Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 5, 6, 7 APRIL

Gepubliceerd op: 4 april 2019

Het weekend staat weer voor de deur. Eindelijk een moment van rust na een lange werkweek! Volgens de huidige weerberichten lijkt het een heerlijk zonnig einde van de week te worden. Gelukkig is er genoeg te doen in Amsterdam Zuid. Zowel overdag als ’s avonds hoef je je niet te vervelen! Met wie ga jij er dit weekend eens lekker op uit?

 

HOUSE OF COMPLIMENTS OPENING – SCHELDESTRAAT 42 VRIJDAG EN ZATERDAG

House of Compliments

Beeld: House of Compliments

Kledingwinkel House of Compliments geeft aankomend weekend een lente event in de winkel aan de Scheldestraat. Kom langs in onze nieuwe winkel en geniet van onze bijzondere collectie aan kleding, sieraden en interieur. Kom naar dit feestelijke event en geniet van muziek, bubbels en te gekke acties, waaronder tien procent korting op alle kleding en sieraden!

 

FABIENNE CHAPOT SAMPLE SALE – HELE WEEKEND RUYSDAELSTRAAT 58

Fabienne Chapot

Beeld: Fabienne Chapot

Wie wilt er nu geen prachtige kleding kopen voor een vriendelijk prijsje. Voor de dames is het weer een fijn dagje winkelen met een sample sale van Fabienne Chapot. Hier lopen de kortingen op tot wel 70 procent. De artikelen zijn vorige collecties en exclusieve samples van kleding, schoenen, tassen, clutches en accessoires.

 

LENTEBLOESEM IN BLOEI – AMSTERDAMSE BOS HELE WEEKEND

Bloesem

Tijdens de ongeveer twee weken durende bloei van de Japanse kers tussen eind maart en half april is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn mooist. Binnen deze korte periode is het genieten geblazen in het bos en kun je er de mooiste plaatjes schieten. Kom dus snel kijken voordat de bloesem weer is gevlogen!

 

OOGGETUIGEN – STADHOUDERSKADE 89 VRIJDAG 5 APRIL

Tijdens OOGgetuigen zullen er in totaal vijf stellingen ter discussie worden opgegooid. De avond wordt geleid door de rechter. Over deze stellingen kan dan openlijk gediscussieerd worden. Aan het eind van iedere discussie zal de rechter uitspraak doen. Het zal deze avond vooral gaan over maatschappelijke problemen. Bijzonder wel is dat de discussies volledig in gebarentaal zijn. Achteraf is er nog een borrel bij Gebarencafé Amsterdam.

 

CLEAN PETE AFBLIJVEN – HET CONCERTGEBOUW VRIJDAG 5 APRIL

Clean Pete

Beeld: Het Concertgebouw

Samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen: dat is Clean Pete. De tweelingzussen proberen deze vrijdag de zaal omver te blazen met een prachtig avondconcert. Tijdens het optreden zullen de zussen de verschillende aspecten van het leven bloot te leggen. Liefde, pijn, alles komt terug in hun klassieke concert in Het Concertgebouw.

 

NATIONAL GLAMOUR DAY – DIVERSE LOCATIES ZATERDAG 6 APRIL

Gelderlandplein

National Glamour Day komt er weer aan! Op deze dag krijg jij, op vertoon van jouw april-editie van Glamour, 20 procent korting bij deelnemende winkels. In Amsterdam Zuid doen ook weer flink wat winkels mee aan deze dag. Zo kun je bij een groot aantal winkels op Gelderlandplein met korting gaan shoppen, maar ook bijvoorbeeld bij LaDress en Vanilla. Een dagje shoppen met je beste vriend of vriendin met zoveel korting is natuurlijk dubbel feest!

 

 

VLECHT WORKSHOP – RIETWIJKERSTRAAT 27 ZATERDAG 6 APRIL

Studio 020

Beeld: Studio 020

Leer in 1,5 uur het haar van je dochter, broer, zus, vriend of vriendin vlechten. Je leert niet alleen de standaard vlecht te maken, maar ook een aantal speciale vlechttechnieken worden behandeld. Een leuke moeder-dochter activiteit voor de zaterdagmiddag! De workshop begin op 13.00 uur bij Studio 020.

 

STILTEWANDELING – AMSTERDAMSE BOS ZATERDAG 6 APRIL

De Boswinkel

Beeld: De Boswinkel

Tijdens de schemering is het Amsterdamse Bos misschien wel op zijn mooist.  De Boswinkel organiseert deze zaterdag een stiltewandeling in het bos. Loop met een groep in stilte langs de mooiste plekken in dit bijzondere stuk groen in het stedelijk gebied. De tocht begint om 20.00 uur bij de Boswinkel. Pssst… Als je zo stil bent, kun je soms de eerste nachtdieren al wakker zien worden.

 

ASSEPOESTER CC AMSTEL – CULLINAPLEIN 1 ZONDAG 7 APRIL

Assepoester

Beeld: CC Amstel

In deze gezellige familievoorstelling bij CC Amstel wordt het sprookje van Assepoester op een vrolijke manier verteld. Anke Engels en Vimala Nijenhuis maken op de meest ambachtelijke manier theater en dat komt naar voren in dit toneelstuk. Door de verhalen die zij vertellen, vaak sprookjes, een eigen draai te geven, zorgen ze ervoor dat de jongsten niet de stuipen op het lijf wordt gejaagd, terwijl tegelijkertijd de aandacht van de oudsten ook vastgehouden wordt.

 

ZONDAGMIDDAG BRUNCH – DIVERSE LOCATIES ZONDAG 7 APRIL

Brooks

Beeld: Brooks

Wat is er nu fijner dan een overheerlijke brunch op de zondagmiddag? In Amsterdam zijn er genoeg plekken waar je kan plaatsnemen voor een goede brunch. Ga je voor hartig, of toch liever voor iets zoets? Lees ons artikel over een aantal fantastische brunchspots hier ter inspiratie.

 

LAMBIC MAGNEFIQUE – CEINTUURBAAN 257 ZONDAG 7 APRIL

Café Foeders

Beeld: Café Foeders

Bij Café Foeders weten ze alles over bier. Geregeld worden hier zeer speciale bieren geschonken. Aanstaande zondag komen er een aantal Lambiek bieren binnen vanuit België hun kant op. Allemaal met een geheel eigen en unieke smaak. Deze dranken zijn lang niet altijd verkrijgbaar in Nederland, dus voor de echte bierliefhebber is de proeverij zeker het proberen waard!

 

Fijn weekend!!

 

Tekst: Bas Beekman

 

Gedeeld

verder lezen