Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

NATIONALE WEEK ZONDER VLEES: VEGA UITETEN IN ZUID

De Nationale Week Zonder Vlees is van start gegaan! Vanaf vandaag tot en met zondag zetten duizenden Nederlanders zich in om een week lang geen vlees te eten en dus bewuster met het milieu bezig te zijn. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten bespaart maar liefst 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Genoeg redenen om mee te doen dus! Om het je wat makkelijker te maken, zetten wij een aantal restaurants in Zuid voor je op een rijtje waar de vegetarische maaltijden om van te smullen zijn! 

 

CIRCL RESTAURANT – GUSTAV MAHLERPLEIN 1B

Beeld: Circl

Circl Restaurant doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees! Met een speciaal vegetarisch menu laten ze je hier zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan zijn. Eén ding staat vast: je zult compleet verrast worden. Alles bij Circl heeft een duurzaam, circulair verhaal waar chefkok Rudolf Brand en zijn team je graag meer over vertellen. Van stoelen van gerecyclede koelkasten tot gerechten met geredde groenten in de hoofdrol. Dat is pas echt duurzaam genieten!

 

MEATLESS DISTRICT – VAN WOUSTRAAT 189

Beeld: Meatless District

De naam zegt het al: bij Meatless District is er geen enkel spoor van vlees te bekennen. Het menu is niet enkel vleesloos maar ook nog eens honderd procent vegan, ver bereid en indien mogelijk óók nog eens organisch en home-made. Hier geniet je van lunch, diner, snacks en drankjes en in het weekend zelfs ontbijt. Het menu wisselt per seizoen met als doelstelling om jou zo goed mogelijk te verrassen en tevreden te stellen. Heb jij niet zoveel zin om de deur uit te gaan? Meatless District laat ook aan huis bezorgen!

 

DE WAAGHALS – FRANS HALSSTRAAT 29

Beeld: De Waaghals

Vegetarisch restaurant De Waaghals weet precies dat voor een geweldig goed gerecht geen vlees of vis nodig is. Hier bieden ze dan ook geurende het hele jaar een kaart vol met vegetarische lekkernijen. Van spelt risotto tot een rouleau van rode kool, het water loopt je al in de mond bij enkel een blik op de kaart. Een absolute aanrader!

 

BETTY’S – RIJNSTRAAT 75
We gaan heel eerlijk zijn; Betty’s heeft geen shiny website of stunning social-mediakanalen, maar de recensies zijn lovend omdat hier vanuit het hart gekookt wordt. Je moet een beetje houden van verrassingen, want bij Betty eet je wat de pot schaft. Geef bij je reservering aan dat je vegetarisch wenst te eten en maak je klaar voor een culinaire ervaring van jewelste!

 

DEER MAMA – CEINTUURBAAN 71

Beeld: Deer Mama

Ook bij Deer Mama in De Pijp kun je deze week naar binnen wandelen voor een uitgebreid menu aan heerlijke vegetarische – wat zeg ik – vegan opties! Denk hierbij aan veganistische softijsjes, heerlijke gourmetburgers, boozy milkshakes en uiteraard enkele DopHert-klassiekers. Yummy!

 

RESTAURANT MOER – AMSTELVEENSEWEG 7

Beeld: Restaurant MOER

Bij Restaurant MOER spelen de groenten de hoofdrol! Het menu kan naar jouw wensen compleet vegetarisch of zelfs veganistisch gemaakt worden. De producten zijn van biologische komaf en dat maakt ze des te lekkerder. Geniet van een 4-, 5-, 6- of 7-gangen diner zonder ook maar een hint van vlees! Laat je lekker in de watten leggen terwijl je tegelijkertijd bewust kiest mega-goed bezig te zijn voor het milieu!

 

 

 

MANA MANA – EERSTE JAN STEENSTRAAT 85
Man man, wat heb je bij deze spot in De Pijp waanzinnig lekker eten! Dit piepkleine restaurantje zit volgepropt met heerlijkheden. Je kunt naar eigen wens bestellen of kiezen voor een verrassingsmenu, waarbij je de hele avond wordt overladen met heerlijk eten. Mana Mana biedt de perfecte mogelijkheid om uit te proberen van de vegetarische, Israëlische kaart in een mega-gezellige sfeer.

 

TRAFFIC HUMMUS, VEGETARIAN & VEGAN – STADIONWEG 255

Beeld: Traffic Hummus

Naast het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid zit Traffic Hummus Boutique. Hier serveren ze al 24 jaar de lekkerste, zelfgemaakte vegetarische gerechten met als hoogtepunt huisgemaakte hummus en vegetarische shoarma. Smullen!

 

H/EART.H – ALBERT CUYPSTRAAT 208H
H/eart.h is meer dan soulfood; het is een plek om te relaxen, uit te ademen en te ontmoeten! Niet alleen vind je hier kunstwerkjes van gerechten (check de socials), maar ook een hele laid back sfeer. Neem plaats op een schommelstoel aan de grote tafel en geniet.

 

LAVINIA – AMSTELVEENSEWEG

Lavinia Salade

Beeld: Lavinia

Lavinia biedt een onwijs uitgebreide kaart aan gezonde en vegetarische ontbijt- en lunchopties! Hier draait het om all day good food. Kies een fijn plekje binnen of plof als het zonnetje zich nog even goed laat zien neer op het terras en geniet van de gezelligheid aan de Amstelveenseweg.

 

VLEESCH NOCH VISCH – SCHAEPMANSTRAAT 2
Volg je neus en laat je verleiden door de wereldse geuren uit de keuken van Vlees Noch Vis! De dampende pannen en vliegende pita’s en hippe foodtrucks zijn een lust voor het oog. Het ziet er lekker uit, het ruikt lekker, maar als het ‘vlees noch vis’ is, wat is het dan wel? Simpel gezegd: legendarisch vegetarisch!

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen