij MOOI helemaal goed! Dus vind je het leuk om rond te snuffelen tussen oudere collecties? Of heb je zelf merkkleding die je een tweede leven gunt? Neem dan eens een kijkje!

 

Tekst: Melda Kanatlarli & La Toya Sensen – Ramsahai