Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

VERRAS JE PAPA

VADERDAG VIEREN IN ZUID

16 juni 2018 10:19

Het is bijna weer Vaderdag, ofwel: tijd om onze vaders op 17 juni flink in het zonnetje te zetten! Ga dit jaar eens niet voor een geurtje, maar geef een belevenis cadeau! In Zuid zijn er zat mogelijkheden om een heerlijk dagje uit te gaan en leuke dingen te doen. Wij zetten alvast een paar opties op een rijtje.

DADDY COOL
Heb jij een super stoere pa met een edgy randje, die jou van jongs af aan al leerde nergens bang voor te zijn en te laten zien wie je bent? Tijd om hem op een bijpassende manier voor al zijn wijze lessen te bedanken. Neem je vader mee naar Cigaragua aan de Van Baerlestraat, kies samen een speciale sigaar uit en share the moment met een heerlijke kop koffie en jullie speciale aanwinst. Succesvol vader-zoon-moment gegarandeerd!

DADDY CREATIVE
Heeft jouw vader een liefde voor architectuur en komen alle verhalen over mooie gebouwen en toffe constructies soms helemaal je neus uit? Zet jezelf er op Vaderdag overheen en ga er samen op uit tijdens de Maand van de Architectuur. Elke zondag zijn er wandeltochten, fietstochten en rondleidingen met de ‘Noord/Zuidlijn’ als centraal thema. Het gebied rondom één toekomstig metrostation staat steeds centraal, met op 17 juni Centraal Station en op 24 juni Station Zuid. www.dagvandearchitectuur.nl

DADDY SPORTIVE
Is jouw vader stiekem de sportiefste man van Nederland? Ga lekker samen een dagje sporten! Zeker weten dat hij deze quality time met jou helemaal geweldig vindt. Duik samen het Vondelpark in voor een rondje hardlopen, ga samen fitnessen in het Amsterdamse Bos of trommel een paar vrienden of buurtbewoners op voor een potje voetbal. Speciaalbiertjes na afloop! 

DADDY AWESOME
Heb jij je liefde voor een goed drankje van je vader geërfd? Trakteer hem dan op een paar goede glazen whiskey. Scoor zijn favoriete exemplaren bij de plaatselijke slijterij, schuif je vader in een fijne stoel, zet zijn favoriete muziek op en laat die whiskey-proeverij maar beginnen! 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

IN DE SCHIJNWERPERS: VAN BAERLESTRAAT

Dat je veelzijdig kunt shoppen aan de bruisende Van Baerlestraat is algemeen bekend. Maar in dit artikel delen wij met jou de insider tips om een onvergetelijke middag in deze straat te beleven! Lees snel verder…

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

IN DE KIJKERS: CLAUDE DEBUSSYLAAN

In het financiële hart van Amsterdam, de Zuidas, bevinden zich befaamde advocatenkantoren en grote corporates. Het is een wijk vol strak in pak geklede zakenmensen die behalve ontmoeten en vergaderen ook graag genieten van een goed diner of een smakelijke snelle lunch. In het internationale zakendistrict ben je in de Claude Debussylaan dan op het juiste adres!

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

HONDERDEN PRACHTIGE TULPEN KLEUREN HET STADSDEEL

Dit voorjaar vindt alweer de zesde editie van Tulp Festival Amsterdam plaats! De laatste jaren is de tulp steeds meer uit het straatbeeld verdwenen, maar dit mooie initiatief zorgt er sinds 2015 ieder jaar voor dat de stad letterlijk kleur krijgt. Maar liefst honderdduizend tulpen, verspreid over alle stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de aprilmaand.

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

HEMONYSTAAT IN DE SPOTLIGHTS

Deze week lichten we de Hemonystraat uit, dit is één van de meest centrale en hipste plekken van de Pijp! Deze straat begint aan de Stadhouderskade en eindigt bij de Ceintuurbaan. Er is ter plaatse geen doorgaand verkeer mogelijk, dus tegelijkertijd ook een heerlijke plek om te wonen in hartje Amsterdam! Kijk nu snel met ons mee welke hotspots deze straat ons te bieden heeft…

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

FRANS HALSSTRAAT IN DE SPOTLIGHTS

Midden in het bruisende De Pijp, gelegen aan het schattige Cornelis Troostplein vind je de Cornelis Trooststraat! Aan de ene kant van de straat loop je zo de bekende Ruysdaelkade op, aan de andere kant de gezellige Ferdinand Bolstraat. Het is een rustige straat waar je fijn kunt wonen, maar ook lekker een hapje kunt eten of er op uit kunt gaan voor een borrel.