Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZO DOE JE DAT:

DE ULTIEME SPA-RELAXDAG THUIS

Gepubliceerd: 8 juli 2018 15:00

Telefoon uit, lichten uit, aromatherapiekaarsen aan. Waan jezelf in een weldadige privé spa. Je hebt het verdiend, toch? En anders is er vast wel een reden te bedenken waarom je jezelf even in de watten mag leggen. Bovendien hoef je er hoogstwaarschijnlijk niet eens de deur voor uit, want met deze huis-, tuin- en keukenmiddeltjes creëer je een eigen spa. 

EXFOLIEER JEZELF EGAAL
Niets is zo mooi als een egaal zongebruind lichaam. Dat bereik je door je huid regelmatig te scrubben. Kan met een duur potje, maar kan net zo goed met een mix van bruine suiker, havermout en olijfolie (in gelijke delen). Klaar om te scrubben? Doe dat dan niet te ruw, maar in zachte cirkelvormige bewegingen, zodat je huid niet beschadigd. Tip: voeg een paar druppels eucalyptusolie toe, voor een éxtra ontspannende scrubsessie. 

WHEN LIFE GIVES YOU LEMONS
Na het scrubben toch nog ergens last van een hardnekkig stukje ruwe huid? Zet dan eerst even een kopje gember- en citroenthee, om bij te komen van de scrubsessie. De overgebleven citroen leent zich overigens perfect als huidverzachter. Wrijf deze lichtjes over ruwe plekken, zoals die van de ellenbogen en knieën. De van nature in citroen aanwezige zuren maken je huid zacht én zorgen er ook voor dat donkere gebieden iets oplichten.

PRIVÉ SAUNA
Even lekker wat afvalstoffen kwijtraken in de sauna? Jammer, die heb je dan weer niet in huis. Of toch wel? Zet ook in de badkamer het licht uit, sprenkel wat druppels essentiële olie op de vloer en laat de douche een aantal minuutjes lopen op de hoogste temperatuur. Geniet ondertussen nog even van het kopje thee van zojuist, zodat de geurende stoom zich enigszins kan opbouwen. Thee op en voldoende stoom? Je homemade sauna is klaar voor gebruik. 

DE LEKKERSTE PRODUCTEN

Een spa-dagje is niet compleet zonder het gebruik van de allerlekkerste, verzorgende producten. Gelukkig kun je hiervoor in Zuid onwijs goed terecht! Bij parfumerie Babassu vind je allerlei exclusieve merken op het gebied van huidverzorging, parfum en make-up. Maak jij liever je eigen parfum? Dat kan bij Annindriya Perfume Lounge, aan de Cornelis Krusemanstraat. Voor heerlijk ruikende lichaamsproducten raden wij Rituals aan, te vinden op onder andere de Zuidas.

Wedden dat je er na deze fijne thuis-spa weer even tegenaan kunt? Enjoy!

Tekst: Michelle Verstappen en Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

DE REDACTIE TEST: NURIAN BROW EXPERTS

  Perfecte wenkbrauwen willen we allemaal. Waar we op de redactie nooit echt een idee hebben gehad hoe we het beste onze wenkbrauwen kunnen shapen, weet Nina Nurian daar wel raad mee! Ze begon in haar huiskamer, maar groeide mee met het succes en opende in 2015...