Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

UITGELICHT: GOVERT FLINCKSTRAAT

Gepubliceerd op: 13 januari 2021

Mooi gelegen in De Pijp, vlakbij het Sarphatipark is daar de Govert Flinckstraat. Deze lange straat ligt evenwijdig aan de Albert Cuypstraat en heeft van alles te bieden, voor ieder wat wils! Hoog tijd dus om deze straat eens even flink in het zonnetje te zetten.

 

MR STACKS – GOVERT FLINCKSTRAAT 122

Beeld: Mr. Stacks

Het is nog helemaal niet lang geleden dat Mr. Stacks haar deuren opende, maar het is nu al een begrip in De Pijp. Deze zaak staat vooral bekend om de beroemde bubble tea maar daarnaast stelen de vegan pancakes ook de show. De kaart is dan ook bijna helemaal vegan, op een paar opties na. Momenteel is dit tentje vanwege de lockdown alleen geopend voor take-away!

 

VAMOS A VER – GOVERT FLINKSTRAAT 308

Heerlijke tapas, daar krijgen wij nooit genoeg van! Bij het Spaanse restaurant Vamos A Ver geniet je van de lekkerste tapas en hoofdgerechten met bijpassende wijnen. Eigenaar en kok Juan bereidt zijn specialiteiten met veel passie, liefde en plezier en dat proef je overal in terug. Momenteel kun je bij Vamos A Ver terecht voor take-away. 

 

NØLSON SHIRTS – GOVERT FLINCKSTRAAT 195

Beeld: Nølson Shirts

Eigenaar Nicolaas leefde in een dilemma: waar is het perfecte shirt te vinden dat zowel casual als formeel gedragen kan worden voor een eerlijke prijs? Een goede reden om zelf de zoektocht te starten en een revolutionair shirt-merk voor mannen op de wereld te zetten. Speciaal voor de creators van deze generatie met een visie en ambitie is daar nu Nølson shirts, waar je met gemak het perfecte overhemd vindt, gemaakt met zorg en liefde. Nu de winkels vanwege de lockdown tijdelijk gesloten zijn, kun je gelukkig jouw Nølson shirts gewoon online bestellen. 

 

CAFÉ SWEELINCK – EERSTE SWEELICKSTRAAT 11

Voor een heerlijk biertje in échte Amsterdamse sferen zit je bij Café Sweelinck helemaal goed. Momenteel is dit café vanwege de lockdown alleen geopend voor take-away. Maar hopelijk kunnen we tegen de zomer weer lekker genieten van hun specialiteiten op het gezellige terras dat ze hebben! 

 

>> Het artikel gaat verder onder de advertentie << 

>> Vervolg artikel << 

 

ARLES – GOVERT FLINCKSTRAAT 251

Arles Restaurant

Beeld: Arles

De Franse Numa Muller haalt met restaurant Arles de neo-bistro keuken naar Amsterdam. Wat deze hedendaagse kookstijl in de praktijk inhoudt? Herkenbare gerechten met een verrassende twist. Momenteel kun je alleen bij het Franse Arles terecht voor take-away.

 

BBROOD – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 49

BBROOD

Van Amsterdam tot Afrika: het liefst voeden ze bij BBROOD de hele wereld met zuurdesembrood. Dit is namelijk niet enkel onwijs duurzaam, maar ook heel goed voor je lichaam! Het doel is om over enkele jaren een zuurdesem brood te kunnen produceren dat 100 procent lokaal is, volledig gebaseerd op streekproducten. Dichterbij de klant voor een lagere prijs en ook nog eens onwijs lekker!

 

KINDERDAGVERBLIJF DE BOEFJES – GOVERT FLINCKSTRAAT 198

Beeld: Kinderdagverblijf De Boefjes

De Boefjes is een kinderdagverblijf dat voor jouw koters nét als thuis voelt. Warm, vertrouwd en veilig met ervaren leidsters die aandacht hebben voor ieder kind. De ontwikkeling van het kind staat centraal, ieder kind krijgt dan ook de ruimte om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen naar eigen zelfstandigheid.

 

BURGER BAR DE PIJP – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 62B

De naam verraadt het al: bij de Burger Bar kun je terecht voor héérlijke burgers. De perfecte pitstop tijdens een dagje shoppen, om weer eventjes op krachten te komen. Op de menukaart zijn niet alleen goede burgers te vinden voor de vleeseters onder ons, maar ook voor de vegetariërs is er een heleboel keus! Momenteel alleen beschikbaar voor delivery en take-away. 

 

ROBBY NELSON TRAINING CLUB – GOVERT FLINCKSTRAAT 132

Robby Nelson Training Club is dé plek waar je moet zijn voor small group training als personal training. De club voelt vertrouwd aan en de uitstraling is clean en puur. Maar vergis je niet: hier wordt keihard getraind! De missie is dan ook om iedereen op een leuke en effectieve manier fit en blij te maken. Ben jij toe aan een flinke uitdaging? Bij Robby Nelson Training Club wachten ze op je!

 

101 GOWRIE – GOVERT FLINCKSTRAAT 326HS

Beeld: 101 Gowrie

Het toprestaurant 101 Gowrie is dé plek waar chef-kok en eigenaar Alex Haupt zijn persoonlijke waarden weerspiegelt: eerlijk, attent en lekker. De inspiratie voor de keuken wordt gehaald uit de geschiedenis van Nederlands eten, de Nederlandse eetcultuur en lokale ingrediënten. Het doel? De Nederlandse gastronomie met respect en begrip invulling geven en jou een onvergetelijke ervaring bieden. Momenteel kun je hier alleen terecht voor take-away. 

Dát zijn een heleboel toffe hotspots op een rij, vind je niet? Wat heeft jou het meest benieuwd gemaakt?

 

Tekst: Lisa Kroesen & Florentine Waller

Gedeeld

verder lezen

VERKEN DE VEERSTRAAT

VERKEN DE VEERSTRAAT

Deze week verkennen we de Veerstraat in Amsterdam. Een zijstraat van de Zeilstraat met een bekende gym, diverse eettentjes en een fietsenwinkel.

COMING SOON: DECEMBER

COMING SOON: DECEMBER

Er zijn weer een aantal toffe zaken in Zuid op komst! Check snel welke stoere ondernemers in 2021 de deuren van een nieuwe onderneming openen.

VERKEN DE VEERSTRAAT

VERKEN DE VEERSTRAAT

Deze week verkennen we de Veerstraat in Amsterdam. Een zijstraat van de Zeilstraat met een bekende gym, diverse eettentjes en een fietsenwinkel.

COMING SOON: DECEMBER

COMING SOON: DECEMBER

Er zijn weer een aantal toffe zaken in Zuid op komst! Check snel welke stoere ondernemers in 2021 de deuren van een nieuwe onderneming openen.