Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 31 AUGUSTUS, 1, 2 SEPTEMBER 2018

De laatste volle zomermaand is na vandaag alweer een feit. Wat vliegt de tijd! Gelukkig staat er komend weekend genoeg leuks op de planning waarmee we de nieuwe maand september op goede wijze kunnen aftrappen. Wij tippen je met de leukste activiteiten in Zuid! Lees je mee?

 

PUBQUIZ CAFÉ KIEBERT – ZATERDAG 1 SEPTEMBER VAN 14.45 TOT 17.45 UUR

Cafe Kiebert

Beeld: Café Kiebêrt

Niet iedereen is het ermee eens dat de zomer ten einde komt en we weer langzaam richting de herfst toewerken. Toch betekent dit ook goed nieuws; namelijk dat Café Kiebêrt na hun zomerstop weer start met de pubquizes! Dus trommel je meest fanatieke vrienden op, stof je algemene kennis af en maak je klaar voor alweer de 23editie van deze pubquiz.

 

PINC SALE – RUYSDAELSTRAAT 58 – VRIJDAG 31 AUGUSTUS, ZATERDAG 1
EN ZONDAG 2 SEPTEMBER

Dit weekend shop je jouw herfst- en winterkleding bij elkaar tijdens de PINC Sale. Tijdens deze sample sale aan de Ruysdaelstraat koop je de nieuwste collecties van jouw favoriete merken voor een prikkie. Je ontvangt maar liefst 40 tot 50% sample korting, waardoor je meer geld over houdt voor andere leuke dingen. Win-win! Ga jij voor een nieuwe look van Penn&Ink, 10Days, Aaiko, 10FEET, Coster of toch voor één van de andere aanwezige merken?

 

DE PARADE – MARTIN LUTHER KING PARK VRIJDAG 31 AUGUSTUS, ZATERDAG 1
EN ZONDAG 2 SEPTEMBER

De Parade

Beeld: De Parade

De Parade: wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Jij ook niet? Of ben je er dit seizoen helemaal nog niet geweest? Pak dan gauw nog je kans, want dit weekend is het allerlaatste Parade-weekend dit jaar! Ook de komende dagen geniet je er nog van de leukste voorstellingen op het gebied van dans, theater, zang en komedie onder het genot van een gezellig hapje en drankje.

 

COMIC CON AMSTERDAM – RAI AMSTERDAM ZATERDAG 1 EN ZONDAG 2 SEPTEMBER

Ben jij iemand die niet kan wachten tot de volgende aflevering van Game of Thrones te zien is? Heb jij de boeken van Harry Potter stuk voor stuk voor de zesde keer uitgelezen? Kortom ben je helemaal intofantasy en sci-fi? Dan kun jij dit weekend je hart ophalen tijdens de derde editie van Comic Con Amsterdam. In RAI Amsterdam loop je jouw favoriete acteurs tegen het lijf, waan je je even Harry Potter terwijl je op een rodeo-bezem balanceert, neem je deel discussie-panels en verzamel je de allerleukste sci-fi merchandise bij elkaar.

 

VOGUE FLOWER MARKET – TUINEN VAN HET RIJKSMUSEUM ZONDAG 2 SEPTEMBER

Vogue Flower Market

Beeld: Vogue

Zondag 2 september vindt de eerste editie van de Vogue Flower Market plaats. In de tuinen van het Rijksmuseum zal je er naast de prachtige bloemenbedden ook marktkramen met de mooiste modemerken terugvinden. Zo stuit je er op een heuse Marc Jacobs ijskraam, schiet je een kek kiekje in de photobooth van Cloé en ontdek je de nieuwste geuren van Hugo Boss en Tiffany & Co. Naast deze activiteiten kun je er uiteraard ook terecht voor het serieuze shop-werk en scoor je misschien wel mooie designer items.

 

BACK TO NATURE MET JE MOER – RESTAURANT MOER ZONDAG 2 SEPTEMBER
VAN 16 TOT 21.30 UUR

MOER Restaurant

Beeld: Restaurant MOER

Restaurant MOER neemt je aanstaande zondag graag mee op ontdekkingstocht naar waar zij hun biologische groenten vandaan halen. Met elektrische taxi’s brengen ze je naar de Tuinen van West waar hun groenten leveranciers De Stadsgroenteboer & GroenHartig je alle ins and outs vertellen over hun producten tijdens een rondleiding op het land. Met de geoogste groenten maak je vervolgens onder begeleiding van de chefs een gerechtje en tot slot sluit je de dag af met een heerlijk 5-gangendiner met bijpassende wijnen. Wij kunnen ons geen betere afsluiter van het weekend bedenken!

Lekker weekend!

 

Tekst: Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...