Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WEEKENDTIPS 11, 12, 13 JANUARI

Het is W-E-E-K-E-N-D! De vakantie mag dan wel net achter de rug zijn, maar poeh, wij zijn er al wel weer aan toe hoor. Dat betekent overigens niet dat we het weekend stilletjes aan ons voorbij laten gaan, want Amsterdam-Zuid heeft weer een hoop leuks voor ons op de planning staan. Waar hang jij uit dit weekend?

 

DRY JANUARY – VRIJDAG 11, ZATERDAG 12, ZONDAG 13 JANUARI

Dry January Amsterdam Zuid

Begin je je al onrustig te voelen? Wil je er eigenlijk opuit, maar doe je tegelijkertijd aan ‘Dry January’ en wil je niet in de verleiding komen? In dit overzicht vind je cocktailbars die rekening houden met jullie dappere voornemen en virgin cocktails oftewel mocktails serveren. 

 

 

LEVENDE GESCHIEDENIS WEEKEND – RIJKSMUSEUM MUSEUMSTRAAT 1 ZATERDAG EN ZONDAG 12 EN 13 JANUARI

Beeld: Rijksmuseum

Geschiedenis van ruim 450 jaar geleden komt tot leven dit weekend! Wie gehuld in historische kleding de tentoonstelling ‘80 Jaar Oorlog’ in het Rijksmuseum komt bezichtigen, geniet bovendien van leuke extra’s zoals een gratis kop koffie en een 17e-eeuwse groepsfoto à la de Nachtwacht.

 

 

BRAZILLIAN JAZZ TEATRO MUNGANGA – SCHINKELHAVENSTRAAT 27HS ZATERDAG 12 JANUARI


Nieuw jaar, nieuwe muziek! Laat je zaterdagavond verrassen met heerlijke Brazillian Jazz tunes in Teatro Munganga door Mario Bakuna en Edmundo Carneiro . Recentelijk brachten zij hun gloednieuwe album ‘Where Rio de Janeiro meets Bahia’ uit, een ware mix tussen muziek en poëzie. Kijk voor kaartjes op deze site en geniet! 

 

 

NATURAL SOAP MAKING DIY SOAP – VAN WOUSTRAAT 48 ZATERDAG 12 JANUARI


Tijdens deze 1,5 tot 2 uur durende workshop leer jij hoe je aan de hand van verschillende ingrediënten de meest lekkere, natuurlijke zeepjes maakt. Niet alleen leer je twee soorten zeep maken, ook leer je de technieken achter het maken ervan en krijg je uiteraard je eigen twee stukken zeep mee naar huis samen met een informatieboekje. Schrijf je in via deze site

 

 

AFVAL PRIKKEN VONDELPARK – VONDELPARK 6C ZATERDAG 12 JANUARI


Begin het gloednieuwe jaar meteen goed door heel het Vondelpark gezellig samen met een groep andere gemotiveerden helemaal een schone gloed te geven! Natuur&Milieuteam Zuid organiseert deze actie zaterdag tussen 14.00 – 16.00 tegen het zwerfafval in het Vondelpark. Alle hulpmiddelen liggen voor je klaar en na afloop is er heerlijke warme chocolademelk, frisdrank en lekkers. Waar wacht je nog op? Meld je aan via simone@nmtzuid.nl. 

 

 

AMSTERDAM’S SUNDAY CLASS – HYGIEASTRAAT 8 ZONDAG 13 JANUARI


Wat is er voor de kleintjes nou leuker dan de zondagochtend beginnen met een gezonde dosis kunst creëren? Bij Amsterdam’s Sunday Class krijgen jouw kinderen tussen 10.00 – 11.00 de kans om op verschillende manieren creativiteit te ontdekken, verkennen, maken en lekker vies te worden. Kijk voor meer informatie over de inschrijving op deze site.

 

Tekst: Jeffrey Struijk en Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen