Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZOMERSE BORRELHAPJES: BEESTACHTIG LEKKERE BURRATA

Gepubliceerd op: 2 juli 2020

Burrata

Op het terras bestel je vaak de heerlijkste gerechtjes bij de borrel. Ook thuis genieten van smakelijke borrelgerechtjes? Met dit zet je binnen een handomdraai een beestachtig lekkere burrata op tafel!

 

 

INGREDIËNTEN

– 1 Burrata
– Tomaten
– Citroenrasp
– Basilicum
– Olijfolie

 

BEREIDING

– Breng een pan water aan de kook waarin de tomaten geheel onderwater kunnen staan.
– Snijd met een mesje een kruisje in de tomaten en laat deze voorzichtig in het kokende water zakken. Laat de tomaten twee minuten koken.
– Schep de tomaten uit de pan en blus deze af onder koud water. Het velletje zou je nu gemakkelijk van de tomaat kunnen halen.
– Leg de tomaten samen met de bol burrata op een bord
– Besprenkel het geheel met een goede olijfolie, wat zeezout en zwarte peper.
– Maak het geheel af met wat blaadjes basilicum en wat citroenrasp over het gerecht.

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen