Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 30 NOVEMBER, 1, 2 DECEMBER

 

Gepubliceerd op: 29 november 2018

Dit weekend belooft een écht Sinterklaasweekend te worden. We zijn al aan het aftellen tot pakjesavond, maar hebben nog een hele hoop inkopen en voorbereidingen te doen. Dat kan prima dit weekend. Ook liggen er wat mooie kansen om de beste man nog een laatste keer te zien voordat hij weer naar Spanje vertrekt. Daarnaast staan er ook weer een hoop andere activiteiten op de planning die je echt niet wilt missen. Dit zijn de plekken waar je dit weekend moet zijn!  

 

SINTERKLAAS IN DE CORNELIS SCHUYTSTRAAT 12.00 – 16.00

Hoog bezoek! Dat de Cornelis Schuytstraat een gewéldige winkelstraat is, dat wisten wij natuurlijk allang! Sinterklaas heeft de straat nu ook ontdekt en zal hier deze zaterdag dus ook te vinden zijn tussen al het winkelpubliek door. Tijdens de intocht wordt de Cornelis Schuyt dan ook helemaal op zijn kop gezet door de Sint, muziekpieten, klimpieten en strooipieten. Hier wil je bij zijn!  

 

JIMMY NELSON BOEKSIGNERING – AMSTELVEENSEWEG 212, ZATERDAG 1 DECEMBER

Jimmy Nelson Bestseller

Beeld: Bestseller

Het boek Homage to Humanity is een absolute hit! Deze bestseller, geschreven door Jimmy Nelson, vliegt namelijk de boekhandels uit. Ook fan? Dan hebben we goed nieuws: deze zaterdag komt Jimmy Nelson himself namelijk met liefde alle boeken signeren. Uiteraard is er de ruimte voor het stellen van vragen en kan het boek zelf er ook worden aangeschaft. Het evenement vindt plaats van 16.30-19.30 uur bij Bestseller Amsterdam aan de Amstelveenseweg.  

 

DE KERSTBOOM WORDT WEER GEZET – GEORGE W.P.A. – ZATERDAG 1 DECEMBER

Beeld: Cafe George

Aanstaande zaterdag, welgeteld op 1 december, is het weer zover: dan wordt de kerstboom geplaatst bij George W.P.A.! Tegen de avond zal de ruim 6(!) meter hoge boom met zo’n 6000 lampjes in volle glorie te zien zijn. Een cadeautje voor de buurt! Bewonder de prachtige boom onder het genot van een lekkere steak tartare of een heerlijk visgerecht in het restaurant. Genieten! 

 

SINTERKLAAS BIJ HET GELDERLANDPLEIN, ZATERDAG 1 EN ZONDAG 2 DECEMBER

Beeld: Gelderlandplein

Ook bij Gelderlandplein kun je dit weekend nog voor een laatste keer Sinterklaas en de Pieten bezoeken! Op zaterdag 1 december zal Sinterklaas met de Acrobaat-Pieten en de Strooi-Pieten aanwezig zijn en op zondag 2 december kun je een heerlijk handje snoepgoed en pepernoten scoren bij de Strooipieten. Dit vindt plaats vanaf 12.30 uur.  

 

SAMSOE SAMSOE SAMPLE SALE – VRIJDAG 30 NOVEMBER, ZATERDAG 1 EN ZONDAG 2 DECEMBER

Beeld: Samsoe Samsoe

Wohooo het is weer tijd voor de Samsoe Samsoe Sample Sale! Black Friday is net achter de rug maar wij zijn nog láng niet uitgewinkeld. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig want een sample sale houdt in dat de items tegen hele hoge kortingen weggaan. En dat hoeven wij geen twee keer te horen! De Sample Sale gaat het hele weekend door, neem dus rustig de tijd en koopjes jagen maar!  

 

SINTERKLAAS BIJ AMSTEL BOATHOUSE, ZONDAG 2 NOVEMBER 12.30 – 15.30

Beeld: Amstel Boathouse

Nog meer Sint-pret, want deze zondag is er een groot Sinterklaasfeest bij Amstel Boathouse! Op deze middag staat alles in het teken van de kinderen. Er wordt geknutseld, gekleurd, chocolademelk gedronken en er worden cupcakes versierd en Sinterklaasliedjes gezongen. Uiteraard staat ook de ontmoeting met Sint op de planning, waarbij er de ruimte is voor een persoonlijk gesprekje en een fotomoment.

 

VOOR DE LAATSTE KEER I AMSTERDAM – MUSEUMPLEIN – VRIJDAG 30 NOVEMBER, ZATERDAG 1 EN ZONDAG 2 DECEMBER

I amsterdam Rijksmuseum -Koen Smilde Photography-Rechtenvrij (1)

Beeld: Koen Smilde Photography

Tot ons grote verdriet gaat helaas het I Amsterdam sign verdwijnen van het Museumplein. En wel dit weekend… Stond het altijd al op de planning om nog even een mooi kiekje te schieten bij de grote witte en rode letters? Dan is dit weekend de laatste kans om dat te doen. Op 3 december worden de iconische letters namelijk van het Museumplein verwijderd. Hurry hurry!    

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

COLUMN LEON: COLLABS X KUNST

Collabs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij.Denk even aan de jaarlijkse samenwerking van kleding-gigant H&M met een ontwerper…