Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 21, 22 EN 23 JUNI

Gepubliceerd op: 20 juni 2019

De zomer gaat vandaag officieel van start! Dat moeten we vieren natuurlijk. Amsterdam-Zuid biedt genoeg mogelijkheden om eens goed te genieten van de eerste zomerdagen. Wij lichten een paar topactiviteiten uit, waarmee jij dit weekend wel zoet bent. Waar kijk jij het meest naar uit?

 

URBAN SPORTS WEEK – MUSEUMPLEIN HET HELE WEEKEND

Urban Sports Week

Beeld: USWA

De derde editie van de Urban Sport Week siert dit weekend het Museumplein. Iedereen met liefde voor skates, skateboards of bmx wil dit zeker niet missen. Met de gaafste shows en tricks proberen de skaters het publiek weg te blazen. Spektakel is gegarandeerd, dus komt dat zien!!

 

BLOEMENMUUR – VONDELPARK VRIJDAG 21 JUNI EN ZATERDAG 22 JUNI

Mooiwatbloemendoen Vondelpark

Dit weekend kun je nog genieten van de tien meter lange bloemenmuur in het Vondelpark! Niet alleen is dit een heel mooi gezicht, je kan er ook een wens achterlaten en en van de mooie bloemen meenemen. Het doel is om zo mensen dichter bij elkaar te brengen. Lees hier ons uitgebreide artikel over de bloemenmuur.

 

SAKÉ PROEVERIJ – WIELINGENSTRAAT 16 VRIJDAG 21 JUNI

Hakata Senpachi

Beeld: Hakata Senpachi

Van 18.00 tot 21.00 uur kun je bij Hakata Senpachi langs gaan voor een speciale Kakurei Saké proeverij. Deze saké wordt al 300 jaar op traditionele wijze gebrouwd in de sneeuw van Niigita. Voor een tientje kun je vier verschillende soorten proeven en krijg je een lesje in de smaak van deze bijzondere drank. Voor alle wijnliefhebbers is dit weer wat extra wijsheid.

 

MIDZOMERNACHTCROSS – AMSTERDAMSE BOS VRIJDAG 21 JUNI

Midzomernachtcross

Beeld: Midzomernachtcross

Het is altijd fijn om de 21ste op de kalender te zien staan, dan begint eindelijk officieel de zomer. In het Amsterdamse Bos kun je de zomer goed beginnen met een heerlijke Midzomernachtcross. Je kunt rennen op je eigen niveau, zo is er een cross van 5, 10 en 16 kilometer. Ook kinderen kunnen hun energie kwijt met een minicross van 1,6 kilometer.

 

ELECTRIC SYMPHONIC ORCHESTRA – HET CONCERTGEBOUW ZATERDAG 22 JUNI

Holland Festival

Beeld: Holland Festival

De grenzen tussen akoestische en elektronische muziek verdwijnen tijdens dit concert van Colin Benders. Na een succesvol voorproefje vorig jaar op het Holland Festival presenteert hij nu in de Grote Zaal van Het Concertgebouw een avondvullende compositie voor zijn splinternieuwe orkest van synthesizers en vele luidsprekers. Wie zegt dat klassiek niet elektronisch kan zijn?

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

JAPANFEST – AMSTELPARK ZATERDAG 22 JUNI

Japanfest

Beeld: Japanfest

Wat kun je allemaal verwachten bij een minifestival volledig geweid aan Japan? Natuurlijk genoeg sushi en andere overheerlijke Oost-Aziatische snacks, met een glaasje saké ernaast. Voor de rest kun je op de markt je ogen uitkijken, waar allemaal verschillende typische Japanse producten verkocht worden. De entree is volledig gratis voor het Japanfest en met het zomerse weer is het park een fantastisch onderkomen.

 

DE TULP 2 JAAR – MARIE HEINEKENPLEIN 33 ZATERDAG 22 JUNI

De Tulp

Beeld: De Tulp

De Tulp bestaat 2 jaar!! Pas 2 jaar? De Tulp is in die korte tijd niet meer weg te denken uit het horecaleven in De Pijp. Om dit te vieren wordt er groots uitgepakt, met een feestelijk verjaardagsmenu, een podium buiten en heel veel speciaalbier. Als je zaterdagavond in De Pijp bent, wil je dit feestje zeker niet missen.

 

TRIO 258 – VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER ZONDAG 23 JUNI

Vondelpark Openluchttheater

Beeld: Vondelpark Openluchttheater

Klassiek in de openlucht, het is zo fijn dat het kan in Amsterdam-Zuid. Trio 258 probeert in een programma vol passie en beleving het hele park te ontroeren. Een viool, een piano en cello zouden hiervoor voldoende moeten zijn. Neem lekker je eigen drankje mee en kom het optreden bewonderen in het Openluchttheater Vondelpark.

 

TEKENLES – BOTANISCHE TUIN ZUIDAS ZONDAG 23 JUNI

Botanische tuin Zuidas

Beeld: Botanische tuin Zuidas

Het Tekenlab organiseert weer een leerzame tekencursus in Amsterdam-Zuid. In de Botanische Tuin kun je onder begeleiding een lesje krijgen in het tekenen van alle bomen en planten. Tekenen is niet alleen heel leuk, ook iedereen kan het leren. En wat is een mooiere locatie dan de flora op de Zuidas.

 

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen