Zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart wordt verwarmd met prachtige concerten. In juli en augustus kun je weer als vanouds genieten van een spectaculaire avond vol muzikaal talent. Van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek; met meer dan zeventig concerten in allerlei genres is er voor ieder wat wils!

 

Zomerconcerten in het Concertgebouw

 

Hoogtepunten

De ZomerConcerten worden geheel in stijl afgetrapt met Simon & Garfunkel door Nick & Simon op 1 juli. Daar blijft het niet bij, want met Leo Blokhuis kun je op 9 augustus terug naar het jaar 1972; Trijntje Oosterhuis eert Frank Sinatra op 28 augustus en Sabrina Starke brengt op 29 juli een tribute aan de legendarische Nina Simone, beide begeleid door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Laat je meevoeren met de legendarische filmmuziek van John Williams op 24 juli of de soundtracks van Superheroes als Jon Snow en Superman op 12 augustus, allebei met groot orkest. Verder zijn twee zangeressen van formaat te horen: Ilse DeLange op 21 augustus en de Malinese superster Oumou Sangaré op 6 juli.

 

Ilse de Lange

 

Klassiek

Er valt uiteraard ook veel te genieten op klassiek gebied: een Operafeest op 2 juli met de meest geliefde aria’s van Verdi tot Mozart, Beethovens Vijfde symfonie op 21 juli en De vier jaargetijden van Vivaldi op 3 augustus. En grote sterren zoals de pianozussen Katia & Maria Labèque, violiste Liza Ferschtman en pianist Francesco Piemontesi.

 

Concertgebouw

 

Jong talent

Deze zomer kun je heel veel jong talent verwachten, zowel in de acht internationale jeugdorkesten die komen spelen – van de Filarmónica Joven de Colombia en het National Youth Orchestra of the USA tot het Gustav Mahler Jugendorchester – als in de Basement Sessions, waar jonge, talentvolle musici op het gebied van pop, jazz en soul hun debuut in Het Concertgebouw maken.