Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

PINKSTERWEEKENDTIPS 7, 8, 9 EN 10 JUNI

Gepubliceerd op: 6 juni 2019

Wat vieren we eigenlijk met Pinksteren*? Dat weet bijna niemand, maar we zijn er wel allemaal van op de hoogte dat we een extra dag mogen uitslapen dit weekend! We raden je echter wel aan niet te lang te blijven liggen, want er staat genoeg leuks op het programma dit weekend dat je niet wil missen!

 

BACCHUS WIJNFESTIVAL – AMSTERDAMSE BOS HET HELE WEEKEND

Foto: Max Kneefel

Het Amsterdamse Bos is twee weekenden het decor van één van de grootste, mooiste en gezelligste wijnfestivals van Nederland. Proef meer dan 300 verschillende wijnen uit alle windstreken. In combinatie met de lekkerste gerechtjes en gezellige vrienden kan het niet anders dan een mooie tijd worden! Wit of rood? Merlot of Pinot Noir? De keuze is volledig aan jou bij het Bacchus Wijnfestival. 

 

DÉJA VU SUMMER FESTIVAL – VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM VRIJDAG 7 JUNI

Beeld: Gallowstreet

Het academische jaar wordt feestelijk afgesloten met een heus festival bij de Vrije Universiteit. Met muziek van verschillende dj’s, theater, foodtrucks en zelfs een hippiemarkt, belooft het een gezellig studentikoos feestje te worden.

 

OPEN GOLF TOERNOOI – VONDELPARK VRIJDAG 7 JUNI

Beeld: JCI

Net als de afgelopen 24 organiseert JCI ook dit weer het Vondelpark Open golftoernooi voor het goede doel. Een ideale plek om mensen uit de buurt te leren kennen en zo je netwerk te vergroten. Met maar liefst 18 holes kan de liefhebber van dit balspel zich hier prima een middag uitleven! 

 

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG – OLYMPISCH STADION VRIJDAG 7 JUNI

De jongens van De Jeugd van Tegenwoordig gaan in het Olympisch Stadion geschiedenis schrijven! Hun duizendste concert wordt de grootste show uit de carrière van de band. En dat is nog niet alles, het is daarmee ook de grootste show ooit gegeven in de Nederlandstalige hiphop-wereld! Een legendarisch moment voor in de boeken! 

 

DE GROTE HAAY – OPENLUCHTTHEATER VONDELPARK ZATERDAG 8 JUNI

Vondelpark Openluchttheater

Beeld: Vondelpark Openluchttheater

Een leuke voorstelling om met de kinderen naar toe te nemen! Het plot gaat over Teun die alles denkt te weten over draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. In deze poppenvoorstelling komen we erachter hoe lief draken eigenlijk kunnen zijn. Dit alles vindt plaats in het Openluchttheater.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

EEN MUZIKALE REIS DOOR ANATOLIË – HET CONCERTGEBOUW ZATERDAG 8 JUNI

Beeld: Zara

Voor de eerste keer in Het Concertgebouw: de door jong en oud publiek geliefde Turkse zangeres Zara. Ze is van alle markten thuis, volksmuziek, kunstmuziek, Soefimuziek. Met haar prachtige stem heeft ze al menig Europese concertzaal betoverd en nu is Amsterdam aan de beurt!

 

GERRIT RIETVELD ACADEMIE FASHION SHOW – BURGERWEESHUISPAD 301 ZATERDAG 8 JUNI

Beeld: Rietveld Academie

Benieuwd hoe de inhoud van de kledingkast in de toekomst eruit gaat zien? Zaterdag organiseren de jonge studenten van de Rietveld Academie hun eerste fashioshow. Waarin ze hun mooiste creaties aan het publiek tentoonstellen. De studenten proberen een nieuwe draai te geven aan de modewereld. Om 17.00 uur begint de show en na afloop is er nog de kans om onder het genot van een drankje kennis te maken met de studenten en hun creatieve insteek.

 

PINKSTERBRUNCH – DIVERSE LOCATIES 9 EN 10 JUNI

Brooks Boozy Brunch

Beeld: BROOKS

Wat is er nu fijner dan een overheerlijke brunch tijdens Pinksteren? In Amsterdam zijn er genoeg plekken waar je kan plaatsnemen voor een goede brunch. Ga je voor hartig, of toch liever voor iets zoets? Voor een aantal fantastische brunch spots verwijzen we je naar dit artikel!

 

PURE MARKT – AMSTELAPRK ZONDAG 9 JUNI

Pure Markt Amsterdamse Bos

Beeld: Pure Markt

In het Amstelpark komen ruim zestig ambachtelijke ondernemers uit de food branche en een bijzonder assortiment aan non-food bijeen tijdens De Pure Markt. Je kunt hier lekker rondstruinen en je boodschappentas vullen voor thuis of genieten van het lekkers op één van de terrassen onder het genot van live muziek.

 

COCO BONITO POP UP BOUTIQUE – GERARD DOUSTRAAT 76  MAANDAG 10 JUNI

Beeld: Coco Bonito

Dames opgelet! Tweede Pinksterdag opent het Amsterdamse kledingmerk Coco Bonito een eerste pop up boetiek. Hier gaat alle kleurrijke zomerse kleding er met minstens 10 procent korting uit. Van zonnebrillen tot jurkjes; er is van alles te zien en te kopen! 

 

NATUURFOTO’S MAKEN – AMSTERDAMSE BOS MAANDAG 10 JUNI

Beeld: Amsterdamse Bos

Met een camera kun je de natuur prachtig vastleggen. Je kunt foto’s van heel dichtbij maken, vanuit het oogpunt van een kikker, of ergens in klimmen zodat je van bovenaf fotografeert. De kinderen leren op een leuke manier de natuur kennen. Een fijne tijdsbesteding tijdens Tweede Pinksterdag in het Amsterdamse Bos. 

 

*Oh ja, en dan had je nog de uitleg van Pinksteren tegoed van ons. Tijdens Pinksteren herdenken de Christenen de uitstorting van de Heilige Geest over aarde. Deze uitstorting wordt ook wel gezien als het begin van de Christelijke kerk! Zo, en nu kunnen jullie in alle rust genieten van een fijn lang weekend!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen