Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

De redactie van Zuid Media test maandelijks de beste producten op het gebied van beauty & health. Deze week test onze journalist Lisa van Leer de producten van LABAREAU, de exclusieve anti-aging skincare lijn van Lindsay van der Looij.

Forever young. I want to be… forever young. Want ouder worden, dat blijft toch echt een fenomeen waar wij vrouwen ons massaal en collectief tegen verzetten. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik met mijn 25 jaar nog niet gelijk als oud bestempeld wordt, maar ik het wel belangrijk vind om vroegtijdig en preventief te werk te gaan wanneer het om die vervelende rimpels en lijntjes in mijn gezicht gaat. En nu we dan toch open kaart spelen, ik ben zeker niet bang voor een prik botox hier en daar. Sterker nog, op mijn 20e vertelde mijn bestie uit Londen mij doodleuk, “Lisa, I love you, but we got to sort those crawfeet on your face girl.” Je begrijpt dat ik sindsdien de laatste trends op het gebied van anti-aging skincare producten goed in de gaten houd. You know, voor het geval dat.

 

Zo kwam ik een maand geleden ook in aanraking met het exclusieve merk LABAREAU: de net gelanceerde anti-aging skinline van dé skinexpert en entrepreneur uit Zuid, Lindsay van der Looij. De LABAREAU producten beloven met behulp van een unieke formule en hoogwaardige geconcentreerde ingrediënten de huid te verjongen, rimpels te verminderen en fijne lijntjes te verzachten. Niet verkeerd. Daarnaast worden poriën minder zichtbaar en stimuleert het de productie van collageen. Ook daar zeg ik geen nee tegen. Maar met een prijsklasse in het hogere segment – tja, beauty does come at a price – blijft er nog maar één vraag over: werkt deze exclusieve skinline van Lindsay ook écht? Aan de hoeveelheid mannen en vrouwen te zien die met de iconische rode LABAREAU tasjes door Oud Zuid lopen, voorspelt het in ieder geval veel goeds. Gretig nam ik dan ook de luxe goud met rode flesjes bij Bloy Institute in ontvangst, klaar om mijn beauty routine thuis een serieuze upgrade te geven.

 

Het assortiment van LABAREAU bestaat uit 8 must have anti-aging producten, die naar verwachting de huid er gladder, voller, steviger en jonger uit zullen laten zien. Om te kijken of ik mijn grauwe wintercomplexie nog net op tijd voor de feestdagen een boost kan geven, heb ik voor deze redactietest vier producten uitgekozen: The AHA Peel, The Day Formula, The Night Formula en The Volume.

 

The Volume

 

Thuis start ik mijn nieuwe luxe schoonheidsritueel met The AHA Peel. Ik heb helaas meer oneffenheden dan zou moeten in een post-puberaal tijdperk, dus een zachte peeling die mijn huid exfolieert en de dode huidcellen verwijdert, lijkt me een goed begin. Ik verdeel twee pompjes van de peel gelijkmatig aan op mijn gezicht, laat het tien minuutjes intrekken en spoel het daarna af met lauw water. Aangezien ik een gevoelige huid heb, had ik mijzelf al mentaal voorbereid op een brandend gevoel. Maar eigenlijk voelde de peel als een soort verstrakkend maskertje wat ik aanbracht op mijn huid. Het gaf alleen een heel licht tintelend gevoel, maar dat was niet vervelend. Mijn huid was daarna gelukkig ook niet echt rood. Normaal kan ik na een peel drie dagen de deur niet uit, maar de nasleep van The AHA Peel van LABAREAU valt heel erg mee. Het vernieuwende effect daarentegen, dat was zeker aanwezig. Na twee dagen leek het wel alsof mijn huid zichzelf had vernieuwd, met een veel egalere teint en gladder resultaat! Oké, de peel is sowieso een blijvertje. Inmiddels gebruik ik The AHA Peel standaard iedere maandag, om na een weekend vol alcohol en ongezond eten ook mijn huid als het ware te laten detoxen. Echt top!

 

Na de peel vormt de nieuwe en schone huid een fijne basis om de overige producten aan te brengen en de anti-aging ingrediënten optimaal te laten werken. The Day Formula & The Night Formula zijn de twee serums van LABAREAU die je ’s ochtends en ’s avonds aanbrengt. Van het gehele assortiment was ik nog wel het meest benieuwd naar deze twee producten. The Day & Night Formula’s zijn namelijk de serums met de SAXZ-12®️ technologie; het geheim achter LABAREAU en gelijk hetgeen wat deze skincare lijn zo exclusief en succesvol maakt. De technologie is geformuleerd met de meest krachtige, hoog geconcentreerde ingrediënten van hoogwaardig collageen, hyaluronzuur en peptides en schijnt de huid zijn eigen anti-aging capaciteiten te stimuleren en de huid te verjongen. Very promising indeed! Hoewel ik er met anti-aging producten altijd sceptisch in sta, maken deze collageen serums van LABAREAU wel degelijk de beloftes waar. Mijn huid is niet alleen steviger en elastischer, dankzij het hydraterende effect voelt het eindelijk lekker zacht en niet zo droog aan.

 

En, last but not least, komen we bij mijn favoriete product uit de LABAREAU collectie: The Volume. Deze rijke crème hydrateert de huid en geeft een plumping effect, waardoor je huid extra gaat stralen en een prachtige glow krijgt. En een beetje extra glow kan ik wel gebruiken tijdens deze donkere wintermaanden! De anti-aging ingrediënten in deze crème zorgen voor een collageen boost, waardoor je huid voller oogt en een mooie glow op je gezicht achterblijft. Eigenlijk doet dit product mij nog het meest denken aan een soort plumping lipgloss voor meer volume, maar dan nu dus voor je huid! En aangezien je natuurlijke collageenproductie vanaf je 25e afneemt, is deze crème mijn absolute nieuwe beauty essential.

 

Kortom, nadat ik hoorde dat skinguru en Bloy Institute eigenaresse Lindsay van der Looij drie jaar lang de laboratoria indook om zo een pioneering anti-aging skinline op de Nederlandse markt uit te brengen, wilde ik zelf kijken of de hype rondom LABAREAU terecht was. Na ruim een maand de producten te gebruiken, heb ik zelf ervaren hoe de anti-aging ingrediënten de fijne lijntjes en poriën in mijn gezicht zichtbaar hebben verminderd. Mijn moeder denkt zelfs dat ik fillers in mijn gezicht heb gezet, en mijn vriendinnen zijn er van overtuigd dat er een nieuwe man in mijn leven is. “Je straalt helemaal Lies!”  Nee girls, geen fillers, geen vent en ook geen andere radicale verandering in mijn day to day life. Mijn geheim zit in het rode flesje van Lindsay, mijn favoriete nieuwe go-to wondermiddel waardoor ik hopelijk nog wat langer aan mijn jeugdige roaring twenties zal vasthouden!

 

Tekst: Lisa van Leer