Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 7, 8, 9 SEPTEMBER

Het druilerige weer wat voor komend weekend voorspeld is, hoeft je niet in de weg te staan om er toch volop van te gaan genieten. Er is namelijk genoeg te zien en beleven in Zuid! Dus houd je poncho paraat en geniet van al het moois dit weekend!

 

AMSTERDAM FASHION WEEK – MUSEUMPLEIN E.O VRIJDAG 7, ZATERDAG 8 EN ZONDAG 9 SEPTEMBER

Amsterdam Fashion Week Amsterdam Fashion Week

Ben jij niet een van de gelukkigen die een toegangskaart voor een van de shows heeft weten te bemachtigen? Er is genoeg ander fashion week gerelateerd vertier in de stad te beleven. Lees dit artikel waarin wij al het leuks rondom de modeweek voor jou opsommen!

 

FRIDAK – BARDAK FREDINAND BOLSTRAAT 12 VRIJDAG 7 SEPTEMBER

Bardak

Beeld: Bardak

Bij Bardak kun je dansend het weekend inluiden. Op groovy deuntjes beweeg je jezelf over de dansvloer of richting de bar voor een drankje – of twee. De Fridak signature cocktail is op deze avond voor slechts €7 te verkrijgen. Als dat geen goed begin van je weekend is?!

 

DANCEMARKET33 – MARKET33 CLAUDE DEBUSSYLAAN 33 VRIJDAG 7 SEPTEMBER

Dancemarket33

Beeld: Market33

Na twee maanden zomerstop te hebben gehouden is Dancemarket33 weer terug. Op vrijdagavond sluit je hier het zomerseizoen af. Waar de zomer eindigt, begint het weekend. Geniet van de fijne muziek, de lekkere happen en frisse drankjes op de Zuidas.

 

GRACHTCONCERT OUD-ZUID – WESTLANDGRACHT ZATERDAG 8 SEPTEMBER 19.00 UUR

Grachtconcert Oud-Zuid

Beeld: Grachtconcert Oud-Zuid

Op zaterdag verzamelen liefhebbers van klassieke muziek zich aan de Westlandgracht voor het gratis Grachtconcert Oud-Zuid. Verschillende orkesten en jong – onder andere de 9-jarige pianist David Kool – én oud talent laten van zich horen vanaf het water. Bij restaurant Cedars kun je plaatsnemen aan de picknicktafels voor een goed uitzicht en kun je bovendien terecht voor een natje en een droogje tijdens deze muzikale avond!

 

SUMMER BREEZE LATIN FESTIVAL – OPENLUCHTTHEATER VONDELPARK ZONDAG 9 SEPTEMBER 13.30 – 18.30 UUR

Summer Breeze Festival

Beeld: Summer Breeze Festival

Een middagje ‘Livin’ la vida loca’ beleef je zondag op het Summer Breeze Latin Festival in het openluchttheater Vondelpark. Dans de heupjes los, doe mee aan diverse workshops, kijk je ogen uit naar de professionele dansers en geniet van de tropische live klanken. Welk weer het ook mag worden, je waant je toch even in Caribische sferen. Wat nou herfst?!

 

AMSTERDAM CITY SWIM – KATTENBURGERSTRAAT 196 ZONDAG 9 SEPTEMBER

Amsterdam City Swim

Beeld: Amsterdam City Swim

Hoewel niet in Zuid, willen we de Amsterdam City Swim toch niet onbehandeld laten. Op 9 september zullen maar liefst drieduizend deelnemers de grachten in springen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Bovendien doet onder andere Rick Brandsteder, ons cover model van editie #97 ook mee aan dit bijzonder mooie initiatief!

Geniet ervan!

 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...