ZUID.NL GOES VEGAN: HIER MOET JE HEEN!

Gepubliceerd op: 9 augustus 2018

Als paddenstoelen (😉) schieten ze uit de grond; leuke plekken om vegan te kunnen eten. Veel Amsterdammers hebben zich in de afgelopen jaren gestort op het ‘100% plantaardig’ eten, drinken en kleden; een mooi streven en zeker nu er zoveel enthousiaste ondernemers met je mee denken!

We zetten de toppers in Zuid graag voor je op een rij:


MASSIMO – VAN OSTADESTRAAT 147

Beeld: Ciaotutti.nl

Misschien ben je verrast door deze eerste listing – maar IJssalon Massimo serveert iedere week twaalf (nieuwe) Vegan ijssmaken! Nu is het ijs van Massimo sowieso al om je vingers bij af te likken, maar met deze vegan smaken is er nu ook écht voor ieder wat wils!


ROOTS – AMSTELVEENSEWEG 164

Beeld: ROOTS

On the run? Drukke dag en ‘even snel’ iets eten? Bij ROOTS vind je ‘Vegan to go’! Hop even binnen voor een sapje, bowl of goede snack om de dag door te komen en sta binnen no-time weer buiten met een goede dosis vitaminen op zak.
Alles was ROOTS serveert is suikervrij, zonder toevoegingen en er zijn lactosevrije, glutenvrije en vegan opties.


VEGAN JUNKFOODBAR – MARIE HEINEKENPLEIN 9-10

Beeld: Vegan Junkfoodbar

Yes! Verantwoord junkfood bunkeren! De VJFB presenteert zich stoer en combineert verantwoord met toch wel een ieders guilty pleasure! En zeg nou zelf? Had jij bij bovenstaand beeld gedacht aan ‘plantaardig’? Right, en zo smaakt ‘ie ook!
Je vindt VJFB in de Pijp, in Oost en in West – dus waar je ook bent; vegan is om de hoek!


MEATLESS DISTRICT – VAN WOUSTRAAT 189

Beeld: Meatless District

Al twee jaar lang is Meatless District een groot succes in West en nu kunnen we er ook bijna in Zuid van genieten!
Ontbijt, lunch, snacks, diner en desserts; alles waar jij zin in hebt is hier te bestellen en wordt zoveel mogelijk in huis gemaakt! Jammie! Meatless District in de Pijp opent binnenkort op de Van Woustraat.


H/EARTH –  ALBERT CUYPSTRAAT 208

Beeld: H/earth

H/eart.h is meer dan soulfood; het is een plek om te relaxen, uit te ademen en te ontmoeten! Niet alleen vind je hier kunstwerkjes van gerechten (check de socials), maar ook een hele laid back sfeer. Neem plaats op een schommelstoel aan de grote tafel of houd Instagram in de gaten voor H/eart.h on tour spots!


VEGETARISCH RESTAURANT BETTY’S – RIJNSTRAAT 75

Beeld: veganamsterdam.org

We gaan heel eerlijk zijn; Betty’s heeft geen shiny website of stunning social-mediakanalen, maar de recensies zijn lovend omdat hier vanuit het hart gekookt wordt. Je moet een beetje houden van verrassingen, want bij Betty eet je wat de pot schaft. Geef bij je reservering aan dat je 100% Vegan wenst te eten en maak je klaar voor een culinaire ervaring van jewelste!

Mocht je niet kunnen wachten en nog meer te weten willen komen over de vegan lifestyle? Dit weekend vindt het allereerste Vegan Food Festival plaats in de Westergasfabriek! (oké, niet in Zuid, maar wel heel leuk!) Op 10, 11 en 12 augustus kun je hier je vegan-hart ophalen bij 30 verschillende food- en non-food stands.

Tekst: Liselot Homburg

Gedeeld

verder lezen

DE BESTE CROISSANT VAN AMSTERDAM: UITERAARD IN ZUID

Als er íets ‘fijne zondagochtend met een ontbijtje op bed’ schreeuwt, dan zijn het wel croissantjes! Deze onmisbare lekkernij verovert al jarenlang het mooie Amsterdam, waar ze wel in honderden zaakjes verkrijgbaar is. Tijd voor een ware croissantjestest! Want waar kun je nou terecht voor de állerlekkerste croissant? Culy.nl zocht het uit en wat blijkt: ons prachtige Zuid mag wel twee topzaakjes op haar naam schrijven waar je dit lekkere halvemaantje kunt scoren!

6 X WARME CHOCO-SPOTS

Zoals de nieuwe hit van Nielson luidt: het is ijskoud! Het duurt nu écht niet meer lang voordat alle bladeren van de bomen verdwijnen en de temperatuur lijkt wel met de dag te dalen. Maar, van de zonnige kant bekeken: dat betekent ook dat het in onze huizen weer een stuk warmer, sfeervoller en gezelliger wordt. En dat we weer heerlijk aan de warme chocolademelk kunnen! Bij deze spots kun je rustig een middagje settelen met een kop goede choco waar je hartje sneller van gaat kloppen.

9 X ROTI SPOTS IN AMSTERDAM-ZUID

Surinaamse gerechten hebben alles te maken met samen zijn. Wij kunnen ons dan ook niets leukers bedenken dan alle vrienden en familie bij elkaar trommelen om in een knusse sfeer verhalen met elkaar te delen onder het genot van heerlijk eten. Roti is hier uitermate geschikt voor: bij dit gerechtje dient het ongerezen brood als bestek en de vulling bestaat uit urenlang gekruide kip, eend of rund, aardappel en groente. Amsterdam-Zuid bied onwijs veel spots waar je kunt genieten van dit verrukkelijke gerecht, wij zetten ze voor je op een rijtje!