Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

VERHALEN VAN EEN MILLENNIAL IN ZUID #2

Gepubliceerd: 22 juli 2018 09:00

Column Millenial in Zuid Bieke

Onlangs besprak ik een aantal nachtelijke paniekmomenten met mijn vriendinnen waarop ik besloot te starten met de zogeheten millennial coach.

Ter opheldering: De millennial, ook wel generatie Y genoemd, is geboren tussen 1980 en 2000. Ik kwam ter wereld in 1989, dus zit hier lekker middenin. Volgens sommige media is onze generatie lui, egocentrisch en hebben wij als bijnaam Generation Me. En ja, we hebben het ook niet makkelijk. Wij zijn de hoogstopgeleide generatie ooit, met een gemiddelde studieschuld van 24K en dan nog de onzekerheid die de onstabiele banenmarkt met zich meebrengt. We lijden aan thaasofobie (angst om saai te zijn), de burn-outs liggen op de loer én we hebben continue keuzestress. Daarbij wordt in de hipstermond het woord FOMO veelvuldig gebruikt. Herkenbaar?

Gelukkig was het bij mij nog niet zover dat ik tegen een burn-out opliep, maar een keer iemand om mee te praten over die vragen in mijn hoofd kan nooit kwaad. Mijn coach Daan is een leuke vent van mijn leeftijd die de druk begrijpt in deze samenleving waarin we van alles kunnen en willen maar vooral van onszelf moeten. Onze sessies gaan over wie ik ben, wat ik wil en hoe ik daar kom. Voor velen erg confronterend, maar ik vind het vooral ook interessant. We hebben het ook over een gezonde balans tussen werk en privé. Dit alles bespreken we tijdens een uur wandelen door het Vondelpark. Ook tussentijdse opdrachten zijn onderdeel van het coaching-traject. Hiermee daagt hij me uit rustmomenten te pakken maar ook om nieuwe stappen te durven zetten. Ik mag een uur lang praten (lees: uitrazen) terwijl hij kritische vragen stelt. Een cadeautje aan mezelf noem ik de sessies iedere keer weer.

Wat heeft het me tot nu toe gebracht? Van geen twijfels over verhuizen of een last-minute vakantie tot meermaals per week om 07:00 uur die sportschool weer in. Lastige kwesties met klanten waar ik tegenop keek heb ik kunnen oplossen én mijn bucketlist heeft er een vriendje bijgekregen: de fuck-it list. Want zoals coach Daan me altijd vraagt: “Wat is het ergste dat er kan gebeuren?”

Ik houd jullie op de hoogte…

Tekst: Bieke van Orten 

Maandelijks deelt Bieke (28, eigenaresse Beex Branding) een stukje uit haar leven als jonge onderneemster in Zuid.

Gedeeld

verder lezen

DUBAI: MODERNE WERELDSTAD VAN FORMAAT

DUBAI: MODERNE WERELDSTAD VAN FORMAAT

Op de ene hoek van de straat een traditionele souk en iets verderop de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Twee uitersten die samenkomen, dat kan natuurlijk alleen in Dubai. Het is een stad waar moderniteit samensmelt met eeuwenoude tradities.   GELIEFDE CITY TRIP...

OP DATE MET LIEKE VAN LEXMOND

OP DATE MET LIEKE VAN LEXMOND

Wij spraken met Lieke van Lexmond af in restaurant Yamazato waar ze ons vertelde over haar carrière en de mooie dingen die er nog komen gaan.