Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

VINTAGE SHOPPEN IN AMSTERDAM-ZUID

Gepubliceerd op: 6 november 2019

We zien steeds meer Vintage-zaakjes open gaan en hippe fashionista’s een mix van vintage en design dragen. Daarmee geven ze hun look een authentieke uitstraling. Is vintage the new, new?

Zeker in een tijd waarin we veel stilstaan bij consumptie en duurzaamheid is het weggooien van kleding niet meer van nu. Bovendien voelt het toch veel beter om je eens zo gewaardeerde kledingstukken een nieuwe kans te geven? Het hele principe draait het hier om een Engelse gezegde: “One man’s trash is another man’s treasure”. En niks is minder waar. Zo is het ook waar dat een goede designerbag van tijdloze kwaliteit is, toch?

De vintage trend is Amsterdam-Zuid natuurlijk niet ontgaan. We hebben een paar toffe shops die je zeker niet mag missen voor je op een rijtje gezet.

 

BYDANIE DESIGNER VINTAGE STORE – CORNELIS SCHUYTSTRAAT 45

BYDANIE DESIGNER VINTAGE STORE - CORNELIS SCHUYTSTRAAT 45

Beeld: BYDANIE

Hier zijn altijd leuke items te vinden waarmee je jouw look in één seconde compleet maakt. Naast de winkel is de website van BYDANIE ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

 

INDIANAWEG 10 – EERSTE JAN STEENSTRAAT 81

INDIANAWEG 10 - EERSTE JAN STEENSTRAAT 81

Beeld: Indianaweg 10

Twee zussen met een lichte verzameltic. Zo omschrijven deze bewuste ondernemers zichzelf. Dat moet ook wel kloppen want ze bieden een geweldig assortiment aan van vintage en nieuw. Kleding, meubeltjes, planten en cosmetica. Net een mini-warenhuis. Enthousiast geworden? Bekijk het assortiment op de website.

 

KILO SHOP – HAVENSTRAAT 3B – ALBERT CUYPSTRAAT 100

KILO SHOP - HAVENSTRAAT 3B - ALBERT CUYPSTRAAT 100,

Beeld: Kiloshop

De vintage-trend uit Parijs is ook hier in Amsterdam inmiddels helemaal ingeburgerd. Bij de Kiloshop vind je fashion voor een leuke prijs (per kilo) en ben je direct duurzaam bezig. Find, weigh, wear!

 

>>Het artikel gaat verder onder de advertentie<<

>>Vervolg artikel<<

MOOI – SCHELDESTRAAT 58

MOOI - SCHELDESTRAAT 58

Beeld: Mooi

Dameskleding van het hogere segment merkkleding, maar ook voor heren én kinderen. Dat zie je niet heel vaak onder een dak. Maar wel bij MOOI. Bovendien is dit ook een goed adres om je kleding een tweede kans te gunnen.

 

THRIFT SHOP AMSTERDAM – ALBERT CUYPSTRAAT 187, 1073 BD AMSTERDAM

THRIFT SHOP AMSTERDAM - ALBERT CUYPSTRAAT 187, 1073 BD AMSTERDAM

Beeld: Thrift Shop

Een verborgen schat in de bekende Albert Cuypstraat. Achter de stalletjes verbergt zich een walk-in closet voor vrouwen om hun garderobes te delen en recyclen. Maar ook online kun je bij Thriftshop gewoon shoppen. Het duo was na jarenlange ervaring in de fashion-industrie klaar met de vervuiling. Dat moest eens anders. Go girls!

 

MARBLES VINTAGE – FERDINAND BOLSTRAAT 28

MARBLES VINTAGE - FERDINAND BOLSTRAAT 28, 1072 LA AMSTERDAM

Beeld: Marbles Vintage

Marbles Vintage herken je meestal wel aan de mooie Amsterdamse panden, houten vloeren en Perzische tapijten. Je vindt er een groot aanbod vintage fashion voor zowel mannen als vrouwen.

 

PENNY LANE VINTAGE – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 11C

PENNY LANE VINTAGE - EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 11C

Beeld: De Pijp Beweegt

Bij deze vrolijke vintage shop vind je alleen zorgvuldig uitgekozen outfits. Hier shop je dus op je gemak. Elk kledingstuk is de moeite waard om even te bekijken. Deze vintage winkel is onderdeel van Kilo Shop, dus ook bij Penny Lane Vintage bepaalt het gewicht de prijs.

 

Veel winkel plezier!

 

Tekst: Xavier Simons

Gedeeld

verder lezen

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT

ALBERT CUYPSTRAAT IN DE SPOTLIGHT Gepubliceerd op: Als we het over onze favoriete Zuid-straten hebben, kan de Albert Cuypstraat écht niet ontbreken. Hier speelt zich dé dagmarkt van Nederland af, die maar liefst zes dagen in de...