Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 17, 18 & 19 JANUARI

 

Wat vliegt de werkweek toch altijd snel voorbij hè. Je hoeft maar met je ogen te knipperen en het is alweer bijna weekend. En dat is maar goed ook, want dit weekend staat er weer een druk programma voor de deur in Amsterdam-Zuid!

 

HOTELNACHT – ZATERDAG 18 & ZONDAG 19 JANUARI

Beeld: Hotelnacht

Dit weekend kan je weer op vakantie in eigen stad. Amsterdam staat namelijk in het teken van de hotelnacht! Op 18 en 19 januari kunnen alle Amsterdammers voor een zacht prijsje in de mooiste hotels overnachten. Ook kan je het hele weekend van het ene hotelfeestje naar het andere hoppen.

 

DRY JANUARY – HELE WEEKEND

Ook dit weekend slaan veel Amsterdammers nog even de alcohol over. Maar we zijn al over de helft van de maand januari, en dat vieren we natuurlijk met een overheerlijke virgin cocktail. Lees hier waar je de lekkerste virgin cocktails in Amsterdam-Zuid drinkt.

 

RECORD & CD FAIR – RAI AMSTERDAM – ZATEDAG 18 JANUARI

Beeld: Record Fair

Steeds meer DJ’s uit de dance industrie maken weer gebruik van Vinyl platen en met deze trend lijkt ook het aantal platenliefhebbers ruimschoots te groeien. De RAI Amsterdam verwacht dan ook een grotere opkomst dan ooit voor de nieuwe editie van de jaarlijks terugkerende Record & CD fair! Tijdens de fair bieden gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, singles, maxisingles en cd’s aan.

 

BACH + TWEE EEUWEN: STRAVINKSY, BERG EN MASCAGNI – HET CONCERTGEBOUW – ZATERDAG 18 JANUARI

Beeld: Concertgebouw

Voor een culturele dagbesteding ga je zaterdag middag naar het prachtige Concertgebouw op het Concertgebouwplein. Alleen al voor haar imposante uiterlijk is het Concertgebouw een bezoek waard, maar op 18 januari kan je hier ook terecht voor een concert dat ’s werelds meest beroemde componisten terug naar 2020 haalt.   Het concert zal in het teken staan van Bach, en hoe de geliefde componist zijn stempel heeft gedrukt op de andere muzikale grootheden Stravinksy, Berg en Mascagni. Het orkest zal spelen van 14:15 tot 16:30 uur. Bestel je tickets hier!

 

>> Het artikel gaat verder onder deze advertentie <<

 

>> Vervolg artikel <<

 

 

ASIAN KARAOKE NIGHT – TAIKO BAR– ZATERDAG 18 JANUARI

(foto: Tycho Müller | Tycho’s Eye Photography

Op zaterdag avond waan je je in het Conservatorium in de Aziatische sferen. Vanaf 21:00 uur heet de Taiko Bar je welkom voor de Asian Karaoke Night en maak je kennis met het nachtleven van Shanghai! Bij aankomst krijg je een speciaal Yuzu-shot, en kan je samen met je karaoke crew op de foto bij een van de Harajuku polaroid meiden. Verder mogen de DJ, de Aziatische cocktails en de signature dish van Taiko, de Taiko fried chicken, natuurlijk niet ontbreken. Warm je stembanden maar alvast op en kom naar het Conservatorium voor een hilarische avond.

 

DE VONDELPARKLOOP 2020 – ZONDAG 19 JANUARI

Beeld: Vondelparkloop

Heb je zin in een beetje actie op de zondag? In het Vondelpark kan je zondag 19 januari deelnemen aan diverse hardloopwedstrijden. Tijd om die goede voornemens eens waar te maken! Je kan kiezen om 3,5 km te rennen (een ronde), 6,7 km (twee rondes) of 10 km (drie rondes). Maar je kan ook met je collega’s de sportieve schoenen aantrekken en mee rennen met de bedrijvenloop.

 

THREE COURSE COOKING WORKSHOP – ZONDAG 19 JANUARI

Beeld: Hotelnacht

Voel jij je als een vis in het water in de keuken en ben je nog lang niet uitgeleerd? Of vind je dat je partner wel het een en ander bij kan leren wanneer het op koken aankomt? Dan is de Three Course Cooking Workshop in het prachtige Hotel Okura Amsterdam wat voor jou. Want eerlijk is eerlijk, waar kan je nou beter leren koken dan in een hotel met meerdere Michelin sterrenrestaurants? Bij de internationale kookworkshop Taste of Okura leer je tweegangen te bereiden en krijg je derde gang van het huis aangeboden. Uiteraard krijg je het recept mee zodat je het diner thuis nog eens over kan doen. Dus haal de masterchef in je naar boven en meld je aan!

 

Maak er een mooi weekend van!

 

Tekst: Lisa van Leer

Gedeeld

verder lezen

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

5x AWARD WINNENDE HOTSPOTS IN ZUID

Of je er nu woont of juist komt voor een gezellig avondje uit in Zuid, voor lekker eten ben je in Amsterdam-Zuid op de juiste plek. Deze vijf hotspots hebben recent een award gewonnen en zijn zeker een bezoekje waard!