Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

VOOR JE HET WEET HEB JE ZATERDAG EEN DATE

Gepubliceerd op: 4 februari 2019

De Nieuwe Poort

Valentijnsdag komt er weer aan! Heb jij nog niets op de planning staan? Perfect, dan kun je terecht bij De Nieuwe Poort onder het motto: voor je het weet heb je een date! Na het daverende succes van de afgelopen jaren, koppelt het evenement voor de tiende keer young professionals aan (eenzame) ouderen.

 

JONG EN OUD VERENIGD

De Nieuwe Poort

Eenzaamheid onder ouderen is een groot maatschappelijk en deels verborgen probleem. Door fysieke en/of financiële problemen en sociaal isolement geeft een grote groep ouderen aan zich alleen te voelen en weinig verbondenheid te ervaren met de samenleving. Daartegenover zijn er veel young professionals die hard werken voor een verantwoordelijke baan. Zij hebben behoefte aan ontsnapping uit het drukke en stressvolle werkleven, maar weten niet precies hoe ze dat moeten aanpakken. Ervaringen en herinneringen van senioren bieden daartoe de uitgelezen mogelijkheid. Tijd om deze twee groepen samen te brengen!

HET PROGRAMMA

De Nieuwe Poort

En dat gaat gebeuren op zaterdag 9 februari bij De Nieuwe Poort op de Zuidas! Op deze dag worden young professionals en senioren aan elkaar gekoppeld. De dag begint met een feestelijke lunch. Na een korte kennismaking worden de matches gemaakt en vertrekken de koppels in kleine groepjes naar hun activiteit. Dit kan variëren van het varen door de grachten, een potje jeu de boules bij Mooie Boules voor de actieve senioren en voor de echte romanticus is het natuurlijk ook mogelijk om zelf een date te organiseren. Aan het eind van de dag komt iedereen terug naar De Nieuwe Poort voor een gezellige afsluitende borrel.

 

MEEDOEN?

Zoals een echte gentleman/woman betaamt, worden de kosten van 15 euro betaald door de jongeren. En daar krijg je een hele hoop voor terug! Naast een lunch, uitje en borrel, vooral veel wijze levenslessen en mooie verhalen van je date. Lijkt het jou tof om deel te nemen? Young professionals kunnen zich aanmelden via de site van de Nieuwe Poort. Senioren kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar valentijn@denieuwepoort.org of te bellen naar 020 337 69 19.

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen