ZUID.NL GOES VEGAN: HIER MOET JE HEEN!

Gepubliceerd op: 9 augustus 2018

Als paddenstoelen (😉) schieten ze uit de grond; leuke plekken om vegan te kunnen eten. Veel Amsterdammers hebben zich in de afgelopen jaren gestort op het ‘100% plantaardig’ eten, drinken en kleden; een mooi streven en zeker nu er zoveel enthousiaste ondernemers met je mee denken!

We zetten de toppers in Zuid graag voor je op een rij:


MASSIMO – VAN OSTADESTRAAT 147

Beeld: Ciaotutti.nl

Misschien ben je verrast door deze eerste listing – maar IJssalon Massimo serveert iedere week twaalf (nieuwe) Vegan ijssmaken! Nu is het ijs van Massimo sowieso al om je vingers bij af te likken, maar met deze vegan smaken is er nu ook écht voor ieder wat wils!


ROOTS – AMSTELVEENSEWEG 164

Beeld: ROOTS

On the run? Drukke dag en ‘even snel’ iets eten? Bij ROOTS vind je ‘Vegan to go’! Hop even binnen voor een sapje, bowl of goede snack om de dag door te komen en sta binnen no-time weer buiten met een goede dosis vitaminen op zak.
Alles was ROOTS serveert is suikervrij, zonder toevoegingen en er zijn lactosevrije, glutenvrije en vegan opties.


VEGAN JUNKFOODBAR – MARIE HEINEKENPLEIN 9-10

Beeld: Vegan Junkfoodbar

Yes! Verantwoord junkfood bunkeren! De VJFB presenteert zich stoer en combineert verantwoord met toch wel een ieders guilty pleasure! En zeg nou zelf? Had jij bij bovenstaand beeld gedacht aan ‘plantaardig’? Right, en zo smaakt ‘ie ook!
Je vindt VJFB in de Pijp, in Oost en in West – dus waar je ook bent; vegan is om de hoek!


MEATLESS DISTRICT – VAN WOUSTRAAT 189

Beeld: Meatless District

Al twee jaar lang is Meatless District een groot succes in West en nu kunnen we er ook bijna in Zuid van genieten!
Ontbijt, lunch, snacks, diner en desserts; alles waar jij zin in hebt is hier te bestellen en wordt zoveel mogelijk in huis gemaakt! Jammie! Meatless District in de Pijp opent binnenkort op de Van Woustraat.


H/EARTH –  ALBERT CUYPSTRAAT 208

Beeld: H/earth

H/eart.h is meer dan soulfood; het is een plek om te relaxen, uit te ademen en te ontmoeten! Niet alleen vind je hier kunstwerkjes van gerechten (check de socials), maar ook een hele laid back sfeer. Neem plaats op een schommelstoel aan de grote tafel of houd Instagram in de gaten voor H/eart.h on tour spots!


VEGETARISCH RESTAURANT BETTY’S – RIJNSTRAAT 75

Beeld: veganamsterdam.org

We gaan heel eerlijk zijn; Betty’s heeft geen shiny website of stunning social-mediakanalen, maar de recensies zijn lovend omdat hier vanuit het hart gekookt wordt. Je moet een beetje houden van verrassingen, want bij Betty eet je wat de pot schaft. Geef bij je reservering aan dat je 100% Vegan wenst te eten en maak je klaar voor een culinaire ervaring van jewelste!

Mocht je niet kunnen wachten en nog meer te weten willen komen over de vegan lifestyle? Dit weekend vindt het allereerste Vegan Food Festival plaats in de Westergasfabriek! (oké, niet in Zuid, maar wel heel leuk!) Op 10, 11 en 12 augustus kun je hier je vegan-hart ophalen bij 30 verschillende food- en non-food stands.

Tekst: Liselot Homburg

Gedeeld

verder lezen

TERUGBLIK: MOMO WAS JARIG EN VIERDE FEEST!

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures TERUGBLIK: MOMO WAS JARIG EN VIERDE FEEST! Gepubliceerd op: Alweer tien jaar geleden was daar het moment waarop MOMO neerstreek in Amsterdam - pal naast de...

DE REDACTIE TEST: THE CORNER AMSTERDAM

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures DE REDACTIE TEST: LUNCHEN BIJ THE CORNER AMSTERDAM! Gepubliceerd op: Vorig jaar eindigde eetcafé The Corner Amsterdam op nummer 25 in de Café Top 100...

6 X BURGER HOTSPOTS IN DE PIJP

Zijn burgers stiekem jouw guilty pleasure op een herfstige avond na een lange werkdag? Amsterdam-Zuid is gelukkig heel wat burger-hotspots rijk, waar ze allen één doel voor ogen hebben: het bereiden van de meest lekkere burgers die bestaan uit heerlijke, verse ingrediënten. Want lekker hoeft zeker niet ongezond te zijn. Vandaag zes burger-hotspots in De Pijp, waar ze wel weten hoe ze jouw appetijt naar een heerlijke burger kunnen stillen!

HOTSPOTS: PRET VOOR GROOT EN KLEIN

Vind jij het heerlijk om een dagje erop uit te gaan met de kleine? In Amsterdam-Zuid zijn er genoeg cafétjes en restaurants waar jij heel relaxed van een goede kop koffie en een krantje kunt genieten terwijl de kids zich heerlijk kunnen vermaken. Lekker ontspannen, voor jou én voor je kinderen. Bij deze hotspots gaat dat gegarandeerd lukken!

6 SAPBARS VOOR EEN VITAMINEBOOST

Beauty & Wellness Eten & Drinken Leven Shoppen Sport & Health Uit in Zuid Wonen Vacatures 6 SAPBARS VOOR EEN VITAMINE-BOOST Gepubliceerd op: Met de dalende temperaturen daalt ook ons weerstandsniveau vaak mee. Van verkoudheidjes tot een...