Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

VERHALEN VAN EEN MILLENNIAL IN ZUID #1

Gepubliceerd: 24 juni 2018 10:00

Nadat ZUID.nl hoofdredactrice La Toya mijn kantoor binnenliep (we werken in hetzelfde pand) en mij vroeg of ik de jongste columniste van ZUID.nl wilde worden, hoefde ik geen seconde na te denken. Dus bij deze mijn introductie. 

 

Ik ben Bieke, 28 jaar, woon en werk in Oud-Zuid en ik ben één van die millenials die Amsterdam rijk is. Mijn bedrijf, BEEX Branding (spreek uit als Bieeekks Branding) helpt onder andere fashion- en foodmerken met marketing/PR-activiteiten en dat vanuit een fijn kantoor aan het Vondelpark. In mijn columns neem ik jullie mee in mijn hoofd, in mijn werk, maar ook in het dertigers dilemma dat opeens onderdeel van mijn leven lijkt te worden…

Om mij heen zie ik veel mensen van mijn leeftijd hun baan opzeggen om vervolgens voor zichzelf te beginnen. Zo besloot ook ik mijn bucketlist te volgen en stopte ik in de zomer van 2015 met een mooie baan bij een modemerk, terwijl ik een vast contract had. De drang naar vrijheid, onafhankelijkheid en iets te willen doen waar ik écht blij van werd, is waar deze abrupte omslag vandaan kwam. Ook iets wat me overigens met de paplepel is ingegoten. Dus, mijn baan opzeggen om ondernemer te worden leek mij de eerste juiste stap richting deze vrijheid. Inmiddels bijna drie jaar verder kan ik zeggen dat het de leukste rollercoaster is waarvan de ritjes soms nóg hoger lijken te gaan dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Niet alleen zakelijk, maar ook privé krijg ik uitdagingen voorgeschoteld waar ik – net als met deze column – zonder pardon JA op zeg. Wat resulteert in soms heel hard rennen om iedere klus tot een succes te maken. Voor sommigen een hel, voor mij een droomjob, want geen dag is hetzelfde.

Maar, vragen als: Is dit het nou? Wat als ik straks kinderen heb? En waarom lukt mij die *** administratie niet?, blijven continu knagen en vooral ‘s nachts. Onlangs besprak ik mijn nachtelijke paniekmomenten met vriendinnen waarop zij vroegen: Heb je weleens met een coach gezeten? Daarom stel ik jullie in mijn volgende column graag voor aan mijn millennialcoach Daan.

Tekst: Bieke van Orten 

Maandelijks deelt Bieke (28, eigenaresse Beex Branding) een stukje uit haar leven als jonge onderneemster in Zuid.

Gedeeld

verder lezen

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

ROB’S REISCOLUMN: DE WERELDWONDEREN VAN JORDANIË

Tijdens een reis naar Jordanië kom je de meest indrukwekkende plekken tegen. De vijf meest bijzondere bezienswaardigheden die je niet mag missen, staan ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heb ik voor je op een rijtje gezet!     WADI RUM Wadi Rum...

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

COLUMN SEBASTIAAN CAPEL: DE TUINEN VAN HET RIJKS

  Sebastiaan Capel – voormalig stadsdeelvoorzitter én trots bewoner van Amsterdam-Zuid – kent ons stadsdeel op zijn duimpje en neemt ons in zijn maandelijkse column mee naar de plekken waar hij enthousiast van wordt. Er zijn van die plekken die je als...

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

ROB’S REISCOLUMN: HVAR HEAVEN

  Begin juni reisde ik met een groep collega’s naar het prachtige Hvar. Dit eiland in Kroatië is de ideale keuze voor zowel een privé- als bedrijfsreis. Het is zonovergoten, staat vol met lavendel en wordt beschouwd als één van de tien mooiste eilanden ter...