Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

WAAN JE IN AZIATISCHE SFEREN OP GELDERLANDPLEIN

Gepubliceerd op: 30 oktober 2020

Asia lovers opgelet! Nu het even niét het moment is om de wereld over te reizen, maar je wél behoefte hebt aan het ontdekken van de Aziatische keuken en cultuur, wat doe je dan? Juist – je brengt een bezoekje aan Gelderlandplein! Door het hele winkelcentrum zitten interessante Aziatische spots verspreid. Dus voor die Asian experience, hoef jij helemaal niet op reis! Blijf lekker in Amsterdam-Zuid en ga op avontuur naar Gelderlandplein.

 

 

WHERE TO FIND

De roodgekleurde vlakken op de plattegrond zijn de Aziatische hotspots waar het om gaat.

Aan de kant van de Willem van Weldammelaan van het winkelcentrum zitten drie plekken naast elkaar. Links onderin zie je Shilla, een food market met Japanse en Koreaanse levensmiddelen. Vervolgens vind je van onder naar boven op de plattegrond het Vietnamese restaurant Saigon Càphê en het Japanse eetcafé Izakaya Tanuki.

Richting het midden van de plattegrond zie je Restaurant Ruby en aan de rechterzijde bij de Van Leijenberghlaan zit het spraakmakende Hey Cha. 

Lees snel verder om alle ins & outs te ontdekken over deze noemenswaardige spots op Gelderlandplein.

 

 

SHILLA JAPANESE & KOREAN FOOD MARKET – GELDERLANDPLEIN 32-34

Beeld: Japanese Food Guide

Shilla importeert direct uit Japan en Korea en beschikt daardoor over een bewonderingswaardig assortiment Japanse en Koreaanse levensmiddelen. Als je zin hebt om eens zelf lekker te experimenteren met de Aziatische keuken, dan ben je er bij Shilla van verzekerd dat je met een goed gevulde boodschappenmand thuiskomt. Daarnaast kun je er ook áltijd terecht voor dagverse sushi, they have it all!

 

 

SAIGON CÀPHÊ – WILLEM VAN WELDAMMELAAN 43

Beeld: Saigon Càphê

Tegenover food market Shilla vind je het Vietnamese Saigon Càphê. Een bijzonder restaurant dat uniek is in zijn soort. Bij Saigon Càphê geniet je van Lemongrass curry, Shrimp Summer Rolls of verse Beef Rice Noodle Soup. Yummy, het water loopt ons in de mond! Je kunt bij dit restaurant eten afhalen en zelfs laten thuisbezorgen! Mocht je nou gelijk zin hebben gekregen in zo’n Vietnamese traktatie, bestel dan hier meteen een overheerlijke maaltijd voor thuis.

 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie <<

>> vervolg artikel <<

 

 

IZAKAYA TANUKI – WILLEM VAN WELDAMMELAAN 41

Beeld: Izakaya Tanuki

Heb je meer zin in Japans? Dán ga je gewoon nog een deurtje verder en kies je voor Izakaya Tanuki. Het menu van dit Japanse restaurant is zorgvuldig samengesteld door Japanse chef-kok Mr. Kenji Osone-San en biedt een enorme verscheidenheid aan Japanse delicatessen. Wat dacht je van een Nigiri Sweet Omelet, een Classic Poké Bowl of een van de befaamde Kushiyaki spiezen? Bij Izakaya Tanuki kun je ook een goedgevulde Bento Box bestellen met onder andere Salmon Sashimi en Miso Soup. Zin om vanavond lekker thuis van een Japans diner te genieten? Je kunt hier direct bestellen: zowel voor thuisbezorgd als take-away. いただきます!

 

 

RESTAURANT RUBY – A.J. ERNSTSTRAAT 589

Beeld: Restaurant Ruby

Restaurant Ruby is in 1970 opgericht door de familie Tan en staat bekend om de authentieke Chinese en Indonesische gerechten. De nieuwe generatie Tannetjes heeft die smaak verder uitgebreid naar andere Aziatische keukens, en dát vind je terug op de huidige menukaart. Ga voor Mama’s Fried Chicken, Babi Ketjap of geniet van een Gado Gado: allemaal is het even lekker!

 

 

HEY CHA – VAN LEIJENBERGHLAAN 140

Beeld: Hey Cha

Have a tea-riffic day bij Hey Cha! Dit vrolijke theetentje introduceert een selectie van theedranken op een unieke manier. Hun missie is om iedereen een nieuwe ervaring te geven door middel van kwalitatieve producten & bereiding. Hey Cha vindt het belangrijk om met natuurlijke ingrediënten te werken, zoals verse melk van de lokale boer. Neem zo’n lekkere beverage als toetje, of gewoon tussendoor: het wordt hoe dan ook genieten!

 

Ben jij ready voor jouw avontuur naar Azië? Tot snel dan, op Gelderlandplein!

 

Tekst: Florentine Waller

 

Gedeeld

verder lezen