Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZO HOUD JE JE HUIS COOL TIJDENS WARME ZOMERDAGEN

Eindelijk is het zover: de zomer heeft haar weg naar Zuid gevonden! Waar de een de temperatuur het liefst een paar graadjes ziet zakken, kan het voor de ander niet warm genoeg zijn. Hoe dan ook: intense hitte in je huis is nooit fijn! Wij zetten een paar tips voor je op een rijtje voor verkoeling in en rondom je huis! 

 

EARLY BIRD

Ga jij tijdens de warmte thuis aan het werk, probeer dan zo vroeg mogelijk te beginnen! Op deze manier heb je het meeste voordeel van de ochtendkoelte. Draai de zonneschermen uit en houd de gordijnen zo veel mogelijk dicht om de zon buiten te houden. Dat lijkt misschien een beetje ongezellig, maar zo blijft de warmte buiten de deuren!

 

KEEP IT COOL

Om de warmte van binnenuit ook te beperken is het handig om apparaten zoals je TV, printer of computer uit te schakelen (dus niet op stand-by) als je deze niet gebruikt. Draag verder lichte en luchtige kleding en zorg ervoor dat je een plantenspuit klaar hebt staan op je bureau. Zo kun je jezelf regelmatig voorzien van een verkoelende nevel.

 

BUITEN KOKEN

Na je werkdag moet er natuurlijk ook een hapje gegeten worden. Een goede tip tijdens deze warme dagen is om (zo veel mogelijk) buiten te koken! Tijdens het koken gebruik je vaak veel elektrische apparaten die enorm veel warmte geven. Probeer deze op zomerse dagen dus te vermijden. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke salade die je op je balkon bereidt, of steek de barbecue aan. Door buiten te koken houd je je huis lekker koel en geniet je bovendien ook nog eens van het ultieme zomergevoel!

 

LESS IS MORE

Verder is het natuurlijk vanzelfsprekend om zo min mogelijk te doen. Neem daarom voor één keer een voorbeeld aan de ‘mañana-cultuur’ van Spanje en stel uit tot morgen wat vandaag niet nodig is. Ramen lappen komt morgen wel weer!

 

Tekst: Daphne Split & Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS

7X ZO HAAL JE DE HERFST IN HUIS Gepubliceerd op: Stiekem vinden wij de herfst zo erg nog niet. De natuur veranderd in een beeldschoon, kleurrijk canvas en regenachtige dagen vragen om een verplichte Netflix & chill avond....

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS

BINNENKIJKEN BIJ DAVID & MICHELLE BOLS Gepubliceerd op: Ze woonden in een prachtige oude tabaksboerderij in Rhenen, maar toch lonkte Amsterdam-Zuid - de geboorteplaats van Michelle. “Ik heb het meisje uit de stad gehaald,...

DIT IS DE RED CARPET AANPAK VAN THE AGENCY

DIT IS DE RED CARPET AANPAK VAN THE AGENCY

  Wie een huis te verkopen heeft, hoeft bij wijze van spreken enkel de deur te openen om de biedingen te zien binnenstromen. Dat heeft er volgens Karina Nippérus voor gezorgd dat makelaars lui en laks zijn geworden. Met het...