Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

ZESDE EDITIE BACCHUS WIJNFESTIVAL

TWEE WEEKENDEN GENIETEN IN HET AMSTERDAMSE BOS

Gepubliceerd op: 3 juni 2019

Foto: Max Kneefel

Heerlijke wijnen, de lekkerste gerechten en goede muziek: in juni kan er twee weekenden lang genoten worden van het Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos. Op 7, 8, 9, 10 (Pinksteren) en 14, 15, 16 juni maakt deze groenrijke omgeving plaats voor de zesde editie van het festival. Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers presenteren maar liefst 300+ verschillende wijnen! Wijnen van over de hele wereld, om de hoek in Amsterdam-Zuid.

 

WIJN UIT ALLE WINDSTREKEN

“De liefhebber kan zijn geluk op tijdens het festival dat een podium biedt aan meer dan 300 wijnen! De wijnen worden geschonken vanaf 3 euro per glas. Mocht je jouw persoonlijke favoriet gevonden hebben, kan je deze ook per fles bestellen!”, aldus Gérard Zwijnenburg, organisator van Bacchus Wijnfestival.

 

Foto: Jorn Baars

 

ZELDZAME TOPPERS

Ook zijn er zeer bijzondere en zeldzame wijnen voor de grotere beurs. Gérard vertelt enthousiast: “Te denken valt aan een Chateau Petrus à 1.800 euro per fles, of een Vosne-Romanée ‘Cuvée Duvault-Blochet’ 1er Cru 2006 van 1.550 euro. Wijnveilinghuis Winefield’s Auctioneers levert direct aan het festival, waardoor er geen hoge marges op de wijnen zitten zoals dat in de horeca het geval is. Bij ons drink je deze topwijnen dus relatief voor weinig geld.”

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<  

 

INTIEME TASTING

Het festival leent zich er natuurlijk uitstekend voor om op eigen houtje bij verschillende wijnstands een glaasje te proeven. Echter, is het ook mogelijk om met een kleine groep van maximaal acht personen van een complete proeverij te genieten. Een vinoloog of sommelier verzorgt een wijnproeverij waarbij je in drie kwartier tijd acht wijnen proeft met een goed verhaal!  

 

Foto: Max Kneefel

 

CULINAIRE SNACKBAR

In samenwerking met ELLE Eten verschijnt er een culinaire snackbar op het festivalterrein. Gerenommeerde chefs bereiden hier hun favoriete snacks. Zo zijn er onder andere de guilty pleasures van Pascal del Hay, Jos Timmer en Michael Wolf te proeven.  

 

MUZIKALE ONDERSTEUNING

Een festival is niet compleet zonder dansbare deuntjes. Op Bacchus Wijnfestival nemen de volgende namen ieder een dag voor hun rekening om de muzikale ondersteuning te verzorgen tijdens het event: Rob Black, Willy Party, Sunny & Alamaison, Jazzy Jesper, Hope & Diapari, Lo Andela en Rob Manga.  

Vroege vogelkaarten zijn inmiddels uitverkocht. Reguliere toegangskaarten zijn vanaf 15 euro (incl. Bacchus wijnglas!) te bestellen op www. bacchuswijnfestival.nl/tickets. Kinderen tot 16 jaar betreden onder begeleiding van een volwassene gratis het terrein. Voor hen is er een speciale kinderhoek ingericht!    

 

Tekst: Jeffrey Struijk
Beeld: Bacchus Wijnfestival

Gedeeld

verder lezen

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!