Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 29, 30 EN 31 MAART

Gepubliceerd op: 28 maart 2019

Het laatste weekend van maart staat alweer voor de deur, wat gaat de tijd toch snel! Gelukkig is er ook de komende dagen weer genoeg te doen. Het zonnetje komt weer door, dus ga erop uit en kijk je ogen uit in Amsterdam-Zuid. Waarvoor houd jij je agenda vrij dit weekend?

 

DE BLAUWVINTONIJN BIJ VIS OP ZUID – MAASSTRAAT 27 HELE WEEKEND (ZOLANG DE VOORRAAD STREKT) 

Vis Op Zuid

Beeld: Vis Op Zuid

Menig topchef en culinair liefhebber wrijft gelukzalig in de handen vanwege het volgende nieuws: de blauwvintonijn komt naar Amsterdam Zuid! Bij Vis Op Zuid komt dit weekend een duurzaam gevangen blauwvintonijn vanuit Spanje binnen. De vis kenmerkt zich door zijn malsheid en fijne smaak. Bovendien is ‘ie lang niet altijd in Nederland te koop. Een unicum dus in de Rivierenbuurt en gewoon verkrijgbaar in de zaak van Michael Duijn! De visspecialist adviseert wel om snel te zijn, want de eerstvolgende keer dat deze vis in het ijs ligt kan wel weer een poosje op zich laten wachten.

 

5 GOLDEN DAYS – GELDERLANDPLEIN HELE WEEKEND

Gelderlandplein

Beeld: Davien Hulsman

Van 27 t/m 31 maart worden jouw aankopen in het winkelcentrum Gelderlandplein met een ‘gouden’ munt beloond. Hiermee maak je kans op mooie prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld gratis shoppen bij één van de vele ondernemingen winnen. Wat je nog meer kunt verwachten, lees je hier!

 

EXPOSITIE IN HILTON – HELE WEEKEND

Bed For Peace

Het is alweer 50 jaar geleden dat de legendarische protestactie voor wereldvrede van Beatle John Lennon en Yoko Ono heeft plaatsgevonden. De beelden van hun zevendaagse verblijf in bed gingen destijds de hele wereld over. Ter ere van dit spraakmakende jubileum kun je van 22 tot en met 31 maart de expositie ‘Wat gebeurde er in Room 902’ bewonderen in de Lobby van Hilton Amsterdam.

 

AMSTERDAM TULP FESTIVAL – DIVERSE LOCATIES HELE WEEKEND

Tulp Festival

Beeld: Tulp Festival

Het jaarlijkse Tulp Festival keert weer terug naar Amsterdam. Op ruim tachtig locaties verspreid door Amsterdam kun je de gehele maand de typisch Nederlandse bloem bewonderen. Maak een leuke fietstocht of ga te voet en geniet van de kleurrijke tulpen. Laat je verleiden door een explosie van kleuren! Dit weekend zijn de bloemen voor het eerst te bewonderen, dus komt dat zien.

 

STREETS OF THE WORLD EXPO – ZUIDAS HELE WEEKEND

Streets Of The World

Beeld: Streets Of The World

Terwijl er hard wordt gebouwd rondom station Amsterdam Zuid, biedt de omheining van het project ruimte voor een interessante expositie. De Zuidas staat tijdens het bouwproject in het teken van Streets of the World. Deze expositie laat het straatbeeld op andere plekken van onze planeet zien middels tekst en beeld. Trein gemist? Dan is deze expositie een ideale manier om de tijd te doden. Houd je horloge dan wel goed in de gaten, want voor je het weet verdwaal je door de straten van over de wereld en mis je de volgende trein ook nog! 

 

LENTEBLOESEM IN BLOEI – AMSTERDAMSE BOS HELE WEEKEND

Bloesem

Tijdens de ongeveer twee weken durende bloei van de Japanse kers tussen eind maart en half april is het Bloesempark in het Amsterdamse Bos op zijn mooist. Binnen deze korte periode is het genieten geblazen in het bos en kun je er de mooiste plaatjes schieten. Kom dus snel kijken voordat de bloesem weer is gevlogen!

 

WE THE PEOPLE, POETRY NIGHT – DUSARTSTRAAT 22 VRIJDAG 29 MAART

We The People

Beeld: We The People

Voor een avondje vrije spraak en poëzie zit je in Amsterdam Zuid goed. Vrijdag organiseert ‘We The People’ een poëzieavond waar verschillende artiesten hun beste teksten komen voorlezen. Ook zal er ruimte zijn voor de zogeheten ‘open mic’, waarbij ook jij je beste, meest diepe gedachtes kan voordragen. De avond begint om 8.00 uur bij restaurant Cereal & Chill.

 

WORKSHOP TAPIOCA’S – SARPHATIPARK 116 ZATERDAG 30 MAART

Tapiocas

Beeld: Tapioca Company

Tapioca meel wordt gemaakt van de Cassave wortel, of cassaveknol, ook wel bekend als Yucca, Mandioca of Kasbi, en bevat veel vezels en is bovendien glutenvrij. Hiermee kun je lekkere gerechtjes maken als crêpes of koekjes. Nu is tapioca nog niet zo bekend in Nederland en daarom is er aankomende zaterdag een workshop om te leren koken met dit glutenvrije product. De workshops beginnen om 11:00 uur bij Studio Sarphaat.

 

 

NVM OPEN HUIZEN DAG – ZATERDAG 30 MAART

Openhuizendag

Beeld: Funda

Zaterdag is het weer Open Huizen Dag in Amsterdam. Voor alle huiszoekers is dit het uitgelezen moment om een kijkje te nemen in hun droomhuis in Zuid. De deuren van de mooiste panden zullen opengaan, benieuwd wat daarachter schuilt? Stap zaterdag van 11.00 tot  15.00 uur binnen voor een kijkje in misschien wel jou toekomstige woning.

 

SUNDAY MORNING JAZZ CONCERT – CONSERVATORIUM HOTEL ZONDAG 31 MAART

Sunday Morning Jazz Concert

Beeld: Conservatorium Hotel

Begin je zondag goed met de heerlijke jazzklanken van de beste conservatoriumstudenten. Zondagochtend is de uitreiking van de Expression of Art Award, waarin vier bands gevuld met studenten van het Conservatorium van Amsterdam gaan strijden om een studiebeurs van 5.000 euro. De competitie start om 11.30 uur en kost een tientje. Een fijn begin van je zondag met deze heerlijke jazz sounds in het Conservatorium Hotel.

 

ASSEPOESTER CONCERT – CONCERTGEBOUW ZONDAG 31 MAART

Concertgebouw

Beeld: Het Concertgebouw

Schrijver Jacques Vriens en de balletmuziek van Prokofjev vertellen in dit familieconcert het verhaal van Assepoester. Het is perfect voor kinderen die net de kleuterklas hebben verlaten en van muziek houden. Ook voor de ouders is de voorstelling in Het Concertgebouw een feest.

 

BAILINE EXPERIENCE DAG – HERCULESSTRAAT 132

Bailine Amsterdam Zuid

Slapend een strak lichaam krijgen – dát willen we natuurlijk allemaal wel. Bij Bailine hebben ze een speciale elektrotraining die daar goed bij helpt en dit weekend kun je deze uitproberen. Zondag 31 maart kan iedereen kennis maken met Bailine onder het genot van een hapje, drankje en gezelschap. Iedereen is vrij om iemand mee te nemen. Het draai allemaal om gezelligheid en kennismaking. Kom kijken of deze manier van trainen iets voor jou is. Lees hier over onze ervaring met Bailine

 

AJAX – PSV –  DIVERSE LOCATIES ZONDAG 31 MAART

AFC AJAX

Beeld: AFC AJAX

De topper in de Eredivisie staat dit weekend op het programma. Omdat het hier natuurlijk gaat om Ajax leeft dit heel erg in de stad. De wedstrijd is al weken stijf uitverkocht en lang niet iedereen past natuurlijk in het stadion. Gelukkig zit Amsterdam Zuid vol met cafés die deze topper live op het grote scherm uitzenden. Om kwart voor vijf wordt er afgetrapt. Kan Ajax zich terugvechten in de titelrace?

 

Prettig Weekend!!

 

Tekst: Bas Beekman & Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...