ZUID’S TROUWE VIERVOETER: LEVI

door | nov 7, 2023

Eigenwijs, ongehoorzaam en lekker zijn eigen ding doen. Levi (4) is een hele sociale Husky, maar soms ook een tikje verlegen en schuw. Daarin lijkt hij best een beetje op zijn baasje Madelief Brummer. De trouwe viervoeter rent het liefst met haar mee als ze door het prachtige Zuid heenfietst. Woonachtig pal naast het Vondelpark, verovert hij moeiteloos alle harten met zijn felblauwe ogen…

 

EIGENWIJS

“Ik wilde al vanaf jonge leeftijd een Siberische Husky. Dat komt voornamelijk door het uiterlijk, een Husky is natuurlijk een bijzonder mooi beest. Toen ik informatie over het ras ging opzoeken, kwam ik erachter dat ze

vaak koppig zijn en niet echt goed luisteren. Ik hou daar wel van, want ik ben zelf ook eigenwijs. Mijn vader wilde er nooit aan geloven, omdat ze over het algemeen worden gezien als agressieve honden. Hij was altijd heel erg bang voor husky’s. Uiteindelijk heb ik Levi gekregen voor mijn verjaardag en zijn die twee niet meer bij elkaar weg te slaan!”

TROUWE VIERVOETER
Advertentie
ter haar

DUBBELE VACHT

“Wat hem uniek maakt, zijn z’n felblauwe ogen. Heel veel mensen die hem in het Vondelpark zien, spreken mij erop aan. Overigens is zijn dubbele vacht ook vaak onderwerp van gesprek. Dat komt natuurlijk niet bij veel hondensoorten voor. Het is bizar hoeveel

haar hij heeft! Dat is alleen niet zo leuk voor in huis. Gelukkig ga ik vaak genoeg de deur uit met Levi. In de ochtend of als ik uit mijn werk kom, ga ik met hem wandelen. Anders zou ik eerder op mijn bed Netflix kijken met popcorn, dit houdt me lekker sportief!”

SAMEN FIETSEN

“Levi wil het liefst dat ik door Zuid heenfiets om met me mee te rennen. Voor Levi is dat fantastisch, want hij is natuurlijk een sleehond en van nature gewend om mensen te trekken. Natuurlijk wel in een roedel, dit doet hij alleen. Fietsen is één van zijn favoriete activiteiten die hij waanzinnig leuk vindt!”

SMULLEN VAN DE KIPPENBOUILLON

“Het eetpatroon van Levi en mij is precies hetzelfde. Alles wat ik lekker vind, vindt Levi lekker en alles wat ik niet lekker vind, eet hij ook niet. Zo is hij ook gek op haring en verslaafd aan kip. Kippenbouillon eet hij overigens ook! Daar kwamen we achter toen mijn moeder een keer kippensoep maakte en hem het bot gaf wat erin gaat. Ze merkte dat hij de geur en smaak van de bouillon heel lekker vond, dus gaf hem een klein beetje. Hij zat zo lekker te smikkelen! Elke keer als mijn moeder kippensoep maakt, staat hij te bedelen voor een beetje bouillon!”

 

GROTE BLUNDER

“Toen ik een keer in het Vondelpark liep met mijn broer, hij twee knappe vrouwen zag en er heel nonchalant langs probeerde te lopen, rende Levi opeens achter een eend aan en viel volledig in een vijver. Toen moest mijn broer hem eruit trekken, maar dat ging erg moeizaam. Het duurde heel lang om hem eruit te krijgen en het werd een beetje gênant. Die meiden bleven staan. Ze hielpen niet, want het was natuurlijk niet fijn om aan een zeiknatte hond te zitten. Ze moesten wel lachen en maakten daarna een praatje met ons. Levi viel zo hard in het water, het leek alsof hij zich ook wilde uitsloven voor de hond van de twee vrouwen…”