Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZUIDRING EN OMLIGGENDE STATIONS VIJF WEEKENDEN DICHT VANAF MEI

Gepubliceerd op: 14 maart 2019

 

Bouwen Zuidas

Opgelet voor reizigers rondom de Zuidring van de A10! In vijf weekenden in mei en juni vinden er namelijk werkzaamheden plaats waardoor dit stuk A10 en de omliggende treinstations Zuid en Rai gesloten zijn.

 

BRITTENPASSAGE

Door de verbouwing van een 70 meter lang beton dek over de Brittenpassage, moeten er bij station Zuid een aantal stukken perron en rails weg worden gehaald. Hierdoor kunnen er in het weekend geen treinen rijden, waardoor alle treinreizigers via andere stations in de stad moeten reizen. Doordeweeks zullen deze stukken rails weer op hun plaats worden gelegd, zodat het drukke werkverkeer op de Zuidas er niet onder lijden. 

Alle werkzaamheden zijn onderdeel van het bouwproject Zuidasdok. Dit project moet rond 2028 zijn afgerond en de verbouwing van de Brittenpassage is pas het begin. Zuidasdok is gestart om de verwachte groei van het werkverkeer in Amsterdam Zuid op te vangen. Zo wordt in de toekomst de Zuidring nog verbreed en wordt station Zuid nog groter. Ook komt een deel van de snelweg onder een tunnel te liggen.

 

 

WERKZAAMHEDEN VANAF VRIJDAG 22:00 UUR TOT MAANDAG 5:00 UUR.

Het plaatsen van het betonnen dek en daarmee de sluiting van de Zuidring en de stations beginnen in het weekend van 10 tot 13 mei. De vier daaropvolgende weekenden geldt dit ook: De A10 Zuid is gesloten vanaf vrijdag 22.00 uur tot maandag 5.00 uur.

Reizigers kunnen gedurende deze weekenden wel gebruik blijven maken van de metro. Ook de Noord/Zuidlijn blijft gewoon open. Automobilisten worden omgeleid via de A5 en A9.

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…