Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 6, 7, 8 SEPTEMBER

Gepubliceerd op: 4 september 2019

Pak je poncho erbij en ga op pad. Er zijn weer veel leuke dingen in Amsterdam-zuid te beleven dit weekend. Sport, (film)kunst, dans en vooral goed eten. Dan kunnen we allemaal wel tegen een spatje!

 


SPAGHETTERIA AMSTERDAM – IL WEEKEND DEL TARTUFO – HELE WEEKEND

Beeld: Spaghetteria

De Truffel is een fenomeen. Net als restaurant Spaghetteria trouwens. De grootse vraag naar truffel leidt daarom soms tot teleurstelling. Maar niet op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september! Spaghetteria gaat weer gehoor geven aan de meest gestelde vraag die via de mail, social media en persoonlijk gesteld wordt. Spaghetteria heeft namelijk gegarandeerd ravioli gevuld met truffel, paddestoelen en truffelsaus op het menu! Naast de ravioli hebben ze ook ons wel bekende ‘pasta nummer 5’ met truffel verrijkt. Geen truffel-teleurstelling dit weekend!

 

THUIS AAN DE AMSTEL AVONDLOOP – VRIJDAG 6 SEPTEMBER

Thuis aan de Amstel Avondloop

Beeld: tHUIS aan de AMSTEL

Het is alweer tijd voor de vijfde editie van de tHhuis aan de Amstel Avondloop. Een hardloopwedstrijd van 10 kilometer langs de Amstel en door het groene Amstelland voor het goede doel! Het startschot klinkt om 18.30 uur, maar vanaf 17.30 uur gaat het feest alvast van start met live jazzmuziek, wordt er een bijzonder KiKa-biertje geschonken en hebben we een uitgebreid pasta-buffet. Ook met je inschrijving voor de Avondloop steun je het goede doel. Een deel van de opbrengst gaat namelijk naar stichting KiKa. Lees hier alle details over de run

 

VU ON THE ROOF FILM FESTIVAL 2019 –  VRIJDAG 6 SEPTEMBER

VU Film festival

Beeld: Vrije Universiteit Amsterdam

Op zestien hoog, met uitzicht op de Zuidas, een filmpje pakken? Hoe bijzonder! Vrije Universiteit Amsterdam organiseert dit jaar weer de achtste editie van ‘VU On the Roof Film Festival’.  Op vrijdag kun je om 17:30 uur in goed gezelschap op het dak eten, een drankje drinken en genieten van een muzikaal intermezzo, waarna de Spaanse film ‘Re Loca’ vanaf 20:45 uur te zien zal zijn. Is een filmavond met zonsondergang helemaal jouw ding? Bestel je tickets dan hier.

 

LOUISE BOURGEOIS – HET INTIEME DAGBOEK – HELE WEEKEND

Louis Bourgeois Het Rijksmuseum

Beeld: Het Rijksmuseum

Het komt nauwelijks voor dat het oeuvre van een kunstenares zo nauw aansluit bij haar leven dat het bijna lijkt alsof gebeurtenissen en gevoelens een-op-een in het werk zijn afgebeeld. Tot 3 november heb je nog de tijd om de twaalf beelden in de tuinen van Het Rijksmuseum te bewonderen. De tentoonstelling is van 24 mei t/m 3 november 2019 en gratis te bezoeken.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel <<

 

VAKANTIEGEVOEL IN BUITENBAD DE MIRANDABAD – HELE WEEKEND

Beeld: Gemeente Amsterdam De Mirandabad

Beeld: De Mirandabad

Mocht het zonnetje zich nog even laten zien, dan proberen we met man en macht het vakantiegevoel nog even vol te houden! Dit doe je met vrienden en of je familie natuurlijk in het De Mirandabad in de Rivierenbuurt. Het zwembad van de gemeente Amsterdam kent allerlei baden. Van het sportbad tot een kinderspeelparadijs. De buitenbaden zijn nog tot 15 september open. Neem dus snel nog je frisse ochtendduik of neem je kinderen mee voor een zonnig partijtje! Kijk op de website van De Mirandabad voor het programma en de openingstijden. 

 

ARTIST TALKS BIJ ARTZUID – ZONDAG 8 SEPTEMBER

ArtZuid

Wat? Heb jij de kunstroute van ARTZUID nog niet bewonderd? Dat is zonde! Gelukkig heb je nog tot en met 15 september de tijd om van de prachtige kunstwerken in ons stadsdeel te mogen genieten. Op zondag kun je van 11.00 – 12.30 uur Artist Talks bijwonen waarbij kunstenaars Theo Jansen en Elsa Tomkowiak meer uitleg geven over de werken van hun hand. Ook zondagmiddag zullen er Artist Talks zijn waarbij Johan Tahon en Ivan Cremer je volledig meenemen in hun creatieve wereld. Meld je aan via www.artzuid.nl of meld je zondag tijdig aan bij het informatiepaviljoen ARTZUID op Minervalaan 1.

 

SUMMERBREEZE LATIN FESTIVAL IN VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER – ZONDAG 8 SEPTEMBER

Summer Breeze Openluchttheater Vondepark

Beeld: Openluchttheater Vondelpark

Live muziekbands in de buitenlucht waarvan je vanzelf gaat bewegen? Dansworkshops volgen tot je er bij neervalt? Of gewoon vooral gezellig veel vrijdansen met je favoriete danspartner(s)? Dat betekent maar één ding: Summer Breeze Latin Festival komt er weer aan. In de openlucht van Vondelpark Openluchttheater kun je deze zondag vanaf 13:30 uur tot 18:00 genieten van de gezellige sfeer die dit latin festival altijd met zich mee brengt. De toegang is vrij voor iedereen. Ga jij een dansje wagen?

 

DE 14E RACE – GERRIE KNETEMANN CLASSIC -ZONDAG 8 SEPTEMBER

Gerrie Knetemann Classic Wielrennen

Beeld: Gerrie Knetemann Classic

 

Toe aan een uitdaging in mooie natuurgebieden met de racefiets? Dat heb jij geluk. Vanuit het Olympisch Stadion Amsterdam zijn er aantrekkelijke routes van 25, 75, 110 en zelfs 160 km uitgezet. Dit doe je langs de mooiste plekken van het Groene Hart, ’t Gooi en langs unieke natuurgebieden van de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Na afloop van de tocht is er een afterparty in het Olympisch Stadion. Ook voor kinderen is er de Kneet Kids Ride over een prachtige route van 25 kilometer. Vergeet je vooral niet even in te schrijven! 

 

Fijne weekend!

 

Tekst: Xavier Simons

Gedeeld

verder lezen