Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

Iedere maand delen we op Woozy Wednesday tips van ondernemer en Zuid-bewoner Soraya Lezaar. Deze gezondheidsgoeroe pleit voor een vrije mindset waarbij zelfvertrouwen, intuitie en levensgeluk het uitgangspunt zijn. Als eigenaresse van The Mindset Society faciliteert zij dagelijks ambitieuze leiders, ondernemers en groeiende scale-ups in een authentiek leiderschap. Onder het mom van sharing is caring deelt Soraya iedere maand praktische tips en opdrachten om thuis of op je werk uit te voeren.

 

Soraya Lezaar - foto door Cooper Seykens

Soraya Lezaar – foto door Cooper Seykens

 

HET GEVOEL DAT JE LEEFT

Wist je dat jij zelf invloed hebt op het activeren van je hormonen zoals endorfine, serotonine en oxytocine? Deze stofjes boosten je mood en zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit. Ook kun je anderen inspireren of aansteken met je gedrag. Daar krijg je energie van en het gevoel dat je leeft. Om dit te bereiken moet je ervoor zorgen dat je je neuromanagement in je lichaam optimaal houdt, zodat je je energiek voelt, minder stress ervaart – of daar beter mee om leert gaan, inspiratie krijgt en makkelijk samenwerkt. Je brein maakt namelijk stofjes en hormonen aan bij bepaalde activiteiten en die hebben impact op hoe je je voelt. Daarom is het voor ons als mensen ook zo belangrijk om een connectie te maken met anderen. Zo komt bijvoorbeeld de stof oxytocine vrij in je lichaam als iemand je een hand geeft. Dit hormoon geeft letterlijk een gevoel van vertrouwen. Met neuromanagement zorg je ervoor dat je reflecteert op je emotionele intelligentie en inlevingsvermogen en dit deelt met collega’s waardoor je verbinding creëert. Dit stelt jou en anderen in staat om de relaties binnen je team, met onbekenden, vrienden en familie te verbeteren, waardoor ook je prestaties vooruitgang boeken.

 

DE OPDRACHTEN VOOR VANDAAG:

√ Sta even stil bij een collega of vriend waar jij zo goed en leuk me kan samenwerken of in het verleden hebt gewerkt. Bel deze persoon op (geen appjes) of loop naar de persoon toe en geef diegene een compliment. Complimenten geven zijn tof om te ontvangen en nog leuker om te geven!

√ Sluit je ogen even voordat je een nieuwe meeting ingaat of op pauze gaat. Maak een diepe ademhaling vanuit je buik en adem in via je neus in 5 tellen, houd 5 seconden je adem vast en adem uit via de neus in 5 tellen. Herhaal dit drie keer. Voel je al wat meer ruimte? Mooi! Back to work!

√ Zwaai extravagant naar alle mensen die je aankijken wanneer je fietst, loopt of in de auto zit en deel je glimlach met ze.

√ Haal iets lekkers (omdat ik vandaag jarig ben) of verzin een ander excuus en om jezelf in het zonnetje te zetten!

Durf jij al? Ik daag je uit!

 

WAAROM DEZE OPDRACHTEN?

Maak even echt contact met jezelf en probeer te verdwalen met de mensen om je heen, ervaar de voordelen en geniet van de energie die vrijkomt! Dat voelt vrijer dan te verdwalen op je telefoon. Het leven is te magisch om zo serieus in het leven staan en je overal druk om te maken. Dus probeer in het hier en nu te zijn!

 

Tekst: Soraya Lezaar