Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 17, 18 EN 19 MEI

Gepubliceerd op: 16 mei 2019

We zijn alweer halverwege mei en de zon begint nu echt door te breken. Tijd om op pad te gaan, maar wat is er te doen? Heb jij eens even geluk dat je in Amsterdam Zuid bent, want daar hoef je nooit stil te zitten. Ook dit weekend staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Buitendingen, binnendingen, er is genoeg te doen!! Met wie ga jij dit weekend op pad?

 

BREWS & BITES IL CAFFE – CAMPUS UILENSTEDE VRIJDAG 17 MEI

Beeld: Il Caffe

Een bescheidde bierfestival op de altijd bruisende studentencampus is een geweldig begin van je weekend. Met acht verschillende bierbrouwerijen zit er voor iedereen wel wat tussen. Ook zullen er een aantal foodtrucks en een DJ aanwezig zijn, om het feest compleet te maken. Het festival is in en rondom Il Caffe

 

PINC SAMPLE SALE – RUYSDAELSTRAAT 58 VRIJDAG 17 MEI

Pinc Sale

Beeld: PINC Sale

Dit weekend shop je jouw lente en- zomerkleding bij elkaar tijdens de PINC Sale. Tijdens deze sample sale aan de Ruysdaelstraat koop je de nieuwste collecties van jouw favoriete merken voor een prikkie. Je ontvangt maar liefst 40 tot 50% sample korting, waardoor je meer geld over houdt voor andere leuke dingen dit weekend.

 

REGGAE VIBRATIONS – RIALTO VRIJDAG 17 MEI

Rialto theater Ceintuurbaan

Beeld: Rialto

Rialto host vrijdag om 21.00 uur de exclusieve Nederlandse première van Yardie, het Jamaicaans-Britse misdaaddrama gebaseerd op het gelijknamige boek. De avond zal gaan over het vraagstuk van illegale immigratie, met een bijzondere informatieve documentaire vooraf. Na de film is er nog een borrel met fijne Jamaicaanse ‘reggae beats’, waar er nagepraat kan worden over de indruk die de film op jou heeft gemaakt.

 

WALID RAAD ‘LES LOUVRES’ – STEDELIJK MUSEUM ZATERDAG 18 MEI

Beeld: Stedelijk Museum

18 mei presenteert Walid Raad zijn meest recente werk in het Stedelijk Museum van zijn tentoonstelling ‘Walid Raad LET’S BE HONEST’. Deze presentatie is een bijzondere combinatie van feiten, politieke, historische en filosofische inzichten en vertelkunst die zijn werk op een bijzondere manier meer verdieping geeft. Voor iedereen die een verhaal achter kunst zoekt, is dit een absolute aanrader.

 

FLICKR PHOTOWALK – MUSEUMPLEIN ZATERDAG 18 MEI

Museum Market

Beeld: Museum Market

Leren hoe je professioneel foto’s kunt maken? Deze zaterdag organiseert fotograaf Alastair Jolly een meet-up op het Museumplein, waarbij je met je camera de mooiste plaatjes gaat schieten. En wat is er nou mooier dan een rondje lopen door het Museumkwartier. Om 18.30 uur begint de Flickr cursus bij de Hobbemastraat 19. De meet-up is volledig gratis en voor iedereen toegankelijk.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

DIZZY MANDJÉKU & ALÉ KUMA – HET CONCERTGEBOUW ZATERDAG 18 MEI

Beeld: Steven Hendrix

Zuid-Amerika en Afrika ontmoeten elkaar in Dizzy Mandjeku’s project ‘De Palenque a Matongé’. Verwacht een knalfeest in de Kleine Zaal, met trommels, trompetten en prachtige zang. Niet je typische Concertgebouw optreden, maar juist een keer wat anders. Kom dat zien!!!

 

PURE MARKT – AMSTERDAMSE BOS ZONDAG 19 MEI

Pure Markt Amsterdamse Bos

Beeld: Pure Markt

In het Amsterdamse Bos komen ruim zestig ambachtelijke ondernemers uit de food branche en een bijzonder assortiment aan non-food bijeen tijdens De Pure Markt. Je kunt hier lekker rondstruinen en je boodschappentas vullen voor thuis of genieten van het lekkers op één van de terrassen onder het genot van live muziek.

 

SCHAPENSCHEERFEEST – KINDERBOERDERIJ DE PIJP ZONDAG 19 MEI

Beeld: Pexels

De lente begint natuurlijk pas echt als de schaapjes geschoren zijn. Bij Kinderboerderij De Pijp gebeurt dit ieder jaar in mei en dat is een goede reden voor een feestje. Terwijl de schapen geschoren worden, kunnen kinderen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten op de kleine stadsboerderij.

 

KWAKU SUMMER FESTIVAL – OPENLUCHTTHEATER VONDELPARK ZONDAG 19 MEI

Openluchttheater

Beeld: Openluchttheater

Het grote Kwaku Festival is ieder jaar in Amsterdam Zuid-Oost, maar je kunt in de lente nu alvast genieten van een voorproefje in Zuid. Het Openluchttheater in het Vondelapark is het podium voor dit sfeervolle billenschudfeest. Op 14.00 wordt er afgetrapt en het feest gaat door tot in de late uurtjes.

 

JAPANSE VOORJAARSMARKT – BOTANISCHE TUIN ZUIDAS ZONDAG 19 MEI

Beeld: Botanische Tuin

Zondag 19 mei organiseert de Botanische tuin Zuidas een Japanse voorjaarsmarkt. Bezoekers kunnen genieten van de opnieuw ingerichte penjing-tuin en de bijzondere bonsai collectie. Op de markt zijn bijzondere Japanse producten te koop, als keramiek en zaden voor exotische bomen en planten. De droom voor elke fanatieke tuinier.

 

Let op!!!! Er wordt flink gebouwd in Zuid. Net zoals de rest van de maand mei wordt er flink gewerkt rondom station Zuid. Lees hier wat de werkzaamheden precies inhouden!! Zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als je richting ons mooie stadsdeel reist. 

 

Wat ga jij doen dit weekend? Have fun!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

Van dansen in het Okura Hotel Amsterdam, tot aan de tentoonstelling Imperial Courts- dit weekend is er weer genoeg te doen in Zuid. Wij hebben de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet.

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

WEEKENDTIPS 14, 15 & 16 FEBRUARI

Van dansen in het Okura Hotel Amsterdam, tot aan de tentoonstelling Imperial Courts- dit weekend is er weer genoeg te doen in Zuid. Wij hebben de leukste weekendtips voor je op een rijtje gezet.