Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

UITGELICHT: GOVERT FLINCKSTRAAT

Gepubliceerd op: 1 februari 2019

Mooi gelegen in De Pijp, vlakbij het Sarphatipark is daar de Govert Flinckstraat. Deze lange straat ligt evenwijdig aan de Albert Cuypstraat en heeft van alles te bieden, voor ieder wat wils! Hoog tijd dus om deze straat eens even flink in het zonnetje te zetten.

 

MR STACKS – GOVERT FLINCKSTRAAT 122

Beeld: Mr. Stacks

Het is nog helemaal niet lang geleden dat Mr. Stacks haar deuren opende, maar het is nu al een begrip in De Pijp. Deze zaak staat vooral bekend om de beroemde bubble tea maar daarnaast stelen de vegan pancakes ook de show. De kaart is dan ook bijna helemaal vegan, op een paar overige opties na. Naast heerlijke pannenkoeken kun je hier ook terecht voor lekkere bowls en een gezonde dosis gezelligheid.

 

VAMOS A VER – GOVERT FLINKSTRAAT 308
Heerlijke tapas, daar krijgen wij nooit genoeg van! Bij het Spaanse restaurant Vamos A Ver geniet je van de lekkerste tapas en hoofdgerechten met een bijpassende wijn. Eigenaar en kok Juan bereidt zijn specialiteiten met veel passie en liefde en plezier en dat proef je overal in terug. Leuke tip: je kunt bij Vamos A Ver ook een tegoedbon kopen, een lekker cadeau!

 

 

NØLSON SHIRTS – GOVERT FLINCKSTRAAT 195

Beeld: Nølson Shirts

Eigenaar Nicolaas leefde in een dilemma: waar is het perfecte shirt te vinden dat zowel casual als formeel gedragen kan worden voor een eerlijke prijs? De perfecte reden om zelf de zoektocht te starten en een revolutionair shirt-merk voor mannen op de wereld te zetten. Speciaal voor de creators van deze generatie met een visie en ambitie is daar nu Nølson shirts, waar je met gemak het perfecte overhemd vindt, gemaakt met zorg en liefde.

 

 

CAFÉ SWEELINCK – EERSTE SWEELICKSTRAAT 11
Voor een heerlijk biertje in échte Amsterdamse sferen zit je bij Café Sweelinck helemaal goed. Hier heb je de keuze uit maar liefst 9 beroemde pilsener of het naar huis gebrouwen Amsterdamse bier ‘Pieterz’. Nu het zo koud is, zitten we natuurlijk lekker binnen maar in de zomer is het heerlijke terras een geweldige optie. Café Sweelinck is ook in te huren als feestlocatie!

ARLES – GOVERT FLINCKSTRAAT 251

Arles Restaurant

Beeld: Arles

De Franse Numa Muller haalt met restaurant Arles de neo-bistro keuken naar Amsterdam. Wat deze hedendaagse kookstijl in de praktijk inhoudt? Herkenbare gerechten met een verrassende twist. Bij Arles eet je voor een bedrag van 37 EURO een driegangen-diner en voor 8 EURO extra voeg je daar een extra gang aan toe!

 

 

BBROOD – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 49
Van Amsterdam tot Afrika, het liefst voeden ze bij BBROOD de hele wereld met zuurdesembrood. Dit is namelijk niet enkel onwijs duurzaam, maar ook super goed voor je lichaam! Het doel is om over enkele jaren een zuurdesem brood te gebruiken dat 100 procent lokaal is, gebaseerd op streekproducten en ingrediënten. Dichterbij de klant voor een lagere prijs en ook nog eens onwijs lekker!

 

 

KINDERDAGVERBLIJF DE BOEFJES – GOVERT FLINCKSTRAAT 198


De Boefjes is een kinderdagverblijf dat voor jouw koters nét als thuis voelt. Warm, vertrouwd en veilig met ervaren leidsters die aandacht hebben voor ieder kind. De ontwikkeling van het kind staat centraal, ieder kind krijgt dan ook de ruimte om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen naar eigen zelfstandigheid.

 

 

BURGER BAR DE PIJP – EERSTE VAN DER HELSTSTRAAT 62B

De naam verraadt het al: bij de Burger Bar kun je terecht voor héérlijke burgers. De perfecte pitstop tijdens een dagje shoppen, om weer eventjes op krachten te komen. Op de menukaart zijn niet alleen goede burgers te vinden voor de vleeseters onder ons, maar ook voor de vegetariërs. Yummy!

 

 

ROBBY NELSON TRAINING CLUB – GOVERT FLINCKSTRAAT 132
Robby Nelson Training Club is dé plek waar je moet zijn voor small group training als personal training. De club voelt vertrouwd aan en de uitstraling is clean en puur maar vergis je niet: hier wordt keihard getraind! De missie is dan ook om iedereen op een leuke en effectieve manier fit en blij te maken. Ben jij toe aan een flinke uitdaging? Bij Robby Nelson Training Club wachten ze op je!

 

 

101 GOWRIE – GOVERT FLINCKSTRAAT 326HS

Beeld: 101 Gowrie

Het gloednieuwe toprestaurant 101 Gowrie is de plek waar chef-kok en eigenaar Alex Haupt zijn persoonlijke waarden weerspiegelt: eerlijk, attent en lekker. De inspiratie voor de keuken wordt gehaald uit de geschiedenis van Nederlands eten, de Nederlandse eetcultuur en lokale ingrediënten. Het doel? De Nederlandse gastronomie met respect en begrip invulling geven en jou een onvergetelijke ervaring bieden.

 

 

 

Tekst: Lisa Kroesen

Gedeeld

verder lezen

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUS

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUSGepubliceerd op: Binnen zitten treuren om het regenachtige weer zit er dit weekend niet in. Het aankomende weekend staat namelijk weer boordevol met leuke activiteiten en festivals. Trek je...

WEEKENDTIPS 9, 10, 11 AUGUSTUS

Films, muziek en lekker eten: er staat weer veel leuks op de agenda voor dit weekend! Zoals je van ons gewend bent, lichten wij weer een paar highlight in Amsterdam-Zuid voor je uit!

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUS

WEEKENDTIPS 16, 17, 18 AUGUSTUSGepubliceerd op: Binnen zitten treuren om het regenachtige weer zit er dit weekend niet in. Het aankomende weekend staat namelijk weer boordevol met leuke activiteiten en festivals. Trek je...

WEEKENDTIPS 9, 10, 11 AUGUSTUS

Films, muziek en lekker eten: er staat weer veel leuks op de agenda voor dit weekend! Zoals je van ons gewend bent, lichten wij weer een paar highlight in Amsterdam-Zuid voor je uit!