Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 14, 15 EN 16 JUNI

Gepubliceerd op: 13 juni 2019

Breekt daar nou het zonnetje door? Na een bewolkte week lijkt het weekend zonnig en warm te worden. Amsterdam-Zuid is dan natuurlijk op zijn mooist. Tijd dus om er een dagje op uit te gaan, want er is weer genoeg te doen in ons favoriete stadsdeel!! Met wie ga jij dit weekend op stap?

 

BACCHUS WIJNFESTIVAL – AMSTERDAMSE BOS HET HELE WEEKEND

Bacchus

Foto: Max Kneefel

Het Amsterdamse Bos is twee weekenden het decor van één van de grootste, mooiste en gezelligste wijnfestivals van Nederland. Proef meer dan 300 verschillende wijnen uit alle windstreken. In combinatie met de lekkerste gerechtjes en gezellige vrienden kan het niet anders dan een mooie tijd worden! Wit of rood? Merlot of Pinot Noir? De keuze is volledig aan jou bij het Bacchus Wijnfestival.

 

PINC KIDS SALE – RUYSDAELSTRAAT 58 HET HELE WEEKEND

PINC Sample Sale

Beeld: PINC Sample Sale

Hebben jouw kids weer nieuwe kleertjes nodig? Neem dan eens een kijkje  bij de PINC Sample Sale. Terwijl je kids zich vermaken op het springkussen of in de speelhoek, kun jij rustig op zoek naar de mooiste zomeroutfits voor je kinderen. Alle kleding gaat eruit met 40 tot 60 procent korting, dus wees op tijd om de mooiste items te scoren!

 

SYMPOSIUM – CULLINANPLEIN 1 VRIJDAG 14 JUNI

Toneel

Vrijdagmiddag wordt er bij de CC Amstel een bijzonder onderzoek gepresenteerd van het VUmc. Vrijwilligerswerk blijkt een goede dagbesteding te zijn voor mensen met dementie. De afdeling psychiatrie onderzocht dit; Mensen met dementie die vrijwilligerstaken op zich namen bleken na verloop van tijd minder neuropsychiatrische symptomen te hebben, zoals angst en depressie, dan mensen die gebruik maakten van reguliere dagbesteding in ontmoetingscentra. Een baanbrekend onderzoek en daarom geeft het onderzoekteam van 13.00 tot 16.00 uur een uitgebreide presentatie over deze bevindingen. Een leerzame middag dus voor iedereen die weleens met dementie te maken heeft gehad in zijn omgeving.

 

BOMEN LEREN HERKENNEN – BEATRIXPARK VRIJDAG 14 JUNI

Het hele jaar door kunnen we genieten van de bomen op straat, in het park, in de vrije natuur of in de tuin. Maar wat weten we nou van deze zuurstofkwekers? De Volksuniversiteit Amsterdam organiseert daarom een cursus bomen leren herkennen. Met een expert maak je een ronde door het park, waar heel veel verschillende soorten bomen staan, om zo allerlei feitjes over de natuur te weten te komen. Schrijf je wel even in via de website!!

 

PIERRE-LAURENT AIMARD – CONCERTGEBOUW VRIJDAG 14 JUNI

Het Concertgebouw

Beeld: Het Concertgebouw

De veelzijdige pianist Pierre-Laurent Aimard is dit seizoen artist in residence bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Vrijdagavond speelt die onder leiding van componist Vladimir Jurowski zijn mooiste pianoklanken. Met zo’n veelzijdig orkest erbij, belooft dit een geweldige ervaring te worden voor iedereen die van klassiek houdt.

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

DAG VAN DE BOUW – ZUIDAS ZATERDAG 15 JUNI

Bouwen Zuidas

Weet je nog toen er niet werd gebouwd op de Zuidas? Wij kunnen het ons in ieder geval niet echt meer herinneren. Voor wie nu eens wil weten waar ze nu allemaal mee bezig zijn, wordt zaterdag de dag van de bouw georganiseerd. Zo kun je bij verschillende bouwprojecten op de Zuidas een kijkje gaan nemen. Er zijn rondleidingen en spelletjes te spelen, vertrek punt voor alle activiteiten is het paviljoen Circl.

 

CO-CYCLING TOUR 2019 – DE BOELELAAN 1105 ZATERDAG 15 JUNI

Co-Cycling

Beeld: Co-Cycling

Wielrenliefhebbers opgelet!! Zaterdag kun jij je met je racefiets inzetten voor het goede doel tijdens de Co-Cycling Tour. Fiets  rondom Amsterdam in een race over 30, 50, 100 of zelfs 150 km en verzamel zo geld  voor het kankeronderzoek van het UMC. Je kan zelf op zoek gaan naar sponsoren, maar met je deelnamegeld help je het onderzoek ook al flink vooruit.

 

DE WEEK VAN ZUID – DIVERSE LOCATIES ZATERDAG 15 JUNI

Museum Market Weekendtips Amtserdam Zuid 17 februari

De Week van Zuid bestaat uit allerlei activiteiten waar je langs kunt gaan. Ook is er de mogelijkheid om met bestuurders en ambtenaren uit de buurt te praten. Wat kan er volgens jou anders in de buurt? Kijk voor het volledige programma op de site van Stadsdeel Zuid.

 

LIVE AT AMSTERDAMSE BOS VENICE – BOSTHEATER ZATERDAG 15 JUNI

Bostheater

Beeld: Amsterdamse Bostheater

Een heerlijk zaterdagavondconcert onder een prachtige sterrenhemel. Het Bostheater is weer geopend en deze zaterdag komt de Amerikaanse electro-popband Venice iedereen betoveren met hun bijzondere sound. Met het goede weer dat is voorspeld, wil je dit spektakel zeker niet missen.

 

VADERDAG – DIVERSE LOCATIES ZONDAG 16 JUNI

Vaderdag

Vaderdag is de ideale dag om je pa eens goed in het zonnetje te zetten. Een terrasje pakken, lekker uiteten of even sporten met je vader kan natuurlijk allemaal in Zuid. Een kleinigheidje is natuurlijk altijd leuk om te geven. Voor wat leuke Vaderdag ideeën lees hier ons artikel op ZUID.nl.

 

VONDELPARK YOGA CLASS – VONDELPARK ZONDAG 16 JUNI

Yoga

Beeld: Movements Yoga

Begin je ochtend goed, met een heerlijk uurtje yoga. Omdat iedereen wel wat ontspanning kan gebruiken organiseert Movements Yoga een gratis yogaklasje. En wat is een nu fijnere omgeving dan in de buitenlucht van het Vondelpark. Lekker met je voeten in het gras, bij de gedachten alleen al word je helemaal zen…

 

 

Fijn Weekend!!!

 

Tekst: Bas Beekman

Gedeeld

verder lezen