Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

HIER OVERLEEF JE DRY JANUARY IN AMSTERDAM ZUID!

Gepubliceerd op: 6 januari 2020

Dry January Amsterdam Zuid

Ontwijk jij gedurende Dry January die toprestaurants omdat jouw diner niet compleet is zonder een lekker wijntje? Of mijd je de gezellige barretjes in Zuid, omdat jij niet in de verleiding wil komen toch die G&T in je nek te gieten? Dat is helemaal niet nodig! De volgende bars hebben een speciaal virgin cocktail aanbod, zodat je er toch op uit kunt met je vrienden zonder je te vergrijpen aan alcoholische versnaperingen! 

 

 

TWENTY THIRD BAR – FERDINAND BOLSTRAAT 333

Twenty Third Bar

Beeld: Twenty Third Bar

Naast het zeer fijn samengestelde aanbod aan signature cocktails hebben ze bij de Twenty Third Bar ook heerlijke virgin cocktails op het menu staan. Dat is lekker lurken aan een Artis Shake terwijl je geniet van het uitzicht vanaf de 23e verdieping van het Okura!

 

DE TULP – MARIE HEINEKENPLEIN 33

Beeld: De Tulp

Midden in de Amsterdamse Pijp vind je de tropische Tulp, dat zelfs de meest saaie januaridagen nog opvrolijkt. Tussen het paradijselijke interieur kan je genieten van jouw favorieten cocktails, maar dan zonder alcohol (of kater). De mocktails zijn goed te combineren met de rest van de menukaart, die vol staat met kleine hapjes; perfect om te delen!

 

MAAS BAR & KITCHEN – MAASSTRAAT 18

Maas Bar & Kitchen

Beeld: Maas Bar & Kitchen

Het water loopt ons in de mond bij het horen van de ingrediënten van de Honolulu Berry; deze mocktail is een mix van passievrucht, ananas, cranberry en citrus! Dit gouden recept vind je bij Maas Bar & Kitchen evenals andere fijne combinaties.

 

TAIKO BAR (CONSERVATORIUM HOTEL) – VAN BAERLESTRAAT 27

Beeld: Conservatorium Hotel

Bij hotelbar Taiko van het Conservatorium Hotel waan je je in chique Aziatische sferen. Het strakke interieur in combinatie met het uitgebreide aanbod aan virgin cocktails, maakt deze hotelbar de ideale hangout om Dry January met gemak door te komen. Ook zijn de Aziatische bites op het menu zeker de moeite waard.

 

MASH – GERARD DOUPLEIN 9

bar mash

Beeld: Mash

Midden op het Gerard Douwplein vind je MASH, een gezellige bar en alltime favourite onder de bewoners uit de Pijp. Ook tijdens de wintermaanden is het hier druk, want bij MASH wordt er gedurende de donkere dagen vrolijk door geborrelt. Maar houd je je dan wel aan je goede voornemens, en laat die alcohol weg uit jouw favoriete cocktail. Wedden dat je het verschil niet proeft?

 

 

DROVER’S DOG – HEEMSTEDESTRAAT 25

Drover's Dog

Beeld: Drover’s Dog

Bij de Drover’s Dog pronkt er op de kaart een heuse Virgin Mary! Door de sterke smaken die het originele recept van een Bloody Mary bevat, mis je in de non-alcoholische versie de alcohol vrijwel niet – qua smaak dan! 😉 – en geniet je wél van de gezondheidsvoordelen van de supergezonde ingrediënten. Score!

 

BROOKS AMSTERDAM – BEETHOVENSTRAAT 43

Brooks Amsterdam

Beeld: Brooks Amsterdam

We horen het je denken; bij een brunch is het toch de ongeschreven regel dat er cocktails genuttigd worden? Geen paniek! Ook tijdens Dry January kun je gewoon aanschuiven bij de Sunday’s Brunch bij Brooks en kies je voor de lekkere alcoholvrije cocktail-variaties van het menu.

 

BARDAK – FERDINAND BOLSTRAAT 12

Beeld: BARDAK

Tijdens het nuttigen van de Mediterrane happen bij Bardak begrijpen we het dat de verleiding groot is om er een lekkere mojito bij te bestellen. Bij deze op Tel Aviv geïnspireerde bar kan dat ook gewoon; bestel jouw Mockito aan de bar en je blijft even blij, alcoholvrij!

 

 

BAR CARTER – VALERIUSSTRAAT 85

Carter Restaurants

Beeld: Carter

Bij Bar Carter serveren ze een kleurrijk aanbod van mocktails. Kies je er voor de Green as Grass op basis van komkommer met basilicum en rozemarijn? Een tropische Mellow Yellow met ananassap en passievrucht afgetopt met verse gember? Of de Red Blush met cranberry- en grapefruitsap en rode chilipeper? Mochten deze recepten je behoefte aan een borrel aanwakkeren, kun je deze mocktails hier gewoon upgraden naar een alcoholische versie!

 

Stay strong, voor je het weet is het februari!

 

Tekst: Jeffrey Struijk & Lisa van Leer 

Gedeeld

verder lezen

HET TERRAS OP RONDOM: GELDERLANDPLEIN

HET TERRAS OP RONDOM: GELDERLANDPLEIN

In het meest zuidelijke stuk van Amsterdam-Zuid ligt Buitenveldert. Deze prachtige authentieke buurt is nog een beetje onontdekt als we het hebben over hotspots, hoewel er hier in het zonnetje een hoop leuke terrasjes zijn! Rondom Gelderlandplein kun je bijvoorbeeld heerlijk drankjes doen of uitgebreid dineren. Genoeg redenen dus om deze bijzondere buurt eens even in te duiken!

HET TERRAS OP IN: OUD-ZUID

HET TERRAS OP IN: OUD-ZUID

Heerlijk genieten op het terras. Dat is toch Amsterdam op z’n mooist in de zomer? In de rubriek ‘Het terras op’ lichten we de fijne plekjes voor je uit!