Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 7,8 & 9 FEBRUARI

 

Nog geen plannen dit weekend? Wij helpen je uit de brand. Want of je nou liever gaat dansen met je collega’s tijdens de vrijmibo Frits Friday in het Okura, of juist wil kiezen voor een cultureel programma dit weekend- wij hebben zoals gewoonlijk weer een aantal weekendtips voor je op een rijtje gezet!

 

IMPERIAL COURTS – HELE WEEKEND

Beeld: Dana Lixenberg

Meer dan twintig jaar lang fotografeerde de Nederlandse Dana Lixenberg de bewoners uit een van de grootste achterstandswijken in Los Angeles. Voor het eerst werd de andere kant van de gangcultuur uitgelicht, met niet alleen prachtige foto’s maar ook een wereldberoemde tentoonstelling ‘Imperial Courts‘ als resultaat. Grijp je kans, want deze bijzondere exhibitie is na een internationale reis van New York tot aan Londen,  nu ook te bezoeken in Zuid. De tentoonstelling is te bewonderen in het Stedelijk Museum.

 

 

FRITS BIJ OKURA – VRIJDAG 7 FEBRUARI

Beeld: Frits Friday

De populaire vrijdag middag borrel FRITS keert deze week naar Amsterdam-Zuid, en zal zich vestigen in het mooie Okura Hotel Amsterdam. Deze pop-up vrijmibo verschuift zich door heel het land en staat en algemeen om  bekend dat het hier er nogal wild aan toe kan gaan. Dus neem je gezelligste collega’s mee en geniet van de borrels, hapjes en entertainment. Helaas is deze editie al uitverkocht, maar als je geluk hebt kan je nog een kaartje via ticketswap bemachtigen.

 

 RIALTO AMSTERDAM – VRIJDAG 7 FEBRUARI

Beeld: Rialto, film The Whistlers

Beeld:Rialto

Heb je geen zin om te blijven hangen op de bank maar wil je wel graag een filmavondje? Waarom bezoek je dan niet het filmhuis Rialto op de Ceintuurbaan. Rialto in De Pijp is hét filmhuis voor Europese en niet-westerse artistieke filmproducties! Er zijn hier vele specials te bewonderen: kunstfilms, documentaires, klassiekers en nieuw filmtalent. Bekijk hier het programma. 

 

>> Het artikel gaat verder onder deze advertentie <<

 

>> Vervolg artikel <<

 

BENEFIET VOOR DE DIEREN IN NOOD – ZATERDAG 8 FEBRUARI

Samen met stichting WIRES slaat Café Rivièra de handen ineen om geld in te zamelen voor de dieren in nood in Australië. Vanwege de flinke bosbranden zijn miljoenen dieren om het leven gekomen en worden de overlevende dieren bedreigd. Op zaterdag 8 februari zal Café Rivièra vanaf 19.00 uur live-muziek en Australische hapjes verzorgen tijdens een benefietavond. De opbrengsten worden gedoneerd aan Australië.

 

VOOR JE HET WEET HEB JE EEN DATE – ZATERDAG 8 FEBRUARI

Beeld: Voor je het weet heb je een date

Het is alweer tijd voor de 12e editie van Voor je het weet, heb je een date bij de Nieuwe Poort. Een mooi initiatief dat ieder jaar rondom Valentijnsdag wordt georganiseerd om eenzame ouderen aan young professionals te koppelen. De jongere betaalt voor de oudere en in het ticket van 15 euro zit een uitje in de stad inbegrepen. Zo kan je bijvoorbeeld op date naar het museum, een cafeetje op de hoek, of genieten van een tocht met de rondvaartboot.

 

 

FABELTJESKRANT – ZONDAG 9 FEBRUARI

Beeld: het Concertgebouw

De Fabeltjeskrant komt naar het Concertgebouw. Beleef met het hele gezin de grootste Fabeltjeskrant-hits in een heerlijke meezingvoorstelling op zondag 9 februari. De perfecte manier om je kinderen kennis te laten maken met hét kinderprogramma van vroeger. Tijd voor een beetje nostalgie!

 

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...