Hét platform voor en over Amsterdam Zuid!

Iedere wijk in Amsterdam-Zuid heeft zijn eigen karakter en verhalen. Onze wijkambassadeurs bevinden zich er middenin en weten precies wat er reilt en zeilt in hun buurt. Maar wie zijn deze mensen? En waarom zijn zij zo verknocht aan hun wijk? Deze maand stellen we je voor aan Chrisje Simon, ambassadeur van de wijk Hoofddorpplein.

 

Wijkambassadeur Chrisje Simon

Wijkambassadeur Chrisje Simon

 

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik ben een echte levensgenieter, altijd in voor een etentje, een spelletjesavond of een potje tennis. Kortom, een en al Brabantse gezelligheid. Verder ben ik getrouwd met Ido Simon en samen hebben we twee zonen; Ruben en Daniel.”

 

Waar in Zuid ben jij het meest te vinden?

“Bij mijn winkel Simon’s Tafel in de Zeilstraat natuurlijk! De winkel bestaat nu tweeëneenhalf jaar en wij verkopen een ruim assortiment aan serviezen, keukengerei en kookboeken. Ik ben zelf gek op koken en daarom vind ik het fantastisch om mensen te voorzien van de mooiste spullen voor in de keuken. Iedere zaterdag sta ik in de winkel en dat vind ik altijd een feestje.”

 

Simons Tafel

Simon’s Tafel

 

Wat doe jij om tot rust te komen?

Ik wandel iedere dag minstens een uur met onze hond Joe. Wandelen ontspant en geeft mij energie, ik geniet van de natuur en je ziet dat je hond ook geniet. We gaan graag naar het Amsterdamse Bos of het Beatrixpark. Vaak neem ik een van mijn vriendinnen mee zodat we ook lekker kunnen bijkletsen. Ik vind het heerlijk, vooral als de zon schijnt!”

 

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

“Filmpjes van honden bekijken op Instagram.”

 

Wat is je ultieme insider’s tip die je stiekem liever voor jezelf houdt?

“Nou vooruit dan, het lekkerste restaurant van Amsterdam vind ik Le Restaurant in de Frans Halsstraat. Dit restaurant wordt gerund door chef Jan de Wit is erg sfeervol en intiem ingericht. Je eet hier sterrenmaaltijd met heerlijke pure ingrediënten, zonder teveel poespas. We komen hier graag voor speciale gelegenheden. Op een doordeweekse avond schuiven we graag aan bij De Marathon. Dat is een beetje onze tweede huiskamer geworden. Het is een plek waar we ons welkom voelen en altijd heerlijk eten.”