Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 19, 20 EN 21 JULI

Gepubliceerd op: 18 juli 2019

Van dineren op 50 meter hoogte, oesters eten op een boot in het zonnetje of alle (!) werken van Rembrandt bewonderen? Er is dit weekend weer genoeg te beleven in Amsterdam-Zuid! Waar kunnen we jou vinden de komende dagen? 

 

DINEREN OP GROTE HOOGTE – STADIONPLEIN 19 JULI

Dinner in the Sky Nederland

Beeld: Dinner in the Sky Nederland

Op vrijdag 19 juli kunnen we in Zuid genieten van een waar culinair hoogstandje! Maar letterlijk: op 50 meter hoogte krijg je in de Stadionbuurt heerlijke gerechten voorgeschoteld, terwijl je nipt van het aanvullende wijnarrangement. Of kies je liever voor de high wine? Hoe ‘high’ wil je deze hebben, zo hoog in de lucht met een prachtig uitzicht over het stadsdeel?! Er zijn nog enkele ‘flights’ van Dinner in the Sky Nederland beschikbaar, dus neem gauw contact op om jouw plekje te bemachtigen! 

  

MET ANDRÉ KUIPERS NAAR DE MAAN – HET CONCERTGEBOUW ZATERDAG 20 JULI & ZONDERDAG 21 JULI 

Het Concertgebouw

Beeld: Hans Roggen

In een online logboek deelde André Kuipers de muziek die hij draaide tijdens zijn ruimtemissies. Op 13 april 2012, de 115e missiedag luisterde hij naar James Horners iconische soundtrack van de film Apollo 13. Deze en vele andere songs komen voorbij tijdens deze voorstelling waarin André Kuipers himself bijzondere beelden laat zien van de maanlanding en ronduit vertelt over zijn ervaringen in de ruimte. De voorstelling is te zien op zaterdagavond en zondagmiddag in Het Concertgebouw

  

 

ALLE REMBRANDTS IN DE RAI – HELE WEEKEND

Nachtwacht Rembrandt RAI Amsterdam

Beeld: Discover Rembrandt

Toe aan een uniek cultureel uitstapje? Bezoek dit weekend de tentoonstelling Discover Rembrandt in RAI Amsterdam. Lees hier meer over deze expositie waarin alle werken van de meester te zien zijn. Ook alle verdwenen en beschadigde stukken!  

 

>> Het artikel gaat verder na de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

HIGH WINE BIJ MOER – ZONDAG VANAF 13.00 UUR

Restaurant MOER

Wil je op zondag jouw smaakpapillen verwennen met hoogstaande wijnen en heerlijke bites? Dan moet je Restaurant MOER zijn. Ook dit weekend kun je hier weer genieten van een High Wine! Benieuwd naar onze ervaringen? Je leest ze hier.

 

THE SEAFOOD BAR CRUISE – ZONDAG 15.00 UUR

Beeld: The Seafood Bar

Zon, water, oesters en gin-tonics; dit zijn de hoofdingrediënten van vijfde editie van The Seafood Bar Cruise! The Seafood Bar slaat voor deze editie de handen ineen met Pesca om nog meer vrienden van vis te maken! Er zijn nog plekken beschikbaar, dus reserveer gauw om deze heerlijke afsluiter van de week niet te hoeven missen! Check hier de eventpagina!

 

SUMMER CLOSET SALE  – ATELIER SCHINKEL – ZONDAG 14.00 UUR

Beeld: Closet Sale Amsterdam

Lekker duurzaam: kleding waarop je zelf bent uitgekeken of waar je niet meer in past een tweede leven gunnen! Dus mocht je nog wat op zolder hebben liggen? Dit is je kans! Ook als je juist voordelig een nieuwe garderobe bij elkaar wilt scoren, kun je bij Atelier Schinkel tijdens de Closet Sale voor zowel mannen als vrouwen terecht!

 

 GRATIS YOGA IN HET VONDELPARK –  ZONDAG 21 JULI 10.00 UUR

Movements Yoga Vondelpark

Beeld: Movements Yoga

Lekker ontspannen je zondagochtend beginnen, middenin de natuur op je yogamatje. Dat kan deze zondag in het Vondelpark. Movements Yoga organiseert hier namelijk een fijne yogales in de openlucht die vrij toegankelijk is voor iedereen die deze ochtend het park. Meld je aan via de website van Movements Yoga

  

PURE MARKT IN HET AMSTERDAMSE BOS – ZONDAG 21 JULI

Pure Markt Amsterdamse Bos

Beeld: Pure Markt

In het Amsterdamse Bos komen ruim zestig ambachtelijke ondernemers uit de food branche en een bijzonder assortiment aan non-food bijeen tijdens De Pure Markt. Je kunt hier lekker rondstruinen en je boodschappentas vullen voor thuis of genieten van het lekkers op één van de terrassen onder het genot van livemuziek.

 

Geniet van jullie weekend! 

 

Tekst: Jeffrey Struijk

 

 

Gedeeld

verder lezen