Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 13, 14, 15 JULI

Gepubliceerd: 13 juli 2018 07:00

YIEHA het is weer vrijdag en dat betekent dat het tijd is om onze leukste to-do’s in Zuid dit weekend met jullie te delen. Er staat wederom een heerlijk zonnetje op de planning, lekker eropuit dus!

 

CHILLIDA – RIJKSMUSEUMTUINEN

Beeld: Rijksmuseum

De Rijksmuseumtuinen zijn al prachtig, maar met een zonnetje erop nóg mooier. Dit is het perfecte weekend dus om hier een bezoekje te brengen en in rust te genieten van natuur op zijn mooist. Deze zomer zijn er negen metershoge sculpturen van de Spaans-Baskische kunstenaar Eduardo Chillida (1924-2002) in de tuinen te zien. Chillida geldt als een van de belangrijkste naoorlogse vernieuwers van de beeldhouwkunst en werd vooral bekend om zijn stalen sculpturen. Toegang tot de Rijksmuseumtuinen is gratis.

 

TREK FOOD FESTIVAL – AMSTELPARK

Beeld: Trek Festival

Mobiele keukens rijden het hele land door met als doel: stadsparken omtoveren tot eetfestival! Dit zonnige weekend is het Amstelpark aan de beurt. Tientallen food trucks maken van het Amstelpark een openluchtrestaurant. Naast lekkere hapjes en drankjes kun je er genieten van livemuziek, theater en nog veel meer vermaak. Do we need to say more?

 

3X3 BASKETBAL – RAI

Beeld: RAI Amsterdam

Geen zin om heel het weekend in de brandende zon door te brengen? Ga dan naar de RAI, hier vindt het 3×3 PRO League basketbaltoernooi plaats. Twaalf teams strijden op een futuristische, interactieve speelvloer om een mooie prijzenpot én om onderdeel te worden van het Nederlandse 3×3 basketbaltraject richting het WK 2019 in Amsterdam en de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Het evenement is op alle speeldagen gratis toegankelijk in Hal 9 van de RAI.

 

WK FINALE –  ZONDAG 15 JULI OM 17:00 UUR

Beeld: Strandzuid

We kunnen er niet omheen: zondag zullen Kroatië en Frankrijk tegen elkaar gaan strijden om die felbegeerde wereldtitel voetbal. De weersverwachting: 27 graden. Geen lekkerdere plek om deze pot te gaan bekijken dan aan het water, toch? Laat dit bij StrandZuid nou net eens kunnen. Lekker met je voeten in het zand en een biertje in de hand. Weinig stress, veel vertier. Heb je meer zin in shotjes? Dan ben je bij BROOKS aan het juiste adres!

 

Tekst: Odette van der Veeken

Gedeeld

verder lezen

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid: vijf dagen muziek in vijf buurten

Muze van Zuid viert deze week van woensdag tot en met zondag de vijfde editie met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten in Amsterdam-Zuid. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Er zal tijdens Muze van Zuid...

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

VIER DE ZOMER MET MUZIEK!

Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig...