Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZUID.NL GOES VEGAN: HIER MOET JE HEEN!

Gepubliceerd op: 9 augustus 2018

Als paddenstoelen (😉) schieten ze uit de grond; leuke plekken om vegan te kunnen eten. Veel Amsterdammers hebben zich in de afgelopen jaren gestort op het ‘100% plantaardig’ eten, drinken en kleden; een mooi streven en zeker nu er zoveel enthousiaste ondernemers met je mee denken!

We zetten de toppers in Zuid graag voor je op een rij:


MASSIMO – VAN OSTADESTRAAT 147

Beeld: Ciaotutti.nl

Misschien ben je verrast door deze eerste listing – maar IJssalon Massimo serveert iedere week twaalf (nieuwe) Vegan ijssmaken! Nu is het ijs van Massimo sowieso al om je vingers bij af te likken, maar met deze vegan smaken is er nu ook écht voor ieder wat wils!


ROOTS – AMSTELVEENSEWEG 164

Beeld: ROOTS

On the run? Drukke dag en ‘even snel’ iets eten? Bij ROOTS vind je ‘Vegan to go’! Hop even binnen voor een sapje, bowl of goede snack om de dag door te komen en sta binnen no-time weer buiten met een goede dosis vitaminen op zak.
Alles was ROOTS serveert is suikervrij, zonder toevoegingen en er zijn lactosevrije, glutenvrije en vegan opties.


VEGAN JUNKFOODBAR – MARIE HEINEKENPLEIN 9-10

Beeld: Vegan Junkfoodbar

Yes! Verantwoord junkfood bunkeren! De VJFB presenteert zich stoer en combineert verantwoord met toch wel een ieders guilty pleasure! En zeg nou zelf? Had jij bij bovenstaand beeld gedacht aan ‘plantaardig’? Right, en zo smaakt ‘ie ook!
Je vindt VJFB in de Pijp, in Oost en in West – dus waar je ook bent; vegan is om de hoek!


MEATLESS DISTRICT – VAN WOUSTRAAT 189

Beeld: Meatless District

Al twee jaar lang is Meatless District een groot succes in West en nu kunnen we er ook bijna in Zuid van genieten!
Ontbijt, lunch, snacks, diner en desserts; alles waar jij zin in hebt is hier te bestellen en wordt zoveel mogelijk in huis gemaakt! Jammie! Meatless District in de Pijp opent binnenkort op de Van Woustraat.


H/EARTH –  ALBERT CUYPSTRAAT 208

Beeld: H/earth

H/eart.h is meer dan soulfood; het is een plek om te relaxen, uit te ademen en te ontmoeten! Niet alleen vind je hier kunstwerkjes van gerechten (check de socials), maar ook een hele laid back sfeer. Neem plaats op een schommelstoel aan de grote tafel of houd Instagram in de gaten voor H/eart.h on tour spots!


VEGETARISCH RESTAURANT BETTY’S – RIJNSTRAAT 75

Beeld: veganamsterdam.org

We gaan heel eerlijk zijn; Betty’s heeft geen shiny website of stunning social-mediakanalen, maar de recensies zijn lovend omdat hier vanuit het hart gekookt wordt. Je moet een beetje houden van verrassingen, want bij Betty eet je wat de pot schaft. Geef bij je reservering aan dat je 100% Vegan wenst te eten en maak je klaar voor een culinaire ervaring van jewelste!

Mocht je niet kunnen wachten en nog meer te weten willen komen over de vegan lifestyle? Dit weekend vindt het allereerste Vegan Food Festival plaats in de Westergasfabriek! (oké, niet in Zuid, maar wel heel leuk!) Op 10, 11 en 12 augustus kun je hier je vegan-hart ophalen bij 30 verschillende food- en non-food stands.

Tekst: Liselot Homburg

Gedeeld

verder lezen

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

COOLSTE WIJNBARREN IN ZUID

Er is altijd wel een reden om een lekker wijntje te drinken. Bij deze coolste wijnbarren in Amsterdam-Zuid kun je meer dan honderden verschillende wijnen proeven.

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID

EEN BLAUWE MAANDAG IN AMSTERDAM-ZUID Gepubliceerd op: Het is Blue Monday. ‘I’m blue, daba-di-daba-da’ knalt uit de speakers met en een strakblauwe lucht hangt boven ons Amsterdam-Zuid. De kleur blauw staat voor vertrouwen en...

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST

12 X RESTAURANTS DIE OPEN ZIJN MET KERST Gepubliceerd op: Misschien moet je er nu nog niet aan denken, maar over precies 42 dagen schuif je op dit moment weer aan bij het kerstdiner. Ben je niet zo’n keukenprins(es) en heb je...