Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 27, 28, 29 JULI

Gepubliceerd: 27 juli 2018 07:00

Het is zomervakantie en we hebben een hittegolf! Dit belooft dus een zeer hot weekend te worden. Met name de officiële opening van de Pride gaat uitgebreid gevierd worden. Wat zijn jouw plannen?

 

PARK PRIDE – VONDELPARK ZATERDAG 28 JULI VAN 13 TOT 22 UUR

Park Pride

Beeld: Park Pride

Volgend weekend zal de beroemde botenparade over de grachten weer plaatsvinden, maar wat veel mensen niet weten is dat het gehele festijn jaarlijks wordt afgetrapt in het Vondelpark! Dit weekend gaat de Pride Week namelijk al van start.

 

De Nederlandse Pride wordt zoals altijd ingeluid met de Pridewalk, een gezamenlijke wandeling bijgewoond door ongeveer 7000 mannen en vrouwen waarin wordt stilgestaan bij de mensen uit de LHBT-gemeenschap die het niet zo gemakkelijk hebben. Deze wandeling eindigt in het Vondelpark waar vervolgens de Pride officeel geopend wordt in het Vondel Openluchttheater. Met ‘Lovely Tunes’ zullen onder andere Berget Lewis, Wouter Hamel en Sander van Doorn vervolgens zorgen voor een heerlijk feest!

 

 

LIFE IS BEAUTIFUL EXPOSITIE – COBRA ART AMSTERDAM 24 JULI TM 12 AUGUSTUS

Life is Beautiful Expo Cobra

Beeld: Cobra Amsterdam

Om de pride te vieren en de LHBT-gemeenschap een hart onder de riem te steken organiseert Cobra Art dit jaar voor het eerst de ‘Life Is Beautiful’ expositie. Prachtig werk van bekende kunstenaars uit de scene wordt getoond en verkocht. De aftrap van deze expositie heeft dinsdag 24 juli plaatsgevonden en wij vertellen je: het is de moeite waard! Lees hier (link) alles over deze bijzonder expositie!

 

 

INTERNATIONAL STAND-UP COMEDY FESTIVAL – TOOMLER TOT 4 AUGUSTUS

Toomler

Beeld: Toomler

Ieder jaar nodigt Toomler stand-up talenten afkomstig uit Groot-Brittannië, Amerika, Australie en Canada uit om deel te nemen aan de ‘All aboard Comedytrain’. Vier avonden op rij treden deze gastcomédiennes in paren op om ons een heerlijke avond uit te bezorgen. Het leuke aan deze avonden is dat de shows gegeven worden in het Engels. Ideaal dus om internationale vrienden mee naartoe te nemen!

 

 

LIVE JAZZ – MOER ZONDAG 29 JULI

MOER

Beeld: MOER Amsterdam

 

Natuurlijk mogen ook de voetjes weer van de vloer dit weekend! Onder het genot van goede happen moet je hiervoor zijn bij MOER aan de Amstelveenseweg. Hier zorgt Sven Rozier voor de nodige funky jazz deuntjes. Uiteraard kun je ook heerlijk neerstrijken op het terras en genieten van de heerlijke wijnen die op de kaart staan. Enjoy!

 

Tekst: La Toya Sensen – Ramsahai

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...