Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 15, 16, 17 FEBRUARI

Gepubliceerd op: 14 februari 2019

Als we Piet Paulusma mogen geloven krijgen we dit weekend een voorproefje op de lente. Om optimaal te genieten van het lekkere zonnetje hebben wij weer een aantal toffe activiteiten in Zuid op een rijtje gezet voor het eerste weekend van de voorjaarsvakantie . Waarvoor houd jij je agenda vrij?

 

 FRIDAY NIGHT SKATE – VONDEL CS VRIJDAG 15 FEBRUARI

15 februari Amsterdam Zuid Skate Vondelpark

Beeld: Stichting Skate

Stichting Skate organiseert deze vrijdag de Friday Night Skate. Omdat het aangenaam weer wordt is dit de perfecte manier om het weekend af te trappen. Een skatetocht van zo’n 23 km door De Pijp, Oud Zuid. De start is om 20:30 uur bij het vroegere ronde bankje bij Vondel CS in het Vondelpark. 

 

ALLE REMBRANDTS – RIJKSMUSEUM VANAF VRIJDAG 15 FEBRUARI

Rijksmuseum Erik Smits Alle Rembrandts

Beeld: Erik Smits

Het is inmiddels 350 jaar geleden dat Nederlands meest iconische schilder, Rembrandt van Rhijn, is overleden. Ter nagedachtenis aan deze grootmeester presenteert het Rijksmuseum voor het eerst in de geschiedenis een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, prenten en tekeningen van Rembrandt uit eigen collectie. Dit is natuurlijk een ‘must see’ voor alle kunstliefhebbers. Nog meer weten? Bekijk ons uitgebreide artikel over de tentoonstelling op onze site.

 

DE HUISHOUDBEURS – RAI AMSTERDAM ZATERDAG 16 T/M 24 FEBRUARI

Huishoudbeurs Amsterdam Rai Amsterdam Zuid

Beeld: Huishoudbeurs

Op zaterdag gaat voor menig huisvrouw een van de favoriete evenementen van het jaar van start. De huishoudbeurs keert terug naar de RAI voor alweer de 64ste editie. Ook tijdens deze editie wordt er flink uitgepakt met workshops, gastoptredens, ‘Meet & Greets’ en nog veel meer. Een dagticket kost 15,95 euro en de deuren worden om 11 uur geopend. Om te zien wat er verder nog meer te doen is, lees je in dit artikel.

DE LENTE VIEREN BIJ RIVIERA MAISON GELDERLANDPLEIN – ZATERDAG 16 FEBRUARI

Riviera Maison

Beeld: Rivièra Maison

Bij Rivièra Maison wordt zaterdag niet alleen de nieuwe collectie gevierd, ook vieren ze bij de interieurwinkel dat zij 70 jaar geleden begonnen zijn als bloemenwinkel. Om die reden organiseren zij een heuse bloemenmarkt in de winkel op Gelderlandplein. Vier jij dit feest lekker mee? Dan ontvang jij ook nog eens een prachtig vers lenteboeket om het nieuwe seizoen vast in huis te halen! 

 

 

SPROOKJES IN DE KROKUS BIJ RIALTO – VAN OSTADESTRAAT 233D  ZATERDAG 16 T/M 24 FEBRUARI

Rialto theater Ceintuurbaan

Beeld: Rialto

Gedurende de hele voorjaarsvakantie kunnen de kinderen zich vermaken bij een heus ‘kinderfestival’. Deze week zullen er bij Rialto een groot aantal kinderfilms worden afgespeeld, maar er is ook betoverend theater en workshops met lego en knutselen. Genoeg om een kind lekker bezig te houden. Rialto is in de vakantie iedere dag geopend van 12:00 tot 14:45 uur.

 

WAKKER WORDEN – BOSWINKEL AMSTERDAMSE BOS ZONDAG 17 FEBRUARI

Boswinkel Wakker Worden Amsterdam Zuid Amsterdamse Bos 17 februari

Beeld: Boswinkel

Op zondagmiddag om klokslag twaalf is het weer tijd voor de kinderen om iedereen wakker te maken. In het Amsterdamse Bos wordt er een ‘wakker maak service’ georganiseerd. De kinderen mogen de dieren en de mensen wakker maken met een zelfgemaakte wakker-wordt-stok, versierd met bosafval. Een leuke manier voor de kinderen om lekker buiten te zijn en zo ook nog het bos schoon te maken. Het wakker maken in het bos duurt ongeveer een uur en zal starten bij de boswinkel.

 

MUSEUM MARKET – MUSEUMPLEIN ZONDAG 17 FEBRUARI

Museum Market Amsterdam Zuid 17 februari

Beeld: Museum Market

Iedere derde zondag van de maand is er weer een Museum Market. En wat is er nou lekkerder dan op een zonnige winterdag over Museumplein heen te lopen? Op de markt zijn verschillende kraampjes met kunst, mode accessoires  eten en drinken en nog veel meer. De markt begint om 12:00 uur en gaat door tot ongeveer etenstijd. Het event is geheel gratis, tenzij je natuurlijk iets moois koopt. 😉 

 

Goed weekend! 

 

Tekst: Bas Beekman & Jeffrey Struijk

Gedeeld

verder lezen