Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZUID STAAT IN BLOEI

Gepubliceerd op: 21 maart 2021

Beeld: Tulp Festival Amsterdam

 
De bomen worden groener, de bloemen in het Vondelpark geuren en kleuren en het blijft buiten langer licht! Dat kan maar een ding betekenen… De lente is aangebroken! De lente staat symbool voor een nieuwe start en is dus het juiste moment om even stil te staan en te reflecteren. 

 

Nu we al ruim een jaar door de coronacrisis voornamelijk thuiszitten, hebben we het idee dat we stilstaan en niet meer vooruit bewegen. Maar niets is minder waar want juist dit jaar hebben we geleerd om de kleinste dingen te appreciëren! Het eindeloos wandelen met een coffee to-go in de hand, heeft ertoe geleid dat we ons prachtig stadsdeel nog meer hebben kunnen exploreren.

 

Binnenkort zullen duizenden tulpen Amsterdam-Zuid kleuren, verspreid over de tuin van het Rijksmuseum en de Botanische Tuin Zuidas. Ook in het Vondelpark gingen er in november 30.000 (!) tulpen de grond in rond het monument, dit is dus één van de meest kleurrijke en wonderbaarlijke locaties om de tulpen te bewonderen. In geveltuintjes en rond bomen zal in april de vlammend oranje ‘Flair’ tulp de buurt kleuren. Tijdens jouw reguliere koffierondje in Zuid, nodigt Tulp Festival Amsterdam jou voor een ontdekkingstocht uit!

 

 

Tekst: Melda Kanatlarli

Gedeeld

verder lezen